به گزارش پایداری ملی، روزنامه «ایزوستیا» چاپ مسکو امروز نوشت: "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه معتقد است که مواضع آمریکا در برخورد با ایران کاملا غیرواقعی است، از آنجا که ایران کشوری با تاریخ چندین هزار ساله و با جمعیتی بیش از 75 میلیون نفر همیشه و مانند هر کشور دیگری در منطقه دارای منافع خاص خود است.
لاوروف شب گذشته در یک برنامه زنده از شبکه یک تلویزیون روسیه با اعلام این مطلب، توضیح داد: «آمریکا که ایران را در تمامی مشکلات مرگبار منطقه مقصر دانسته و خواستار آن است که ایران از هر کشوری به جز خاک خود خارج شود و هر نوع تلاش برای نفوذ سیاسی در کشورهای همسایه و در منطقه را متوقف سازد، مواضع غیرقابل قبولی در برخورد با این کشور گرفته است. من فکر می کنم که چنین موضع گیری و برخوردی کاملا غیرحرفهای و غیرواقع بینانه است و نمیتواند تحقق یابد. چگونه میتوان کشوری با تاریخی چندین هزار ساله و 75 میلیون جمعیت را در داخل مرزهای خود محصور کرد؟ این کشور همیشه منافعی خواهد داشت که باید به آنها احترام گذاشت. هر چند این منافع باید قانونی باشند.»
وی با یادآوری اینکه سایر کشورهای منطقه هم دارای منافع فرامرزی هستند و نمونه آن قطر است که به عنوان یک میانجی در برخی مناقشات منطقه نقش دارد، افزود: «مهمترین مسئله آن است که این منافع که ما باید آنها را قبول داشته باشیم، باعث مناقشهای نشوند و با کمک ایجاد توازن منافع همه طرفین حل و فصل گردند. به همین دلیل ما همیشه گفتهایم و این نخستین سال نیست که خواستار ایجاد یک کنفرانس در زمینه امنیت منطقه خلیج فارس شدهایم که همه کشورهای عرب منطقه و ایران در آن شرکت کنند. نمایندگان اتحادیه عرب، سازمان همکاریهای اسلامی، اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل و اتحادیه اروپا هم در آن شرکت داشته باشد. ولی تاکنون با این پیشنهاد با موضعی کورکورانه برخورد شده و تنها گفته میشود: ایران شر مطلق و حامی تروریسم است.»
سرگئی لاوروف تاکید کرد که روسیه اقدامات دقیقی علیه مقامات آمریکایی که به «لفاظیهای روس هراسانه» می پردازند، اتخاذ کرده است. وی گفت: «اگر احساسات سیاسی و لفاظیهایی که اخیراً در چارچوب مسائل دیپلماتیک مطرح میشوند را در نظر بگیریم، رویارویی و وخامت اوضاع در روابط روسیه و آمریکا در حال افزایش است. البته ازهم اکنون پاسخهای مناسب دقیقی علیه آن دسته از مقامات آمریکایی که به لفاظیهای روسهراسانه می پردازند، در نظر گرفتهایم. ما به این لفاظیها، واکنش دقیق نشان میدهیم.»
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه یادآور شد که واشنگتن برغم مسئولیتهای خویش از دلار به عنوان ابزاری برای اعمال فشار بر سایر کشورها استفاده می کند. وی توضیح داد: «نمونه بارز قواعدی که آمریکا آنها را زیر پا گذاشته، وضعیت دلار است. دلار بعنوان سیستم ارزی و مالی بین المللی شناخته شده و این یک قاعده است که همه با آن موافقت کرده و سالهای زیادی است که بر اساس آن زندگی می کنند و امیدوار بودند که آمریکا «با قداست» به تعهدات خویش در قبال دلار که اصلیترین ارز برای ذخایر پولی جهان است، پایبند باشد. ولی اکنون میبینیم که چه اتفاقی در رابطه با دلار افتاده است. واشنگتن از دلار هر طور که مایل است، استفاده می کند.»
سرگئی لاوروف افزود: «آمریکا از دلار بعنوان ابزار برای اعمال فشار بر کشورهایی که میخواهد آنها را تنبیه کند، استفاده میکند. در عرض یک لحظه هر نوع عملیات بانکی متوقف می شود، آن هم نه تنها در رابطه با خود کشوری که قصد تنبیه آن را دارد، بلکه علیه همه کسانی که به نوعی با این کشور در ارتباط هستند.»
وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: «ایالات متحده مبتکر حرکت ناتو به سمت مرزهای ما بوده و این مسئله نه تنها در شکل پذیرش همسایگان روسیه در ترکیب ناتو، بلکه به شکل استقرار ساختارهای نظامی در نزدیکی مرزهای ما نیز صورت گرفته است.»
لاوروف با اشاره به اینکه آمریکا انواع تسلیحات و مهمات نظامی در اختیار اوکراین قرار می دهد، گفت: «دائماً از زبان مقامات ناتو شنیده میشود که اوکراین بالاخره به عضویت این سازمان درخواهد آمد و با این بهانه، حزب جنگ در کییف، از جمله رئیس جمهور پروشنکو را تجهیز می کنند. در حالی که این افراد اکنون در حال افزایش توان نظامی خود در خط مقدم درگیریها در منطقه دونباس هستند. بار دیگر خبر رسیده که آمریکاییها همین اواخر نه تنها اسلحههای سبک تیراندازی، بلکه تسلیحات سنگین و مهمات نظامی زیادی در اختیار اوکراین قرار دادهاند. علاوه بر این تعداد زیادی مربیان نظامی از ایالات متحده، از کانادا و از سایر کشورهای غربی در حال آموزش نیروهای نظامی اوکراینی هستند.»
وی تاکید کرد: «کاملا مشخص است که برای آمریکا در اوکراین هدفی جز این وجود ندارد که وخامت اوضاع در نزدیکی مرزهای روسیه تشدید شود.»
وزیر خارجه روسیه همچنین صحبت از دخالت مسکو در انتخابات آمریکا را توهین به مردم ایالات متحده دانست.
وی با اشاره به اینکه طرف آمریکایی پیشنهاد روسیه برای رفع نگرانیها درباره برخی مسائل سیاست داخلی آمریکا، از جمله انتخابات را رد کرده است، گفت: «طرف آمریکایی هکرهایی از روسیه، چین، کره شمالی و ایران را به دخالت متهم میکند. لازم است تا در این موارد به حقایق اشاره شود. ما بارها در این باره صحبت کردهایم، ولی در پاسخ فقط به ما لبخند زده ومیگویند: شما وانمود میکنید در حالی که خود به خوبی همه چیز را میدانید.»
سرگئی لاوروف با یادآوری اینکه پیشنهاد روسیه برای ایجاد یک گروه کاری در زمینه امنیت سایبری همچنان روی میز مذاکره قرار دارد، تاکید کرد: «ما به ملت آمریکا و انتخاب آنها احترام میگذاریم. شایعات مربوط به دخالت روسیه در انتخابات بی احترامی به انتخاب و اراده ملت آمریکاست. ما مواضع خود را صادقانه و آشکارا بیان کرده و خواستار گفتوگوی متقابل هستیم. ولی تاکنون واکنشی به پیشنهاد ما نشده است.»