به گزارش پایداری ملی، یک زیر دریایی متعلق به نیروی دریایی آمریکا وارد آبهای مدیترانه شد. این خبری بود که هفته گذشته روی خط منابع خبری معتبر دنیا قرار گرفت. سی ان ان هم در خبری مدعی شد آمریکا مکان هایی را که قرار است در حمله به سوریه هدف قرار دهد، مشخص کرده است.
با پیشروی نیروهای دولتی سوریه و بازپس گیری مناطق اشغالی از دست تروریستهای تکفیری، جنگ سوریه به ایستگاههای پایانی خود رسیده است؛ ادلب شهری در شمال غربی سوری و در جنوب حلب، از آخرین سنگرهای نیروهای تروریستی بوده و مدتهاست تروریستهای آواره از دیگر مناطق سوریه را در خود جای داده است.
به دنبال آغاز عملیات نظامی ارتش سوریه برای آزادسازی ادلب از ابتدای هفته گذشته، آمریکا و دیگر همپیمانان سیاسی تروریستها دست به کار شدند تا با اجرای نقشههای گوناگون مانع از بین رفتن کامل گروههای تروریستی در منطقه شوند؛ آمریکا در اولین اقدام بار دیگر دولت سوریه را به حمله شیمیایی علیه تروریستها متهم و اعلام کرد دولت سوریه قصد دارد در ادلب علیه مخالفان مسلح دولت سوریه از سلاح شیمیایی استفاده کند.
آمریکا وهم پیمانانش از حامیان گروههای تروریستی در سوریه هستند و از آنها با عنوان "مخالفان مسلح و میانهروی حکومت سوریه" یاد میکنند! آمریکا همچنین تهدید کرده است که حمله شیمیایی دولت اسد به گروههای تروریستی را (که به گمان آمریکا حتما رخ خواهد داد) مجازات خواهد کرد.
بنا بر گزارشهای منتشر شده از سوی وزارت دفاع روسیه، سه کشور آمریکا، انگلیس و فرانسه مشغول فراهم کردن نمایش حمله شیمیایی در ادلب هستند تا به کمک این نمایش بتوانند به سوریه حمله کنند؛ اگر چه تاکنون آمریکا چندین بار نمایش مضحک حمله شیمیایی را اجرا کرده ؛ این بار ممکن است اجرای این نمایش آغازی بر حمله نظامی این کشور به خاک سوریه باشد.
وزارت دفاع روسیه چندین بار در طول هفته گذشته نسبت به اجرای یک نمایش دیگر توسط آمریکا هشدار داده بود؛ در آخرین واکنشها سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که اسناد ساختگی بودن حمله شیمیایی به تروریستها را به سازمان ملل و سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی تحویل داده است. از سوی دیگر، آمریکا برای تحت فشار دادن قرار دادن دولت سوریه و محور مقاومت تنها به اتهام زنی حمله شیمیایی اکتفا نکرد.
در حالی آمریکا تحرکات خود در دریای مدیترانه و منطقه ملتهب شمال غرب سوریه را افزایش داده، همزمان روسیه هم در این روزها در حال انجام یک مانور نظامی در دریای مدیترانه است؛ این مانور نظامی متشکل از دهها شناور بزرگ و کوچک است و به اعتقاد کارشناسان نظامی، این مانور مهم ترین و بزرگترین تجمع نیروهای نظامی روسیه طی هفت سال گذشته در منطقه بوده است.
یکشبنه ۴ شهریورماه دفتر وزارت دفاع روسیه در خبری اعلام کرد که دو ناوچه «آدمیرال گریگورویچ» و «آدمیرال اسن» روسیه، عازم دریای مدیترانه شدند تا به یگان نیروی دریایی روسیه بپیوندند؛ به اعتقاد کارشناسان نظامی، بسیاری از شناورهای نظامی روسیه در دریای مدیترانه مجهز به سامانههای موشکی و پدافندهای هوایی نظیر سامانه موشکی دوربرد کروز هستند که میتواند ابزار موثری در تعیین معادلات منطقهای باشد. طبیعی است که ادامه این روند آمریکا و همپیمانان عبری- عربی اش را نگران از دست دادن گروههای تروریستی کرده است.
به وقوع پیوستن چنین اتفاقاتی بود که واکنش مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا را نیز برانگیخت. وی روز جمعه ۹ شهریور در پیامی توئیتری عملیات نظامی ارتش سوریه در منطقه ادلب را اقدامی در راستای شعلهور تر شدن جنگ داخلی سوریه دانست. وی در ادامه این پیام توئیتری نوشت: سه میلیون سوری که مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدهاند اکنون در ادلب هستند؛ آنها در چنین عملیاتی لطمه خواهند دید. (این اقدام) خوبی نیست. جهان نظاره گر است.
پمپئو در حالی ادعا میکند که این حملات به ضرر ساکنان ادلب است که آمریکا در هفت سال گذشته در برابر جنایات این گروههای تروریستی علیه مردم همین منطقه سکوت کرده بود؛ در روزهای گذشته نیز تروریستها دو پل را در راه خروجی شهر ادلب منفجر کردند تا خروج مردم از منطقه مشکل شود؛ با این وجود دولت سوریه در تلاش است تا غیر نظامیان و افرادی که تسلیم میشوند، بتوانند پیش از شروع درگیریها از منطقه خارج شوند؛ دولت روسیه هم با توجه به نزدیکی زمان حمله نظامی به ادلب، طرحی را در دست دارد که طی آن کمترین خسارت به غیرنظامیان وارد شود.
اگرچه زمان دقیق حمله ارتش سوریه به ادلب مشخص نیست، اما به نظر میرسد تهدیدات آمریکا مانعی برای حمله به ادلب نباشد، سوریه مصمم است تا آخرین پایگاه مهم تروریستها را نابود کند؛ حال این سوال مطرح میشود که آیا آمریکا با آغاز عملیات پاکسازی ادلب توسط محور مقاومت به سوریه حمله میکند؟ اجرای مانور اخیر شناورها و جنگندههای روسی در منطقه مدیترانه در حقیقت هشدار روسیه به آمریکا مبنی بر این است که هزینه اشتباه آمریکا در منطقه بسیار بالاست و دولت ترامپ نباید به این راحتی تصور کند میتواند سرنوشت ادلب را تغییر دهد.
اقدامات پیشدستانه علیه حمله نظامی آمریکا تنها به مانور نظامی روسیه محدود نمیشود؛ روزنامه الثبات چاپ لبنان نوشت تلآویو از طریق برخی منابع خبرهایی دریافت کرده است مبنی بر این که بشار اسد، رئیس جمهور سوریه و سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان، طی روزهای اخیر تصمیمی بیسابقه گرفتهاند که در صورت حمله آمریکا و متحدانش به سوریه و عبور از خط قرمزهای محور مقاومت، فورا آن را عملیاتی خواهند کرد.
بر این اساس، این تصمیم در صورت عملی شدن طرح حمله و عبور از خطوط قرمز محور مقاومت، بی درنگ اجرایی خواهد شد و بعید نیست که حادثهای نظامی خارج از محاسبات همگان روی دهد و بر اساس آن تلآویو یا پایتخت یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس به لرزه در آید، پایتختی که به اتاق عملیات مشترک با افسران اسرائیلی تبدیل شده است و جنگ علیه یمن را هدایت میکند. سازمانهای اطلاعاتی اسرائیل تاکنون از ماهیت این تصمیم بی اطلاع هستند.
به گفته منبع دیپلماتیک غربی در کشور عمان، بعید نیست که سامانههای دفاع هوایی سوریه این بار بهطور مستقیم جنگندههای آمریکا و متحدانش را هدف قرار دهند و بعید است که جنگندههای اسرائیل نیز در این جنگ در کنار ایستند [بلکه مشارکت خواهند کرد.]
از سوی دیگر هفته گذشته نیز امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران، در صدر هیئتی عالیرتبه از فرماندهان لشکری ایران، در سفری اعلام نشده وارد دمشق شد؛ کارشناسان نظامی این سفر ناگهانی را پیامی به طرفهای غربی را میدانند که نشان میدهد، ایران در آمادگی کامل برای پاسخ دادن به هرگونه تجاوزگری احتمالی به سوریه بوده و با قدرت در کنار ملت و دولت این کشور ایستاده است.
آنچه بیش از هر چیزی این سفر را مورد توجه قرار داد، انعقاد پیمان نظامی جدید میان ایران و سوریه بود. در همین زمینه، وبگاه خبری «دبکا فایل» وابسته به محافل اطلاعاتی ـ نظامی اسرائیل در همان روزها با انتشار گزارشی نوشت: امیر حاتمی وزیر دفاع ایران در رأس یک هیأت بزرگ نظامی برای دیداری دو روزه وارد دمشق، پایتخت سوریه شد و در جریان این سفر یک پیمان دفاعی دوجانبه برای تقویت روابط میان ارتش ایران و سوریه امضا کرد.
این وبگاه وابسته به محافل نظامی اسرائیل، سفر امیر حاتمی به سوریه را واکنش ایران به دیدار هفته گذشته «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی آمریکا از اسرائیل دانست. بولتون در این سفر، خطاب به خبرنگاران مدعی شد، ایران باید نیروهای خود را از سوریه خارج کند؛ اظهاراتی که «سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر خارجه روسیه در پاسخ به آن اظهار داشت: «مسکو به حضور ایران در سوریه که به درخواست دولت قانونی دمشق انجام شده است، احترام میگذارد».
حمایت ایران از سوریه در قالب یک همکاری بلندمدت خواهد بود و منحصر در بحران فعلی نخواهد شد؛ در مرتبه بعد، پیامی به روسیه بوده که هرگونه توافق با آمریکا و اسرائیل برای بیرون راندن ایران از سوریه نتیجه نخواهد داد. همکاری های ایران و سوریه همیشه وجود داشته و با انعقاد این پیمان نظامی این ارتباط، ارتباطی بلندمدت خواهد شد که در راستای نیازهای استراتژیک آنهاست.
در واقع، با امضای توافق بین ایران و روسیه، تهران و دمشق خودشان تعیین خواهند کرد که چه تعداد از نیروهای تحت هدایت ایران باید در سوریه مشارکت داشته باشند و این یعنی آمریکا به هر میزانی که خود را به در و دیوار بکوبد، در پایان باید از سوریه خارج شود و راه دومی ندارد. آمریکا به زورِ جنگ نیابتی وارد سوریه شده، اما امروز نه داعش، نه جبههالنصره و نه عربستان و امارات نمی توانند یانکی ها را در سوریه نگه دارند، امریکا محکوم به ترک منطقه است و باید برود؛ به قولی راهِ رفتنی را باید رفت.