۰۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۴:۱۲
کد خبر: ۳۸۰۵۰
گویا قرار نیست تراژدی حمله‌های موشکی قدرت‌های غربی به سوریه پایان یابد و این کشور هر از چندی به زمین بازی و قدرت نمایی تصنعی آمریکا و متحدانش به بهانه مبارزه با سلاح شیمیایی تبدیل می‌شود.
اوایل فروردین ماه امسال بود که وزارت دفاع و خارجه روسیه خبر دادند که گویا آمریکا و متحدانش در نظر دارند به بهانه‌های واهی استفاده از سلاح شیمیایی، سوریه را بمباران کنند.

وزارت دفاع روسیه در این خصوص نوشت: تحرکاتی در غوطه شرقی وجود دارد که بیانگر آن است گروه کلاه سفید‌ها که مقر آن در انگلیس است، در حال صحنه سازی حادثه شیمیایی می‌باشد.

ادعا‌های مقامات دفاعی روسیه خیلی زود رنگ واقعیت به خود گرفت، کلاه سفید‌ها که در ظاهر گروهی مدافع حقوق بشر در سوریه بودند از غوطه شرقی فیلم‌ها و عکس‌هایی به جهان مخابره کردند که گویا ارتش سوریه با تسلیحات شیمیایی به این منطقه حمله کرده است.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد بلافاصله درخواست تشکیل جلسه اضطراری برای بررسی این موضوع را دادند و روسیه و ایران نیز ضمن محکوم کردن استفاده از سلاح شیمیایی توسط هر گروهی، خواستار بررسی موضوع شدند.

آمریکا و انگلیس در نشست شورای امنیت اصرار داشتند که باید بلافاصله به سوریه حمله کرد و به جهان این پیام را داد که چنین اقداماتی فورا پاسخ سخت قدرت‌های جهانی را در پی خواهد داشت.

روسیه در نشست فوق العاده شورای امنیت، تصویب قطعنامه علیه دولت سوریه را وتو و اعلام کرد که باید نخست مشخص شود چنین حمله‌ای صورت گرفته است یا آنگونه که ما اطلاع داشتیم صحنه سازی بوده است.

روسیه همچنین مدعی شد که اگر حمله شیمیایی نیز صورت گرفته باشد، توسط تروریست‌های سوری به عنوان آخرین اقدام پیش از فرار از شهر و با هدف تخریب چهره دولت قانونی سوریه صورت گرفته است.

با این وجود تحرکات نظامی آمریکا، انگلیس و فرانسه و گفت: وگو‌های تلفنی ولادیمیر پوتین با امانوئل مکرون برای متوقف کردن آن‌ها جواب نداد و ناو‌ها و جنگنده‌های تروئیکای غربی به سمت سوریه به حرکت درآمدند.

برخی رسانه‌های غربی نیز بدون اشاره به سفر هیات عالی نمایندگان روسیه به دمشق، مدعی شدند که با توجه به قوت گرفتن حمله نظامی آمریکا و متحدانش، بشار اسد از سوریه خارج شده است.

روسیه برای نشان دادن مخالفت خود، در لابلای تهدید‌های توئیتری ترامپ برای حمله به دمشق، هیاتی از نمایندگان دوما را برای دیدار با بشار اسد راهی سوریه کرد تا نشان دهد اخبار رسانه‌های غربی مبنی بر خروج رئیس جمهوری قانونی سوریه از کشورش کذب است.

دونالد ترامپ پس از سه روز اظهار نظر‌های متناقض در توئیتر خود، سرانجام ۲۵ فروردین ماه فرمان حمله موشکی به سوریه را داد و فرانسه و انگلیس نیز با آمریکا همراه شدند و بیش از ۱۰۰ موشک به سوی دمشق پایتخت و استان حمص سوریه پرتاب شد.

ترامپ بلافاصله این حمله را پیروزی خواند و بسیاری از رسانه‌های غربی در آمریکا، انگلیس و فرانسه به تمجید از این اقدام او پرداختند.

در سوریه و روسیه اعلام شد که بیش از دو سوم موشک‌های شلیک شده به سوریه توسط واحد‌های پدافند هوایی سوریه (اس ۲۰۰‌های زمان شوروی) که برای چند نسل قبل هستند، رهگیری و نابود شدند.

ایران و سایر کشور‌های مستقل نیز این حمله را که بدون دریافت مجوز بین المللی صورت گرفت، محکوم کردند.

چند روز بعد دولت سوریه خبر داد که برخی موشک‌های عمل نکرده آمریکا را به روس‌ها داده است تا دستاورد دیگری برای روسیه در رقابت سامانه پدافند موشکی با آمریکا رقم بخورد.

** تکرار بازی این بار در ادلب
این بار، اما بنظر می‌رسد زمین بازی از نزدیکی دمشق (غوطه شرقی) به شمال غربی سوریه (ادلب) منتقل شده است جایی که گفته می‌شود آخرین پناهگاه تروریست‌ها در سوریه محسوب می‌شود و فشار ارتش سوریه هر روز در این منطقه برای تسلیم یا بیرون راندن تروریست‌ها بیشتر می‌شود.

جمعه گذشته مقامات دیپلماتیک و نظامی ترکیه برای رسیدن به نتیجه با روسیه در خصوص ادلب به مسکو سفر کردند، پس از دیدار هیات ترکیه‌ای با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، اخباری به بیرون درز کرد که گویا دو طرف در خصوص ادلب به توافقاتی دست یافته اند.

ترکیه از برخی گروه‌های مخالف دولت بشار اسد حمایت می‌کند و در عین حال معتقد است که باید با گروه‌های تندرو تروریستی همچون داعش و جبهه النصره شاخه‌ای از القاعده مبارزه کرد و در همین رابطه در قالب مذاکرات آستانه و برای حل و فصل بحران سوریه با تهران و مسکو همکاری می‌کند.

یک روز پس از توافقات روسیه و ترکیه، وزارت خارجه روسیه به غرب هشدار داد که نباید به بهانه حمله شیمیایی به دولت سوریه فشار بیاورند.

تنها چند ساعت از انتشار این خبر دیپلماتیک نگذشته بود که وزارت دفاع روسیه (صبح دیروز شنبه)، اعلام کرد ناو یواس. اس سولیوانز و بمب افکن بی-۱ آمریکا وارد خلیج فارس و پایگاه هوایی قطر شدند و در تدارک حمله به سوریه هستند.

ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه نیز اعلام کرد که این حمله به بهانه واهی استفاده از سلاح شیمیایی تدارک دیده شده است.

وی توضیح داد: شرکت خصوصی «اولیو» انگلیس تروریست‌ها را آموزش داده است تا با مواد سمی در ادلب دست به صحنه سازی حمله شیمیایی بزنند.

سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز گفت که به نظر می‌رسد آمریکا، فرانسه و انگلیس در تدارک حمله جدیدی به سوریه به بهانه استفاده از سلاح شیمیایی هستند.

گذری به اظهارات اخیر جان بولتون مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا خالی از لطف نیست چرا که پرده از سناریوی آمریکا برای حمله موشکی به سوریه بر می‌دارد، زیرا پیش از وقوع واقعه خبر از آن داد.

او روز پنجشنبه در ژنو مدعی شد که اگر دولت سوریه دست به حملات شیمیایی علیه مخالفان خود در ادلب بزند، با واکنش سخت آمریکا روبرو خواهد شد.

** نیاز ترامپ به خود نمایی با کارت سوریه
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا این روز‌ها در سختترین دوران ریاست جمهوری در کاخ سفید قرار دارد و دمکرات‌ها و مخالفان وی به دلیل ادعای همکاری او با روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا و پرده برداری از اقدامات غیر اخلاقی او فشار زیادی را به رئیس جمهوری آمریکا می‌آورند.

فشار به ترامپ به اوج خود رسیده است طوری که او در گفت: وگو با فاکس نیوز رسانه مورد علاقه اش با اشاره به دستاورد‌های اقتصادی موضوع استیضاح خود را تاسف آور خوانده است، از این رو بنظر می‌رسد مقامات کاخ سفید برای کاهش فشار‌ها چاره‌ای جز تکرار سناریوی شش ماه قبل در بیرون مرز‌های خود ندارند و در شرایط حاضر چه جایی بهتر از سوریه که نزدیک به هشت سال است درگیر جنگ داخلی با تروریست‌هایی است که از سوی غرب حمایت می‌شوند.

گویا قرار است این نمایش تراژیک بار دیگر تکرار شود و در روز‌های آینده خبر حمله شیمیایی به ادلب در صدر اخبار رسانه‌های جهان قرار گیرد و افکار عمومی شاهد حمله موشکی نمایشی آمریکا به سوریه و محکومیت این اقدام از سوی کشور‌های مستقل باشد و رسانه‌های کشور‌های مدعی حقوق بشر هم بجای جلوگیری از وقوع این بازی، به تحلیل و تفسیر دستاورد‌های تروئیکای غربی بپردازند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر