روزنامه یدیعوت آحارانوت در یکی از آخرین مطالب خود حمله نتانیاهو به اتحادیه اروپا به دلیل اختصاص بودجه ۱۸ میلیون یورو در قالب همکاری با ایران، آن را اشتباه بزرگ اروپاییها توصیف کرد و مدعی شد این کار میتواند توان نظامی جمهوری اسلامی ایران را به شدت بالا ببرد.
این روزنامه عبری زبان همچنین توجه خاصی به ادعای هماهنگ ۳ شرکت بزرگ اداره کننده بزرگترین شبکههای اجتماعی در فضای مجازی داشت که در آن ضمن قرار دادن توان سایبری ایران در سطح کشورهایی همچون روسیه ادعا شده است، بعد از دریافت اطلاعات از سازمان امنیت آمریکا صدها صفحه را که از ایران هدایت شده و با هدف تاثیرگذاری بر افکار عمومی و انتخابات اخبار جعلی منتشر میکردند، مسدود کرده است.
این در حالی است که رونمایی از جنگنده عملیاتی کوثر توسط ارتش جمهوری اسلامی، بازتاب خاص به خود را در رسانههای اسرائیلی داشت، اما نکته جالب در این رابطه آن است که رسانههای عبری زبان رژیم صهیونیستی بعد از چند روز انفعال در مقابل این خبر تلاش کردند تا کیفیت آن را زیر سئوال برده و مقایسه آن باجنگندههای فعلی در جهان کنند.
آحارانوت همچنین در گزارشی تحلیلی به روابط روسیه و آمریکا پرداخته و به نقل از سرگئی ریایکوف معاون وزیر خارجه روسیه خبر داد: مسکو هیچ نشانهای از آمادگی واشنگتن برای بهبود روابط با مسکو را لمس نکرده است و کرملین تمام گزینههای واکنش به تحریمهای آمریکا را روی میز دارد. به اعتقاد ریابکوف ترامپ از برگ برنده و فرصت عالی نشست سنگاپور بهره گیری نکرده است.
روزنامه یسرائیل هیوم در گزارشی به نادیده گرفته شدن تحریمهای خصمانه آمریکا توسط کشورهایی همچون چین اشاره کرد، خریداران چینی راهی را برای واردات نیازهای نفتی خود از ایران پیدا کرده اند.
بر اساس روش جدید که این روزنامه عبری زبان آن را منتشر کرده، ادعا شده است که پالایشگاههای بزرگ چینی قرادادهای بلند مدتی را امضا کرده و بر اساس آن نفت از طریق شرکت ملی نفتکش ایران حمل و تمام هزینههای و ریسکهای آن در کنار پوشش بیمه اش به عهده ایران خواهد بود.
یسرائیل هیوم همچنین در یادداشتی به تلاشهای آلمان برای عبور از تحریمهای آمریکایی اشاره کرده و خبر میدهد، برلین تمایلی به توقف تعامل تجاری با جمهوری اسلامی نداشته و بر این اساس پیشنهاد ایجاد سیستم بانکی مستقلی برای ادامه نقل و انتقال پول بین دو طرف را داده است.
در بخشی از این یادداشت با اشاره به مقاله وزیر خارجه آلمان در روزنامه اقتصادی (The Handelsblatt) که در آن پیشنهاد قطع تکیه اروپا به سیستم مالی وبانکی آمریکا را برای نقل و انتقال پول داده شده، استناد شده است.
ایلی لایون، تحلیلگر این روزنامه هم به نقل از اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور ایران خبر داد، ایران راهها و گزینههایی برای عبور از تحریمهای آمریکایی در اختیار داشته و گرچه همچنان به تعهد اروپا امیدوار هستند، اما در غیر این صورت نیز قادر به صدور نفت خود است.
سخنان آیت الله سید احمد خاتمی خطیب نماز عید سعید فطر هم در رابطه با اینکه در صورت تجاوز دشمنان به ایران، اسرائیل هم یکی از اهداف واکنش ما خواهد بود جزو مطالبی است که نه تنها در این روزنامه بلکه با همین تعبیر در اکثر رسانههای صهیونیستی نیز منعکس شده بود.
پایگاه اطلاع رسانی شبکه ۱۰ تلویزیون رژیم صهیونیستی هم به سخنان آیت الله موحدی کرمانی خطیب نماز جمعه تهران اشاره کرد که گفته بود آنها (دشمنان) میدانند که در روز حادثه از دور و نزدیک چه به سرشان میآید، هزاران موشک حزبالله و حماس و ۱۰ هزار نیروی چند ملیتی مستقر در سوریه، تل آویو را با خاک یکسان خواهد کرد.
پایگاه خبری "سروگیم" هم به نقل از وزیر دفاع ایران اعلام کرد هیچ کشوری قادر به تهدید ایران نیست.
این پایگاه عبری زبان به نقل از امیر حاتمی افزود همچنان به توسعه برنامههای موشکی خود ادامه خواهیم داد و هرگز در این راستا بر خلاف منافع ملی کشور عمل نخواهیم کرد، هم اکنون در شرایط خوبی قرار داریم، اما همچنان باید این روند ادامه پیدا کند.
در مقابل مارکر نشریه اقتصادی روزنامه هاآرتص در گزارشی به عوافریبی نتانیاهو و رویکرد ایران هراسی اش اشاره و با طرح پرسشی "چرا ابهامات نتانیاهو باید سالانه ۴ میلیارد شیکل هزینه روی دستمان بگذارد؟ " نوشت: اقدامات نتانیاهو طی ماه گذشته را فقط میتوان در یک جمله تفسیر کرد و آن "آغاز چهرهای از برنامههای انتخاباتی پیش رو" است.
سامی برتز نویسنده این تحلیل با اشاره به اظهارات نتانیاهو در رابطه با ایران و اعلام برنامههای امنیتی ـ. نظامی رژیم صهیونیستی تا ۲۰۳۰ نوشت آنچه ما مشاهده میکنیم صرفا تخصیص بودجه برای اهداف انتخاباتی بنیامین نتانیاهو است.
مارکر در خبر دیگری به قطع پروازهای شرکتهای اصلی هوایی اروپا به ایران پرداخته و مدعی شده است که علاوه بر شرکتهای هوایی فرانسه، انگلیس و هلند، تل آویو تلاشهایی را برای متقاعد کردن بقیه شرکتهای هوایی اروپایی برای قطع پرواز هایشان به ایران انجام میدهد.
پایگاه اطلاع رسانی کریکار هم در این رابطه به نقل از جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا نوشت " ما انتظار داریم همانگونه که سرمایه داران اروپایی دانستند تمام اروپاییها هم به وضوح بفهمند که باید بین همکاری تجاری در ایران یا تعامل تجاری با ایالات متحده یکی را برگزینند".
یسرائیل هیوم در گزارش دیگری هم از نشست مطبوعاتی نتانیاهو با بولتون به قدردانی ویژه نتانیاهو از ترامپ پرداخته و به نقل از نخست وزیر اسرائیل نوشت: "اجازه دهید من از رئیس جمهور ترامپ برای پس زدن توافق وحشتناک هستهای که راه را برای توسعه برنامه هستهای ایران و برچیدن تحریمها که میلیاردها دلار برای ایران فراهم کرد ... تشکر و قدردانی کنم، تمام کشورهای جهانی باید از اقدام ایالات متحده پیروی کرده و فشار بر ایران را افزایش دهند".
در این حال روزنامه هاآرتص در تحلیلی به قلم تسفی بارئیل ادعا کرد با توجه به نفوذی که ایران در عراق دارد این کشور به بستر خوبی برای مشارکت با ایران جهت عبور از این چالش تبدل شده و به مسیر دور زدن تحریمها تبدیل خواهد شد.
پایگاه اطلاع رسانی روتر هم مدعی شد پیامهای کاخ سفید از طریق سوئیس و عمان به دست ایران رسیده است، اما هنوز مذاکرات مستقیمی بین ایالات متحده و ایران وجود ندارد.
روزنامه معاریو نیز در گزارشی تحلیلی از سفر بولتون به فلسطین اشغالی نوشت: درخواست و پافشاری دولت آمریکا برای خارج شدن ایران از سوریه صرفا برای ادای دین و حمایت ترامپ از اسرائیل به عنوان یک متحد نیست، بلکه منعکس کننده تلاش او برای ایجاد چارچوب جدیدی برای سیاست خارجی آمریکا محسوب میشود.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است یکی از بارزترین عناصر نهفته در خواسته مشترک اسرائیل و ایالات متحده برای خروج ایران از سوریه، خروج نیروهای حزب الله از این کشور است از دیدگاه اسرائیل حزب الله بزرگترین تهدید کلاسیک محسوب میشود، مانور چند روز پیش ارتش اسرائیل در جولان نیز برای مقابله با این خطر انجام شده است.