۲۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۰
کد خبر: ۳۷۶۹۲
یک پایگاه آمریکایی در گزارشی به تشریح دلایلی پرداخته که ایران، علی‌رغم فشارها و تهدیدهای رئیس‌جمهور آمریکا وارد مذاکره با این کشور نخواهد شد.

ایگاه «نشنال‌اینترست» نوشته تنش‌های لفظی اخیر میان روسای جمهور ایران و آمریکا باعث این گمانه‌زنی‌ها شده که ترامپ به دنبال توافقی به سبک کره شمالی با ایران است. 

مطابق این گزارش، برخی از این گمانه‌زنی‌ها از این موضوع ناشی می‌شوند که ترامپ و اعضای بلندپایه کابینه او به تازگی از آمادگی آمریکا برای آغاز دور جدیدی از گفت‌وگوها با مقام‌های ایران سخن‌ گفته‌اند.

با وجود این، ایران این ژست‌ها را با مخالفت صریح پاسخ داده است. نشنال‌اینترست نوشته نامه‌ای که به امضای گروهی متشکل از یکصد سیاستمدار و فعال اصلاح‌طلب ایرانی درباره آغاز مذاکره با آمریکا نوشته شده بود در ایران با «تحقیر و تمسخر» پاسخ شد و بسیاری از منتقدان به این نکته اشاره کردند که ترامپ، شریکی پایدار برای مذاکره نیست. 

رسانه آمریکایی در ادامه این مطلب به مواضع حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره مذاکره با آمریکا اشاره کرده و نوشته است: «در جریان مذاکرات سال 2015، [آیت‌الله] خامنه‌ای بارها هشدار داد که آمریکا را غیرقابل اعتماد می‌داند.»

نشنال‌اینترست یادآوری کرده رهبر عالیقدر ایران در چند سخنرانی در جمع مخاطبان عادی هم سابقه طولانی خدعه‌های آمریکا و خصومت آنها با ایران را یادآور شده‌اند. 

رسانه آمریکایی نوشته رهبر انقلاب ایران، این را می‌دانند که هر گونه توافق احتمالی با دولت آمریکا مستلزم تصویب مجلس نمایندگان آمریکا خواهد بود و در این مجلس، یکی از موضوعات انگشت‌شماری که بر سر آن میان هر دو حزب توافق وجود دارد، مخالفت با ایران است.

در این تحلیل خاطرنشان شده است: «در شرایطی که بدگمانی‌های [آیت‌الله] خامنه‌ای اکنون موجه به نظر می‌رسند، بعید است ایشان به دولت اجازه بدهند در آینده نزدیک با آمریکا وارد مذاکره شود.»

«از سوی دیگر، ایران احتمالاً کاملاً قادر خواهد بود چند سال در برابر دور جدید تحریم‌ها تاب بیاورد. علی‌رغم سقوط ارزش ریال ایران در برابر دلار- که تا حدی به دلیل خروج آمریکا از برجام بود- اقتصاد ایران، فعلاً خوب خواهد بود؛ به این دلیل که نبود تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران به آن معنا است که تهران هنوز قادر به خریداری کالاهای وارداتی خود از بازارهای خارجی و تجارت با شرکت‌های اروپایی متوسط و شرکت‌های آسیای شرقی خواهد بود.»

از طرف دیگر، به نوشته نشنال‌اینترست، هدفی که ترامپ برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران اعلام کرده احتمالاً محقق نخواهد شد. ضمن آنکه، ارزش مبادلات خارجی ایران و ذخایر طلای ایران بیش از 132 میلیارد دلار است و این موضوع باعث می‌شود ایران حتی بدون صادرات نفت، بین دو تا سه سال دوام بیاورد.

نشنال‌اینترست بر همین اساس نوشته است: «بنابراین، بعید به نظر می‌رسد که ترامپ بتواند جمهوری اسلامی ایران را قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2020 به تسلیم وادار کند، به ویژه آنکه ایرانی‌ها به خوبی آگاه هستند که کوتاه آمدن در برابر فشارهای او در آستانه انتخابات باعث افزایش سرمایه‌های سیاسی او در رقابت‌های انتخاباتی خواهد شد.»

در ادامه این مطلب آمده است: «تحریم‌های فلج‌کننده هم بعید است انتظار رئیس‌جمهور آمریکا برای همگرا کردن ایران با سیاست‌های امنیتی و منطقه‌ای آمریکا را برآورده کند.»

ترامپ، ۱۸ اردیبهشت‌ماه به طور یکجانبه با نقض تعهدات آمریکا ذیل توافق هسته‌ای برجام کشورش را از این توافق خارج و تمایلی را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران در دوره‌های ۹۰ و ۱۸۰ روز امضا کرد. 

وی  شامگاه دوشنبه ۱۵ مردادماه با امضای فرمانی رسماً دستور اجرای اولین بسته تحریم‌ها علیه ایران را صادر کرد. تصمیم ترامپ با مخالفت‌های زیادی رو به رو شده و اتحادیه اروپا، انگلیس، آلمان، فرانسه، عراق، سوریه و ... علیه آن موضع‌گیری کرده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر