به گزارش پایداری ملی به نقل از روابط عمومي شرکت آب منطقهاي هرمزگان، در نشست شوراي حفاظت از منابع آب مديرعامل شرکت آب منطقهاي هرمزگان با ارائه گزارشي وضعيت منابع آب شرب و کشاورزي استان را در شرايط کنوني تشريح نمود.
هوشنگ ملايي گفت: درست است که سدهاي استان در شرايط بحراني قرار دارند و خشک شده يا به حجم مرده رسيدهاند اما با همکاري و همدلي کليه دستگاههاي استان و همراهي استاندارمحترم و همچنين تلاس شبانهروزي کارکنان شرکت آب منطقهاي تامين آب شرب شهرهاي بندرعباس، خمير و روستاهاي مسير با مشکل و چالش خاصي روبرو نيست.
وي افزود: منابع تامين آب شرب تا پايان آذرماه جوابگوي مصرف مردم خواهد بود و با اهتمام و صرفهجويي شهروندان ميتوانيم از اين شرايط سخت عبورنماييم و به رحمت الهي و بارشها در فصل پاييز و زمستان اميدوار باشيم.
طرحهاي تامين آب
مديرعامل شرکت آب منطقهاي هرمزگان با اشاره به طرحهاي تامين آب اظهار داشت : تمامي طرحها و پروژههاي تامين آب مثل حفاري و تجهيز 10 حلقه چاه حاشيه سد شميل– تهيه و اجراي خط انتقال آب – جمعآوري نشتاب – آمادهسازي پمپاژه حجم مرده سد استقلال – اجاره چاههاي کشاورزي شميل و نوسازي فاز يک خط اول ميناب – بندرعباس در اسرع وقت انجام شده و يا در دست اقدام ميباشد.
ملايي تصريح نمود: حفر سه تا چهار چاه جديد نيز جهت شرايط اضطراي در دستور کار است که در صورت بروز حادثه يا خرابي ساير چاهها وارد مدار خواهند شد و با اين تدابير حداقل در تامين آب شرب مردم مشکلي نخواهيم داشت.
وي با بيان اينکه ما هماکنون از چاههاي ميناب هيچ برداشتي نداريم، افزود: ميزان برداشت را از منابع آب شهرستان ميناب کاهش داديم و ذخيره سد استقلال بيشتر نقش پدافندي دارد.
درادامه استاندار هرمزگان ضمن تشکر از همکاري مردم و خانواده ها در بحت صرفه جويي و مصرف بهينه آب اظهار داشت : با تلاش و همت متوليان آب دراستان بخصوص شرکت آب منطقهاي هرمزگان اکنون مديريت و تامين آب شهرهاي بندرعباس ، بندر خمير و روستاهاي مسير در شرايط نرمال و آرامي قرار دارد .
وي افزود: بايد وابستگي آبياري فضاي سبز شهرداري از آب شرب به طور کامل قطع شود و درراستاي ايجاد فضاي سبز و خرم شهري از ساير ظرفيتها مانند (مجوز حفر چاه- استفاده از پساب تصفيه شده آب و فاضلاب و ...) در اختيار شهرداري بندرعباس قرار خواهد گرفت.
سرانه بالاي مصرف آب در استان هرمزگان
دکترهمتي با بيان خود کنترلي مردم استان هرمزگان و مصرف بالاي آب در ساير استانها تاکيد نمود : شهرکها، ادارات و دستگاههاي استان که فضاي سبز بالايي دارند بايد شناسايي و کنترل شوند و اگر مصرف آب آنها بالاست تذکر داده و قطع گردد.
وي با اشاره به سرانه بالاي مصرف آب در استان نسبت به برخي استانها گفت : 65 درصد آب شهري مصرف خانگي دارد ، اگر خانواده ها از وسايل کاهنده استفاده نمايند از متحمل شدن هزينههاي بالاتر در آينده که همانا کمبود و قطعي آب در اقليم آب و هوايي بسيار گرم استان است، جلوگيري خواهند نمود. دکتر همتي تاکيد نمود: ما بايد شرايط را صادقانه به مردم بگوييم و مرتبا هشدار بدهيم، از صبح تا شب در رسانهها بحث آب باشد.
استاندار هرمزگان تصريح کرد : چنانچه تا پايان سال بارندگي صورت نگيرد بحران، تازه شروع ميشود که ضرورت دارد با تدابير لازم همه با هم براي شرايط سخت آمادگي داشته باشيم و طرحهاي ابتکاري ارائه نماييم.
فريدون همتي در بخشي ديگر از سخنان خود با بيان اينکه وزارت نيرو بايد به تمامي ابعاد بحران آب در استان توجه نمايد، اظهار داشت: جهت تامين آب شرب نبايد زراعت تعطيل شود و توليدات کاهش يابد.
وي با اشاره به کشاورزي که شغل اکثر روستاهاي استان ميباشد، افزود: اگر تمامي آب موجود را جمعآوري و براي مصرف شرب انتقال دهيم چه کسي بايد پاسخگوي معيشت و اشتغال مردم ميباشد؟ دکتر همتي بيان داشت : با اختصاص اعتبارات کافي و به موقع در تسريع پروژههاي آبشيرينکن و ساير طرحها، جهت برونرفت از اين بحران اقدام شود.
وي در ادامه افزود : بايد داشتهها و ذخيرهها را مراقبت نماييم در هر نقطهاي از استان ظرفيتي وجود دارد که بايد براي شرايط اضطراري، شناسايي و در اختيار داشته بگيريم.
استاندارهرمزگان در پايان افزود: اگر بتوانيم تا پايان سال جاري شرايط را حفظ کنيم از خرداد سال آينده فاز بعدي آبشيرينکن وارد مدار شد و مشکل تا حدودي برطرف خواهد شد و تا پايان سال 98 قطعي و سختيهاي تامين آب شرب در استان هرمزگان به طورکامل حل خواهد شد.