۲۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۲
کد خبر: ۳۷۵۰۴
عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: آمریکا پس از ۲۰ سال و روسیه پس از ۲۱ سال به فناوری فضایی دست پیدا کردند در صورتی که جمهوری اسلامی در مدت کمتر از ۸ سال موفق به کسب این فناوری شد.

به گزارش پایداری ملی، رضا تقی‌پور در هفدهمین نشست "شنبه‌های انقلاب" با موضوع "فناوری اطلاعات و فضای مجازی" با بیان اینکه امروز شاهد جنگ تمام‌عیار رسانه‌ای بر علیه جمهوری اسلامی و دستاوردهای آن هستیم، اظهار کرد: باید امروز تمام دلسوزان با ارائه آمار متقن، تاثیر انقلاب اسلامی بر پیشرفت سریع کشور در تمام حوزه‌ها به‌ویژه در بخش فناوری اطلاعات و فضای مجازی، در مقابل این شبهات و تبلیغات مسموم مردم را مطلع و آگاه کنیم.

عضو شورای عالی فضای مجازی درباره شرایط ایران در حوزه ارتباطات و مخابرات قبل از انقلاب اسلامی تصریح کرد: در بخش زیرساختهای ارتباطی در سال 1357 با محدودیتهای زیادی مواجه بودیم به نحوی که در 312 روستای کشور فقط یک خط ارتباطی وجود داشت و در شهرها هم با توجه به افزایش جمعیت شاهد پیشرفتی در این حوزه نبودیم.

وی افزود: تقریبا محصول داخلی در حوزه مخابرات نداشتیم و تنها 2 شرکت زیمنس آلمان و ای تی ام سی ژاپن با شرکت صنایع ارتباطی شیراز همکاری میکردند که صرفا به صورت مونتاژ بود و انتقال تکنولوژی در این حوزه بوجود نیامد.

تقی‌پور درباره تنها صنعت نظامی قبل از انقلاب خاطرنشان کرد: تنها صنعت نظامی کشور مخابرات بود که در اختیار مستشاران اسراییلی و آمریکایی قرار داشت و تنها محصول تولیدی آن بیسیم "وی اچ اف" بود که در شرایط آن زمان محصول قابل توجه و به روزی نبود و این محصول سالها است که به موزه‌ها سپرده شده است.

وی افزود: به شدت این مستشاران اسراییلی و آمریکایی کشور ما را در حوزه مخابرات عقب نگه داشته بودند؛ مهندسین ایرانی حق تغییر یک قطعه از محصولات تولیدی را نداشتند و باید قبل از آن از این مستشاران اجازه می‌گرفتند.

عضو شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه مهمترین تغییر پس از انقلاب تغییر رویکرها بود خاطرنشان کرد: با وقوع انقلاب اسلامی ملت ایران، مهمترین تغییر توجه به حفظ استقلال کشور در تمام حوزه‌ها بویژه در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات بود.

تقی‌پور درباره نتایج این تغییر رویکرد پس از انقلاب اسلامی گفت: تمام پیشرفتهای کشور در حوزه فناوری اطلاعات، مخابرات و فضای مجازی نتیجه تغییر رویکردها است.

وی افزود: ما امروز در این حوزه در تمامی باندهای فرکانسی، ارتباطات زیر آب با رمز‌کننده سونارهای زیردریایی و شنود زیر آب و ماکروویو بدون استثنا برای ایجاد ارتباط، فعالیت داشته‌ایم و آنها را بومی کرده‌ایم در صورتی که در زمان جنگ برای خریداری اقلام مخابراتی و اطلاعاتی باید ذلیلانه متوسل به کشورهای دیگر می‌شدیم اما امروز در این بخش به 16 کشور دنیا صادرات داریم.

عضو شورای عالی فضای مجازی درباره پیشرفتهای حوزه راداری و فرستنده‌ها اظهار کرد: در ابتدای انقلاب فقط یک نوع رادار در ارتش رژیم گذشته وجود داشت که بومی هم نبود اما امروز تمام رادارها توسط دانش داخلی تولید میشود حتی ما امروز شاهد تولید رادارهایی در کشور هستیم که به صورت عمومی در دنیا وجود ندارد.

وی با اشاره به جهشهای بزرگ در بخش ماهواره و فضا گفت: برای اولین بار در سال 76 گروه‌های مطالعاتی از 20 مرکز فضایی در روسیه بازدید کردند و آشنایی ما در همین حد بود اما همین تیم در سال 87 موفق به پرتاب نخستین ماهواره بومی با پرتابگر داخلی شد که برای دنیا بسیار تکاندهنده بود.

تقی‌پور با اشاره به رشد خیره‌کننده و سریع کشور در بخش ماهواره و فضا متذکر شد: آمریکا پس از 20 سال و روسیه پس از 21 سال به این فناوری دست پیدا کردند در صورتی که جمهوری اسلامی در مدت کمتر از 8 سال موفق به کسب این فناوری شد.

عضو شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه خطرناکترین تاثیر تهاجم فرهنگی کشور تغییر رویکرد مدیران کشور است، تصریح کرد: نتیجه تهاجم فرهنگی فقط ایجاد تغییر در ظاهر بعضی از جوانان نیست دشمن با ایجاد تغییر در سبک زندگی و ایجاد روحیه اشرافیگری در بین مسئولان به دنبال نابودی روحیه جهادی و انقلابی در کشور هستند چون می‌داند تمام پیشرفتهای خیره‌کننده کشور ریشه در همین روحیه دارد.

تقی‌پور با ارائه راهکار در بخش فناوری اطلاعات برای پیشرفت بیشتر در این بخش گفت: امروز در دنیا 2 رویکرد وجود دارد نخستین رویکرد توسعه کاربرد است که امروز درکشور دنبال می‌شود و نمونه آن طرح "تکفام" بود که با توجه به استعدادهای کشور این راه حل مناسب نیست و حتما باید دومین رویکرد که توسعه فناوری به همراه کاربرد است را مانند کشورهایی مثل چین و کره جنوبی انتخاب کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر