۱۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۵
کد خبر: ۳۷۳۴۵
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که بخش خصوصی واقعی رشد زیادی نکرده است گفت: آنچه از بخش خصوصی انتظار داریم با محدودیت‌های زیرساختی از سوی دولت مواجه شده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که بخش خصوصی واقعی رشد زیادی نکرده است گفت: آنچه از بخش خصوصی انتظار داریم با محدودیت‌های زیرساختی از سوی دولت مواجه شده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ارتباط تلفنی با برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری سیما گفت: در بخش خصوصی به علت محدودیت‌های حضور بخش خصوصی واقعی در اقتصاد، انتظاری که از بخش خصوصی در اقتصاد کشور داریم در جمهوری اسلامی ایران تقریباً انجام نشده است.

محمدرضا پورابراهیمی ادامه داد: بخش‌هایی از فعالیت‌های اعضای اتاق‌های بازرگانی و تعاون مرتبط با نهاد‌هایی است که جنس آن‌ها تقریباً دولتی است و بخش خصوصی واقعی رشد زیادی نکرده است.

وی گفت: با توجه به محدودیت ها، بخش خصوصی در اقتصاد کشور در طول این سال‌ها نتوانسته است در خارج از کشور به خوبی عمل کند، زیرا زیرساخت‌های لازم برای حضور بخش خصوصی فعال در خارج از کشور فراهم نشده است.

وی افزود: پس از سال ها، در برنامه ششم توسعه و در حوزه عملیاتی برای نخستین بار معاونت اقتصادی در وزارت امور خارجه تشکیل شد تا بتواند مأموریت‌هایی به جز سیاسی و امنیتی را برای سفرای ما در خارج از کشور تعریف کند تا در شرایط کنونی به عنوان خاکریز نخست اقتصاد کشورمان در دیگر کشور‌ها فعالیت کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: لذا آنچه از بخش خصوصی انتظار داریم با محدودیت‌های زیرساختی از سوی دولت مواجه شده است و همچنین مجموعه‌ای از مشکلات که به علت همگرایی نکردن در فعالان اقتصادی وجود دارد به درستی عمل نشده است.

پورابراهیمی گفت: این موضوع نیاز به ساماندهی است و زیرساخت‌های لازم باید ایجاد شود.

وی با بیان اینکه در تجارت ما رویکرد سنتی وجود دارد، گفت: در سال‌های اخیر نگاه و شرایط جدیدی ایجاد شد، اما بین ما و طرف‌های مقابل از نظر اقدامات حرفه ای، فاصله وجود دارد و اتاق‌ها و تشکل‌های بخش خصوصی ما در این حوزه باید بیشتر فعالیت کنند.

پورابراهیمی افزود: حدود ۸۰ درصد مراوادات و اصلی‌ترین تجارت ما چه در واردات و چه در صادرات و خدمات فنی و مهندسی با ۱۰ کشور است.

وی گفت: بخش خصوصی متناسب با توانمندی‌های مورد نیاز در عرصه تجارت و اقتصاد بین الملل باید حضور یابد و اقداماتی در این باره انجام شده است، اما کافی نیست.

رئیس کانون بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه با اشاره به اینکه دیپلماسی اقتصادی کشور باید در جهت مقابله با تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان باشد، گفت: با توجه به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی؛ مقابله با شوک‌های اقتصادی از جمله موارد مهم است.

وی افزود: اگر در چند سال گذشته تمرکز و قدرت را به بخش خصوصی کشور واگذار می‌کردند و اجازه می‌دادند این بخش در این زمینه وارد شود اکنون فضای بهتری را داشتیم.

پرویزیان گفت: بروکراسی سنگین اداری که در کشور وجود دارد، فضای بسیار سنگین رانت و فساد را نمایان کرده است و دولت، متحمل فشار‌های زیادی است و باید کاری کنیم که فشار‌ها بر روی دولت کاهش یابد.

وی با بیان اینکه برخی از این موضوعات را می‌شد با کمک بخش خصوصی کشور حل کرد افزود: بیش از ۲۰۰ قانون در بخش پولی و بانکی کشور حاکم است که اکثر آن‌ها متناقض و مزاحم هم هستند و این موضوع فضای کسب و کار بخش خصوصی را محدود کرده است.

پرویزیان تأکید کرد: باید به بخش خصوصی اعتماد کنیم و به او اجازه دهیم فعالیت خود را انجام دهد و نظارت‌های مخرب و مازاد را کاهش دهیم.

رئیس کانون بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی با اشاره به اینکه باید بخش خصوصی را باور کنیم، گفت: بانک‌های خصوصی اکنون فشار‌های زیادی را تحمل می‌کنند و نیاز به حمایت دارند.

وی افزود: در این شرایط مدیریت دولتی به همراه بخش خصوصی می‌تواند موفق شود و هیچکدام نمی‌توانند جای هم را بگیرند.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر