۱۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۰
کد خبر: ۳۷۱۹۷
گزارش‌های بسیاری از واقعیت‌های جنگ عربستان و امارات در یمن که از سال ۲۰۱۵ درگیر آن هستند، پرده برمی‌دارند که به حضور هزاران مزدور و شرکت‌های امنیتی بدنام در راس "بلک واتر" می‌رسد.
سایت شبکه الجزیره به نقل از یک سایت ویژه بررسی سیاست خارجه آمریکا گزارش داد، دولت امارات و عربستان برای جنگ علیه یمن مزدوران کشور‌های مختلف را به خدمت گرفته و آن‌ها را توسط شرکت آمریکایی "بلک واتر" و نظامیان بازنشسته آمریکایی آموزش داده‌اند.

سایت "لوبلاگ"، سایت ویژه بررسی سیاست خارجه آمریکا در گزارشی به افشای جزئیات تجاوز نیرو‌های امارات و عربستان تحت عنوان ائتلاف عربی به یمن پرداخت.

طبق این گزارش، امارات و عربستان به علت ضعف توانایی‌های نظامی خود از طریق مزدوران یا به عبارت دیگر "ارتش ویژه‌ای از مقاطعه‌کاران نظامی و امنیتی" در جنگ علیه یمن شرکت دارند.

گزارش‌های امنیتی و رسانه‌ای غربی حاکی از آن هستند که شرکت امنیتی و نظامی بدنام "بلک واتر" چندین سال است که شریک اصلی امارات در وهله اول و عربستان در وهله دوم چه در امور داخلی و چه در امور خارجی شده است و این همکاری در طول سال‌های بهار عربی به دلیل ترس ابوظبی و ریاض از انتقال دشمنانشان به داخل خاک آن‌ها تقویت شد و سپس در جنگ یمن به خوبی آشکار شد.

بلک واتر پس از حمله آمریکا به عراق با کشتار و شکنجه در این کشور بدنامی برای خود به بار آورد و در سال ۲۰۰۹ توسط دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق آمریکا منحل شد، اما بنیانگذار آن توانست با عناوین دیگری از جمله "آکادمی" این شرکت را بار دیگر احیا کند.

وی قرارداد‌های سودآوری را برای محافظت از تاسیسات و تقویت سیستم‌های امنیتی امارات با این کشور منعقد کرد تا بدین واسطه به یکی از شریکان در جنگ یمن از زمان آغاز عملیات به اصطلاح "طوفان قاطع" تبدیل شود.

نیویورک تایمز در نوامبر ۲۰۱۵ در گزارشی نوشته بود، امارات از طریق اریک پرنس، بنیانگذار شرکت خصوصی امنیتی آمریکایی بلک واتر ۴۵۰ مزدور را از آمریکای لاتین (پاناما، السالوادور، شیلی و کلمبیا) را برای حمایت از امارات فرستاده است که این تعداد بعد‌ها به ۱۵۰۰ تن افزایش یافت.

روزنامه تایمز انگلیس نیز نوشت: ابوظبی صد‌ها نفر از مزدوران کلمبیا را به عنوان بخشی از ارتش ویژه‌ای خود که توسط بلک واتر تامین می‌شوند، به خدمت گرفته است.

سایت آمریکایی "کانتر پانچ" نیز اعلام کرد که صد‌ها تن از سربازان کلمبیا، پاناما، مکزیک و شیلی در کنار امارات در یمن می‌جنگند.

روزنامه تایمز ادامه داد: بلک واتر در سال ۲۰۱۰ به منظور حفاظت از خطوط لوله نفت، برج‌های مهم، حمایت لجستیکی از ارتش امارات و سرکوب تظاهرات داخلی قراردادی را به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار با این کشور امضا کرد.

روزنامه گاردین نیز ۱۵ مه ۲۰۱۱ در گزارشی نوشته بود که پرنس برای آموزش ۸۰۰ مزدور که عمدتا از کلمبیا و آفریقای جنوبی هستند به منظور جنگیدن در کنار نیرو‌های اماراتی قراردادی به ارزش ۵۲۹ میلیون دلار امضا کرده است.

در همین راستا سایت لوبلاگ نوشت که امارات در سال ۲۰۱۱ میلادی اریک پرنس را به خدمت گرفت تا عناصر خارجی بویژه از آمریکای لاتین را به ظاهر برای اهداف دفاعی آموزش دهد، اما رویداد‌ها نشان دادند که تکیه امارات به پیمانکاران خارجی برای اهداف نظامی و اطلاعاتی فراتر از آن چیزی است که گمان می‌رفت.

افشای نقش بلک واتر و هم‌قطارانش در جنگ‌های عربستان و امارات

مجله "اینتلیجنس آنلاین" نیز نوامبر سال ۲۰۱۷ تایید کرد که پرنس همچنین در یک مخفیگاه اماراتی در لیبی دو جریان مزدور را برای عملیات ویژه امارات در این کشور تامین کرده است.

همچنین گزارش‌ها حاکی از آن است که شرکت " اس سی ال" که دفتر آن در انگلیس است با جمع‌آوری اطلاعات از مردم محلی یمن به نفع امارات با این کشور همکاری می‌کند.

در اواخر ماه نوامبر گذشته نیز دفتر مشاور حقوقی انگلستان (انسیل) شکایتی را مبنی بر استفاده امارات از مزدوران در جنایت جنگی خود و عربستان در یمن به دفتر دادستان دیوان کیفری بین‌المللی تحویل داد.
بلک واتر در ریاض

از آنجایی که امارات روابط ویژه‌ای را با شرکت بلاک واتر ایجاد کرد عربستان نیز به طبع آن تقویت روابط خود با این شرکت را آغاز کرد که این روابط پس از قدرت گرفتن محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان قوت گرفت.

همچنین گزارش‌های اطلاعاتی مختلفی حاکی از آن هستند که عربستان نیز به مانند امارات از پرنس و شرکت‌های امنیتی وی برای تامین جنگجویان در جنگ یمن استفاده کرده است.

در همین راستا، روزنامه کلمبیایی "ال تمپو" در اکتبر ۲۰۱۶ در گزارشی نوشت که ۴۰۰ نیروی بلک واتر که عمدتا از کلمبیا، آمریکا و مکزیک هستند در برخی از جبهه‌ها در یمن در کنار نیرو‌های عربستانی می‌جنگند و برخی از این نیرو‌ها در این جنگ خصوصا در تعز کشته شده‌اند.

طبق گزارش روزنامه دیلی میل انگلیس، علاوه بر نبرد‌های خارجی به درخواست محمد بن سلمان تعدادی از عناصر این شرکت از ابوظبی به ریاض انتقال داده شده‌اند. همین نیرو‌ها بودند که تعدادی از شاهزاده‌ها و مسؤولان عربستانی را در هتل ریتز زندانی کردند.

از سوی دیگر، سایت "العهد الجدید" عربستان نیز در ژوئیه ۲۰۱۷ اعلام کرد که یک هفته پس از برکناری محمد بن نایف، ولیعهد سابق عربستان ۱۵۰ مزدور این شرکت به عربستان آمدند تا بدین واسطه تعداد این مزدوران در عربستان به حدود ۱۰۰۰ تن برسد.

همچنین روزنامه عبری زبان هاآرتص در گزارشی نوشته است که عربستان از ۹۰۰ مزدور آمریکای جنوبی و آفریقای جنوبی در جنگ علیه یمن استفاده کرده و به همین منظور حدود پنج میلیارد دلار به آن‌ها پرداخت می‌کند.

از سوی دیگر، روزنامه "یدیعوت آحارونوت" نیز در گزارشی نوشته که ۱۲ شرکت امنیتی خصوصی اسرائیلی با نام‌های غربی به بازار امارات و سایر کشور‌های عربی راه یافته‌اند.

علیرغم استفاده عربستان و امارات از شرکت‌های مختلف در جنگ خود علیه یمن، اما به عقیده منابع یمنی پایان این جنگ بعید به نظر می‌رسد.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر