در این گزارش با اشاره به درخواستهای «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا برای دیدار با مقامهای ایران آمده است: «برگزاری چنین دیداری همانقدر که مانند دیدار ترامپ با رهبر کره شمالی بیسابقه خواهد بود، پوچ خواهد بود، زیرا ایرانیها علاقهای به مذاکره با آمریکا ندارند و ما نباید خودمان را فریب بدهیم که این دولت در آستانه پیشرفتی در خلیج فارس قرار دارد.»
نشنالاینترست نوشته است: «به نظر میرسد در دولت ترامپ باوری قوی وجود دارد مبنی بر اینکه ایران را میتوان با تحریمها فروپاشاند و وادار به آمدن پای میز مذاکره کرد. هنگامی که این باور با اشتیاق عجیب و غریب برای گروه فرقهمسلک مجاهدین خلق همراه شود که توسط بلندگوهای ثروتمند شورای همکاری خلیج فارس شارژ مالی میشوند، اصلاً با واقعیت جور در نمیآید.»
این گزارش میافزاید: «اگر روحانی مذاکرات جدید را قبول کند، در کشورش به عنوان فردی وطنفروش مورد سرزنش قرار خواهد گرفت، مانند شاهان قاجار که یک قرن پیش کشورشان را به انگلیسیها و روسها فروختند. حتی اگر روحانی به صورتی غیرقابل توجیه هنوز تمایل داشته باشد به آمریکا اعتماد کند، فضایی در داخل برای مانور نخواهد داشت.»
«خروج از برجام و در همان حال، اصرار بر اینکه میتوان توافقی بهتر کرد خیالبافی است. پیششرطهای آمریکاییها برای مذاکرات که مایک پامپئو اخیراً به انها اشاره کرده، زیادهخواهانه هستند. مطالبات پامپئو در بهترین حالت شبیه ضربالاجل اتریش به صربستان در سال ۱۹۱۴ هستند. آنها در واقع، پیششرط نیستند بلکه اصرار به تسلیم پیشدستانه توسط جمهوری اسلامی هستند.»
نشنالاینترست نوشته در برابر این چالشها، آمریکاییها دولتی دارند که با مسائل ژئوپولتیک به عنوان نمایش برخورد میکند.
این مجله در ادامه به تعاملات دیپلماتیک میان آمریکا و کره شمالی اشاره کرده و نوشته «نشستهای بیحاصل بهتر از تهدیدهای بیحاصل است.»؛ نشنالاینترست در پایان نوشته است: «با وجود این، رئیسجمهور بسیار بعید است که به این زودیها فرصت گرفتن عکس یادگاری با ایرانیها داشته باشد.»