به گزارش پایداری ملی، روز گذشته دولت چین رسما اعلام کرد، درخواست آمریکا را برای تحریم واردات نفت از ایران نمی پذیرد.
آمریکاییها رسما اعلام کردند، مخالفت چین با درخواست آمریکا مانع از اجرای سیاستهای آمریکا جهت منزوی کردن ایران است و این سیاست را به شکست منجر خواهد کرد.
هرچند چین درخواست عدم خرید نفت از ایران را رد کرده است، اما قبول کرده است تا خرید نفت از ایران را افزایش ندهد.
پنجشنبه هفته گذشته «استیون منوشین»، وزیر خزانهداری آمریکا با اشاره به همراهی چین و ایران برای خرید نفت و فروش کالاهای تجاری اظهار بی اطلاعی کرده بود.
«منوشین» در نشست کمیته امور مالی مجلس نمایندگان آمریکا در پاسخ به سوال یک قانونگذار آمریکایی درباره اینکه آیا چین هم ملزم به رعایت تحریمهای نفتی علیه ایران است گفت: «قصد ما این است که تحریمها علیه نفت ایران را برای همه کشورها از جمله چین اجرا کنیم.»
وزیر خزانه داری امریکا در این نشست رسما اعلام کرد قصد داریم روسیه و چین را برای رسیدن به هدفمان متقاعد کنیم تا با ایران داد و ستد نفتی نداشته باشند.
وی تصریح کرد:ما انتظار داریم که انتقالهای نفتی ایران به طرز محسوسی کاهش پیدا کنند.
این اظهارات در صورتی مطرح شده بود که رصد نفتکش های ایرانی نشان می دهد بعد از خروج آمریکا از برجام، چینیها در ماههای اخیر به دنبال افزایش خرید نفت از ایران بودند.
از طرف دیگر کارشناسان بازار نفت از علاقهمندی چینیها برای حذف دلار در دادوستد نفت با ایران و استفاده از یوان خبر میدهند که این کار می تواند موجب به افزایش قراردادهای تجاری بین ایران و چین شود.
یکی دیگر از کشورهایی که وزیر خزانه داری آمریکا از آن نام برد روسیه است، همانطور که توسط مسئولان مختلف ایران و روسیه بارها گفته شده است ایران و روسیه قرارداد خرید و فروش نفت را از دو سال قبل امضا کرده اند به طوری که روسیه در ازای خرید نیمی از نفت ایران یورو و به ازای بخش دیگر کالا تحویل میدهد.
سیاست فروش نفت به روسیه برای دورزدن تحریم ها تنها مربوط به دولت یازدهم و دوازدهم نمی شود بلکه در گذشته نیز این کار انجام میشد.
آمریکایی ها که این موضوع را می دادنند به دنبال همراه کردن روسیه با سیاست های تحریمی خود علیه ایران هستند اما همواره مسئولان روسیه اعلام کرده اند در قبال ایران سیاست های خود را پیش می برند و کاری به تحریم های آمریکا ندارند.
این گزارش حاکی است ایران هم اکنون روزانه 2.5 میلیون بشکه نفت صادر می کند که بخش قابل توجهی از نفت ایران به کشوهای آسیایی صادر می شود و با آغاز تحریم های نفتی علیه ایران قطعا صادرات نفت ایران کاهش می یابد اما هرگز به صفر نمی رسد و مسئولان صنعت نفت ایران انتظار دارند در بدترین حالت به دوران سالهای 90 و 91 باز می گردد.
با این حال باید دید مسئولان وزارت نفت چه تدبیری برای حفظ میزان فروش نفت اندیشیده اند و آیا می توانند صادرات نفت ایران را به میزان کنونی نگهدارند یا خیر.