به گزارش پایداری ملی، این موضوعی است که خبرگزاری NBC آمریکا بیان کرده و به نقل از مقامات ارشد آمریکایی ادعا کرده است که ایران به تسلیحات پیشرفته سایبری برای حمله به تأسیسات تأمین آب، شبکههای توزیع برق و همچنین شرکتهای فنّاوری و بهداشت و درمان را در اختیار گرفته است.
درحالیکه این مقامات در خصوص این مسئله که اکنون یک حمله سایبری از سوی ایران در جریان است، شک و تردید دارند، اما مدعی شدهاند که شواهد و اسناد حاکی از آن است که این حمله در آینده رخ خواهد داد و ایالاتمتحده و کشورهای دیگری را هدف قرار خواهد داد. مسئلهای که «دان کوتس» رئیس اداره ملی اطلاعات آمریکا نیز اخیراً در خصوص آن مدعی شده است.
وی هفته گذشته بیان کرده بود: چراغهای خطر دوباره در حال چشمک زدن
هستند. امروز زیرساختهای دیجیتالی که در خدمت به کشور هستند، بهقولمعروف
تحت هجوم هستند.
وی بیان کرده بود که ازنظر او روسیه بزرگترین تهدید برای دستگاههای
دیجیتالی ایالاتمتحده است، اما از ایران، چین و کره شمالی نیز بهعنوان
سایر کشورهای تهدیدکننده آمریکا در حوزه سایبری نامبرده بود.
بااینحال سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران در سازمان ملل متحد همه این ادعاها را تکذیب کرده است و با رد هرگونه برنامهریزی ایران برای انجام حملات سایبری، ادعای مقامات آمریکایی را دستاویزی برای انجام حملات سایبری از سوی خود آمریکا دانسته است.
علیرضا میریوسفی، در همین رابطه بیان کرده: ایالاتمتحده تهاجمیترین و متخاصمترین نیروی سایبری را در اختیار دارد که به شکل مداوم اهداف نظامی و غیرنظامی سایر کشورهای جهان ازجمله ایران را هدف قرار میدهد. فعالیتهای سایبری ایران در ماهیت تدافعی است و برای تضمین امنیت و دفاع از کشور لازم و ضروری است.
این ادعاهای جدید از سوی ایالاتمتحده و مقامات این کشور علیه ایران در
حالی مطرح میشود که دولت ترامپ رویکردی سفتوسخت و مبتنی بر تخاصم با
ایران در پیش گرفته است و بعد از خروج از توافق هستهای نیز بر شدت این
رویکرد افزوده است.
چندی پیش نیز خبری از سوی نشریات آمریکایی و اسرائیلی منتشر شده بود که نشان میداد پنتاگون نیروهای سایبری خود را در بالاترین سطح آمادگی قرار داده است.
نیویورکتایمز بیان کرده بود که تاکنون واحدهای سایبری ارتش آمریکا تنها در حالت تدافعی قرار داشته و وظیفه دفع و خنثیسازی حملات سایبری به این کشور را بر عهده داشتند و در معدود مواردی که در حالت تهاجمی قرار گرفته بودند، برای تخریب شبکههای داعش و از میان بردن ارتباطات سایبری آنها بوده که نتایج این عملیات مخلوطی از موفقیت و شکست بوده است. اما اکنون به استناد اسناد استراتژیک و گفته مقامات ارشد نظامی پنتاگون حالتی کاملاً تهاجمی برای نیروهای واحد سایبری ارتش آمریکا در نظر گرفته که هدف از آن ناکارآمد سازی و از میان بردن هرگونه تسلیحات و حمله سایبری قبل از اقدام علیه آمریکاست.