رئیس گروه بهداشت آب و فاضلاب وزارت بهداشت گفت: برنامه ایمنی آب از سال 90 در استان تبریز به صورت پایلوت اجرایی و در حال حاضر در تمام مراکز استانهای کشور درحال اجرا شدن است.
به گزارش پایداری ملی، غلامرضا شقاقی رئیس گروه بهداشت آب و فاضلاب وزارت بهداشت در خصوص برنامه ایمنی آب آشامیدنی توضیح داد: رویکرد گذشته این طرح به این صورت بود که آبی در اختیار شرکتهای آب و فاضلاب قرار میگرفت که ممکن بود با آلودگیهایی همراه باشد و از آنجا که ظرفیت تسویهخانهها محدود بود در مواقعی با مشکلاتی مواجه میشدیم.
وی افزود: بر اساس طرح گذشته وزارت بهداشت به عنوان آخرین نقطه کنترل آب آن را بررسی میکرد و اگر مشکلی وجود داشت نمیتوانست اقدام مناسبی در این زمینه انجام دهد.
شقاقی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت رویکرد جدیدی را تحت عنوان برنامه ملی آب آشامیدنی مطرح کرد که این برنامه از دو ویژگی مهم برخوردار است.
وی با بیان اینکه یکی از این ویژگیها ابزاری برای مدیریت ریسک است، توضیح داد: محدوده این برنامه از حوزه آبریز، آغاز میشود و تا نقطه مصرف تمام کنترلهای لازم انجام خواهد شد که این موضوع به عنوان ابزاری پیشگیرانه عمل میکند.
رئیس گروه بهداشت آب و فاضلاب وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ویژگی دیگر این برنامه هماهنگی بین بخشی است به این معنا که تمام ذینفعان در بحث آب مانند سازمان محیط زیست، وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و سایر ارگانهای مربوطه در کمیته راهبردی ایمنی آب که در دبیرخانه وزارت بهداشت قرار دارد عضو هستند و برنامههای مربوط به خود را اجرایی میکنند.
شقاقی گفت: این برنامه از سال 90 در استان تبریز به صورت پایلوت اجرایی شد و در حال حاضر در تمام مراکز استانهای کشور درحال اجرا شدن است.
وی افزود: برنامه ملی آب تنها راهی است که میتوانیم از سلامت آب به صورت پایدار مطمئن باشیم که این موضوع مرتبط با
رئیس گروه بهداشت آب و فاضلاب وزارت بهداشت در پایان گفت: امسال بحث ممیزی این برنامه اجرا خواهد شد و شهرهایی که بتواند استانداردهای لازم را کسب کند گواهینامه دریافت خواهند کرد.