۰۹ تير ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۰
کد خبر: ۳۵۹۳۱
نایب رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری گفت: طبق آمار‌های رسمی تا بهمن ماه سال گذشته حدود چهار میلیون و ۷۰۰هزار پناهنده و مهاجر در کشور حضور داشتند.
به گزارش پایداری ملی،اشتغال اتباع بیگانه سال‌ها است که به عنوان یک مسئله در بازار کار ایران وجود دارد و همواره در طول دهه‌های اخیر، هزاران نفر از اتباع خارجی در بازار کار ایران حضور دارند. آن‌ها در ایران کار می‌کنند، زندگی دارند، تشکیل خانواده می‌دهند و خلاصه به صورت آزادانه در بخش‌های مختلف به کار اشتغال دارند.

از مجموع اتباع بیگانه در ایران تنها درصد کمی دارای مجوز کار و اقامت هستند و مابقی به صورت غیرقانونی در کشور زندگی می‌کنند. نمی‌توان گفت: کشور از عهده برخورد با اتباع بیگانه غیرمجاز بر نمی‌آید و این مسئله باعث افزایش تعداد آن‌ها در کشور شده، ولی می‌توان به این نکته تأکید کرد که نگاه همراه با اغماض و نوع دوستی ایرانی‌ها با اتباع خارجی و همچنین عدم تمایل کشور به برخورد سختگیرانه با اتباع کشور‌های همسایه باعث افزایش حضور آن‌ها در کشور شده است.

ابوالفضل فتح الهی، نایب رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره بالا بودن آمار مهاجرین و اتباع بیگانه در ایران گفت: طبق آمار‌های رسمی تا بهمن ماه سال گذشته حدود چهار میلیون و ۷۰۰ هزار پناهنده و مهاجر در کشور حضور داشتند که بیش از ۷۵ درصدشان در جامعه ایران در حال فعالیت هستند و از این تعداد ۷۰۰ هزار نفر در روستا‌ها مشغول کارند.

وی با بیان اینکه آن‌ها در گذشته شغل‌هایی مثل چاه کنی و کار‌های ساختمانی را اشغال می‌کردند که کارگر ایرانی رغبتی به حضور در آن‌ها و گرفتن این شغل‌ها نداشت، ولی امروز کار‌های درجه یک و دو مرتبه بالاتر را دارند، گفت: متاسفانه به دلیل ضعف نظارت و برخی سیاست‌های غلط شغل‌هایی را که کارگر ایرانی قادر به انجام آن است در اختیار مهاجرین و اتباع بیگانه گذاشته‌ایم.

نایب رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به مقاوله‌نامه‌های سازمان جهانی کار در خصوص اتباع بیگانه، گفت: یکی از مواردی که همواره مورد اعتراض جامعه کارگری بود این است که در کنار معاهده‌هایی که با سازمان‌های بین المللی در خصوص اشتغال اتباع بیگانه و خارجی داریم باید روی سیاست‌های بین المللی خود هم تجدیدنظر کنیم.

*نزدیک به ۱ میلیون نفر از کارگرانِ اتباع خارجی بیمه نیستند

احمدرضا خزاعی، مدیرکل اتباع سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه نزدیک به ۱ میلیون نفر از کارگرانِ اتباع خارجی بیمه نیستند افزود: در حال حاضر ۹۷۰ هزار نفر از اتباع خارجی در ایران در شرایط سنی کار قرار دارند و از این تعداد ۳۵ هزار نفر تحت پوشش بیمه‌ای سازمان تامین‌اجتماعی هستند.

وی افزود: باید به مسئله بیمه اتباع خارجی مقیم کشور با نگاه ملی نگریست و با فرهنگسازی و اطلاع‌رسانی گسترده درخصوص پوشش بیمه‌ای آن‌ها حرکت نمود.

مدیرکل اتباع سازمان تامین اجتماعی در خصوص بیمه ایرانیان خارج از کشور بیان کرد: با توجه به اینکه جمعیتی بالغ بر ۵ میلیون ایرانی در خارج از کشور حضور دارند، درجهت بیمه نمودن این هموطنان و استفاده از مزایای بیمه گام‌های بزرگی توسط سازمان تامین اجتماعی برداشته شده است که در همین راستا اداره کل اتباع این سازمان نسبت به راه اندازی ۳۰ کارگزاری در خارج کشور اقدام کرده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر