این اظهارنظر در حالی رسانهای میشود، که زنگنه دیشب به نشانه اعتراض به تصمیم اعضای اوپک برای افزایش سقف تولید - که کاهش قیمت نفت را در پی دارد - نشست وزرای نفت اوپک را ترک کرده بود.
امروز هم رویترز خبر داده بود که دولت آمریکا از ژاپن خواسته که خرید نفت از ایران را به صورت کامل متوقف کند؛ در زمان ریاستجمهوری «باراک اوباما» و در اوج تحریمهای نفتی سال 1391، وزارت خزانهداری آمریکا طرحی را برای کاهش 20 درصدی خرید نفت ایران در هر 6 ماه ارائه کرده بود. آن طرح باعث شد فروش نفت ایران به 1 میلیون بشکه در روز برسد.
ترامپ 18 اردیبهشت از برجام خارج شد و با توجه به موعد 180 روزهای ارائه شده، تحریمهای نفتی ایران از 13 آبان آغاز میشود.
بیژن زنگنه امروز با سرویس تلویزیونی بلومبرگ مصاحبه کرده و گفته: «فکر نمیکنم که آنها (خریداران نفت ایران) بتوانند از ایالات متحده معافیت بگیرند. ما میخواهیم راه دیگری پیدا کنیم.»
منظور وزیر نفت ایران از جمله دوم، تلاش ایران برای ادامه فروش نفت بدون درگیر شدن با تحریمهای دولت ترامپ است. هند که یکی از بزرگترین خریداران نفت ایران است گفته که با شروع اعمال تحریمهای آمریکا، دیگر توان پرداخت دلارهای نفتی ایران را نخواهد داشت.
خبرنگار بلومبرگ از زنگنه در خصوص ماهیت «راه دیگر» جمهوری اسلامی ایران برای ادامه فروش نفت پرسیده و وزیر نفت پاسخ داده: «من نمیتوانم در خصوص آنها راهها توضیحی بدهم. اگر دولت آمریکا بداند که ما میخواهیم چه کنیم، راهمان را مسدود میکند.»
زنگنه در انتها به بلومبرگ گفته که جمهوری اسلامی ایران خود را برای مقابله با «بدترین سناریو» آماده کرده است.