۱۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۹
کد خبر: ۳۵۳۴۴
جام جهانی فوتبال، از اماکن زیبای توریستی هم برخوردار است، بسیاری از مدیران مرتبط یا غیرمرتبط این بخش‌ها را برآن داشته تا ساک‌های خویش را از مدت‌ها پیش ببندند؛ آنهم با بهانه نظارت یا حمایت از تیم ملی. این سفر لوکس، برخلاف ادعای مسافران سرزمین تزارها، از هزینه بیت‌المال صورت می‌گیرد و اگر هم فردی بخواهد هزینه چنین سفری که بیش از ۲۰ میلیون تومان برای چنین مدیرانی است
حمایت از تیم ملی فوتبال وظیفه هر ایرانی است و موفقیت آن در آوردگاهی بزرگ به نام جام جهانی، افتخاری است وصف ناشدنی که امید و آرزوی تک تک مردم کشور عزیزمان است. به‌طور قطع صعود از گروهی که اسپانیا قهرمان جهان، پرتغال قهرمان اروپا و مراکش قهرمان آفریقا در آن حضور دارند، اتفاقی بزرگ برای ایران اسلامی است که باردیگر توان جوانان ایرانی را به رخ مردم دنیا می‌کشد. اما بزرگترین و جدیدترین حاشیه برای این تیم، لیست عجیب‌وغریب مسافرانی است که قرار است همراه فوتبالیست‌ها و کادر فنی، عازم روسیه شوند. لیستی که نام چندین گروه، از برخی نمایندگان مجلس گرفته تا گروه تواشیح سه‌نفره در آن به چشم می‌خورد. لیستی که این روز‌ها سبب واکنش‌های فراوانی شده است و مثل دوره پیشین، سروصدای زیادی به راه انداخته است.

البته برخی بر لزوم این سفر‌ها جهت نظارت میدانی بر مدیران، مربیان و ورزشکاران تأکید می‌کنند، اما تا به امروز گزارشی از ماحصل و آثار مثبت این سفر‌ها منتشر نشده، گزارش‌هایی که مورد قبول علاقه‌مندان به فوتبال، جامعه ورزش‌دوست و یا مردم ایران قرار گیرد. در این بین، اما برای سفر به روسیه که در کنار جذابیت‌های خاص برگزاری
جام جهانی فوتبال، از اماکن زیبای توریستی هم برخوردار است، بسیاری از مدیران مرتبط یا غیرمرتبط این بخش‌ها را برآن داشته تا ساک‌های خویش را از مدت‌ها پیش ببندند؛ آنهم با بهانه نظارت یا حمایت از تیم ملی. این سفر لوکس، برخلاف ادعای مسافران سرزمین تزارها، از هزینه بیت‌المال صورت می‌گیرد و اگر هم فردی بخواهد هزینه چنین سفری که بیش از ۲۰ میلیون تومان برای چنین مدیرانی است
(زیرا صندلی هواپیما باید بیزینس‌کلاس باشد و در هتل‌های کمتر از چهار ستاره اقامت نمی‌کنند) را از جیب مبارک پرداخت کند، نه اجازه چنین حاتم‌بخشی را پیدا می‌کند و یا در زمان رفت یا بازگشت، مستندی را دال بر صحت چنین مدعایی ارائه نمی‌کند. متأسفانه اخبار ضدونقیض درباره لزوم این سفر‌های لوکسِ نظارتی - حمایتی (بخوانید توریستی) فراوان است، اما قطعاً دیدن سلفی‌های چنین مدیرانی در شبکه‌های اجتماعی و یا شکار شدن آن‌ها در اماکن توریستی توسط رسانه‌های رسمی و غیررسمی، حقایق بسیاری را فاش خواهد کرد.

دستاور‌های سفر به برزیل چه بود؟
سفر به جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل برای پیگیری پرونده فساد در فوتبال، اعزام با کاروان‌های المپیک و پارالمپیک ایران و در نهایت سفر حمایتی-نظارتی به جام جهانی روسیه، داستان‌های پرحاشیه‌ای را برای همراهی نمایندگان مجلس با تیم‌های مختلف ورزشی ایران رقم زد. این سفر‌های پرحاشیه از خبر همراهی آقای «حمید رسایی» عضو پیشین کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با تیم ملی فوتبال در جام جهانی برزیل، بسیار مورد توجه رسانه‌ها و عموم مردم قرار گرفت.
در آن مقطع، ناگهان فشار‌های رسانه‌ای فراوان به این نماینده و حتی مجلس جهت چنین اعزامی وارد شد و درنهایت خود رسایی نیز با مطلبی که در آن جمله «تیترهایتان برایم پشیزی ارزش ندارد» به منتقدان پاسخ داد. همچنین آقای حسین سبحانی‌نیا از دیگر نمایندگان دوره پیشین مجلس اعلام کرد «موضوع حضور رسایی در برزیل، بنا به تقاضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس و ضرورت بوده»، اما در نهایت رسایی به برزیل نرفت و آقای حسین آذین، عضو وقت کمیسیون اصل ۹۰ نیز که قرار بود به جای آن نماینده به جام جهانی اعزام شود، با مخالفت رییس مجلس روبه‌رو شد تا پرونده سفر نمایندگان به این تورنمنت مهم ورزشی بسته شود. البته بعد‌ها اعلام شد دو نفر از کارشناسان کمیسیون اصل ۹۰ با هزینه شخصی در جام جهانی حضور یافته بودند! ولی گزارشی از آن سفر و نظارت‌های صورت گرفته، جنبه عمومی و علنی پیدا نکرد؛ موضوعی که برای المپیک و پارالمپیک ۲۰۱۶ برزیل هم تکرار شد.

از جام جهانی تا المپیک...
آقایان محمدرضا تابش، رییس وقت فراکسیون ورزش، غلامرضا تاجگردون و غلامعلی جعفرزاده‌ایمن‌آبادی و خانم‌ها طیبه سیاوشی و سیده‌فاطمه ذوالقدر نمایندگانی بودند که همراه با کاروان ورزشی ایران به برزیل سفر کردند و هزینه‌های بسیار و کیفیت انجام آن، با انتقاد زیاد رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مواجه شد؛ به‌ویژه بعد از سلفی ایمن‌آبادی و تاجگردون در صندلی‌های شیک بیزینس‌کلاس پرواز بازگشت. در آن مقطع زمانی که به‌دلیل کمبود بودجه، کمیته ملی المپیک با تأخیر مربی تیم پینگ‌پنگ بانوان را برزیل فرستاد، با قرعه‌کشی در فراکسیون ورزش مجلس، فراکسیون زنان و خانواده و همینطور کمیسیون برنامه و بودجه، پنج نفر انتخاب شده و با بودجه این کمیته و منابع دولتی راهی محل گزارش رقابت‌ها شدند. سفر به برزیل با مبلغ بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان و یا حتی بیشتر با بودجه دولتی، با واکنش تند برخی دیگر از نمایندگان روبه‌رو و این مسأله مطرح شد اعزام این تعداد نماینده که عملاً سفرشان جنبه تشریفاتی و تفریحی داشت و با توجه به محدودیت‌های مالی دولت، منطقی نبوده است. حتی یکی دیگر از نمایندگان اعلام کرد استفاده از پول بیت‌المال برای این سفر تفریحی حرام بوده و باید آن مبلغ به حساب‌های مربوطه بازگردانده شود؛ سفری که انجام شد و بازهم گزارش‌های حمایتی-نظارتی برجامانده از این سفر رسانه‌ای نشد، اما بازهم ادامه‌دار است...

قرعه‌ای که دردسرساز شد
بحث سفر تعدادی از نمایندگان مجلس به روسیه برای تماشای بازی‌های جام جهانی فوتبال این روز‌ها به یکی از داغ‌ترین مباحث محافل خبری تبدیل شده، سفری که نفرات آن با قرعه‌کشی انتخاب، اما بار‌ها تأیید و تکذیب شد و هنوز تعداد دقیق‌شان مشخص نیست. در ابتدا نام آقایان و خانم‌ها غلامرضا کاتب، پروانه سلحشوری، محمدعلی وکیلی، محمداسماعیل سعیدی، رحیم زارع، همایون یوسفی و علی‌اصغر یوسف‌نژاد به‌عنوان نمایندگان منتخب برای این سفر، اعلام شد، اما با توئیت فاطمه حسینی دیگر نماینده مجلس که نوشت: «با اعزام نمایندگان مجلس به جام جهانی تاکنون چه دستاورد نظارتی و اصلاحی داشته که امسال هم ۱۱ نماینده به روسیه اعزام کنیم؟»، مشخص شد نمایندگان بیشتری قصد سفر به روسیه را دارند. سفری که البته به‌نظر می‌رسد با انصراف چندتن از نمایندگان لیست منتشر شده اولیه و فشار رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی، با حاشیه‌های فراوانی همراه شده و ممکن است با این تعداد انجام نشود.

ابهام‌ها را برطرف کنید
دیدن نام آقایان حمیدرضا آصفی مشاور، علی سلیمانی خزانه‌دار، میرشاد ماجدی، غلامحسین زمان‌آبادی، امیرمهدی علوی و چند مدیر دیگر فدراسیون فوتبال در فهرست مسافران روسیه شاید جای توجیه داشته باشد، اما اعزام مسوول نقل و انتقالات، مسوول مسابقات سازمان لیگ برتر، کارمند روابط عمومی سازمان لیگ و ... به جام جهانی چه دلیلی دارد؟ آیا این نفرات از کشور روسیه حواشی فصل نقل‌وانتقالات، معضل ورزشگاه‌ها، وضعیت تیم‌های بدهکار و مشکلات دیگر فوتبال را مدیریت و رسیدگی می‌کنند؟
اینکه لیست نفرات اعزامی از سوی وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال تا چه اندازه صحت دارد، در زمان برگزاری جام جهانی و از روی سلفی‌ها و عکاس‌های این افراد که در شبکه‌های اجتماعی منتشر خواهد شد، مشخص می‌شود، اما‌ای کاش حداقل نمایندگان مجلس، مدیران وزارت ورزش و مسوولان فدراسیون فوتبال، به این دو پرسش زیر، پاسخ شفاف بدهند. ابتدا اینکه هزینه‌های اعزام این مدیران از بودجه چه نهادی تأمین می‌شود، آیا باز هم باید بیت‌المال، تاوان این هزینه‌ها را بدهند و یا این افراد با پرداخت شخصی هزینه‌ها که حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیون می‌شود، برای نظارت و یا کسب تجربه به روسیه می‌روند؟ همچنین چرا اگر قرار است مدیری به روسیه اعزام شود، نام و هدف آن مدیر به‌صورت رسمی روی سایت مجلس، وزارت ورزش و یا فدراسیون فوتبال منتشر نمی‌شود که همه بدانند چه افرادی، با چه دلایلی و با چه میزان هزینه‌ای می‌خواهند بودجه بیت‌المال را صرف سفر دو هفته‌ای خود به روسیه کنند؟ قطعاً شفاف‌سازی بهترین پاسخ به تمام ابهامات موجود است.

روزنامه صبح نو


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر