۰۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۴
کد خبر: ۳۴۸۳۸
روسای جمهوری روسیه و فرانسه، با وجود برخی اختلاف نظرات، امروز برای یافتن راه حل اوضاع پیرامون برجام، بحران در سوریه و شرق اوکراین و همچنین توسعه همکاری‌های اقتصادی دوجانبه مذاکره می‌کنند.
روزنامه «نیزوایسیمایا گازیتا»، چاپ مسکو امروز نوشت: "امانوئل ماکرون" رئیس جمهوری فرانسه امروز (پنج شنبه) برای نخستین بار بعد از انتخاب خود به این سمت به روسیه سفر می‌کند. "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه در شهر سنت پترزبورگ با ماکرون دیدار نموده و اوضاع پیرامون توافق هسته‌ای با ایران که بعد از خروج آمریکا از برنامه جامع اقدا مشترک (برجام) و تعیین ضرب الاجل برای تهران وخیم شده، همچنین روند حل و فصل مناقشه در سوریه و بحران در شرق اوکراین، در مرکز توجه مذاکرات رهبران دو کشور قرار دارد. پوتین و ماکرون همچنین مسائل مربوط به همکاری‌های اقتصادی دوجانبه را نیز بررسی می‌کنند.

"ژان لیو دریان" وزیر امور خارجه فرانسه در آستانه این دیدار سران اعلام کرد: «ما باید با روسیه رک صحبت کرده و خواسته‌های خود را بیان کنیم.» وی معتقد است که برغم وجود اختلافات موجود بین دو کشور، روابط مشارکتی با مسکو برای پاریس ضروری است.

وزیر خارجه فرانسه در صحبت از اختلافات با مسکو، در وهله نخست به پرونده سوریه و بحران اوکراین اشاره کرد. وی در مورد اظهارات اخیر "الکساندر لاورنتیف" نماینده ویژه پوتین در امور سوریه در خصوص ضرورت خروج نظامیان خارجی از سوریه، گفت: «منظور این سخنان باید کاملا روشن شود، برای اینکه نیرو‌های نظامی خارجی بسیاری در سوریه حضور دارند و تنها گروه بسیار کوچکی از نظامیان فرانسوی در این کشور مستقر هستند.»

"تاتانیا کاستویوا-ژان" مدیر مرکز روسیه و جامعه مشترک المنافع در موسسه روابط بین الملل پاریس به این روزنامه توضیح داد: «اختلاف نظر روسیه و فرانسه در مورد اوضاع سوریه و اوکراین، بسیار اصولی است و فایق آمدن سریع بر آن در دورنمای نزدیک ممکن نیست. ضمن اینکه شواهد نشان می‌دهد بعید نیست که رویارویی دو کشور در جبهه‌های دیگر نیز تشدید گردیده.»

امکان تلاش مشترک روسیه و کشور‌های اروپایی برای حفظ برجام

روسای جمهوری روسیه و فرانسه امروز در باره آینده توافق هسته‌ای با ایران بعد از خروج آمریکا از آن نیز تبادل نظر خواهند کرد. البته در این راستا مواضع روسیه با سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس در مورد لزوم حفظ برجام، تقریبا یکسان است.

کاستویوا-ژان توضیح داد: «البته اگر اقدامات ضدایرانی واشنگتن، پنجره جدیدی برای تلاش‌های مشترک اتحادیه اروپا و روسیه باز کند، این پنجره چندان بزرگ نخواهد بود. بعید است رئیس جمهوری فرانسه تصمیم بگیرد که بطور علنی به رویارویی با مواضع آمریکا در باره ایران بپردازد. ضمن اینکه خود ماکرون پیش از این با تجدیدنظر در برجام موافقت کرده بود، در حالیکه مقامات مسکو چنین تجدیدنظری را اصلا لازم نمی‌دانند.»

به عقیده این کارشناس، در مجموع مشکلات موجود در روابط بین آتلانتیکی به خودی خود هیچ ارتباطی با روابط کشور‌های اروپایی و روسیه ندارد.»

به نوشته این روزنامه، امانوئل ماکرون روز جمعه (فردا) در اجلاس بین المللی اقتصادی سنت پترزبورگ شرکت خواهد کرد. رئیس جمهوری فرانسه در حاشیه این اجلاس در میزگرد جامعه تجاری روسیه-فرانسه نیز شرکت می‌کند.

تاتانیا کاستویوا-ژان در این رابطه یادآور شد، واقعیت این است که روابط اقتصادی روسیه و فرانسه بخش مهمی از روابط دو کشور است که طی چند سال اخیر با موفقیت بیشتری همراه بوده. به گونه‌ای که فرانسه طی سه سال گذشته مقام نخست را در عرصه سرمایه گذاری خارجی در روسیه داشته و همچنین نخستین کشور در عرصه کارفرمای خارجی در این کشور است.

سرنوشت تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه نامشخص است

به گفته این کارشناس، این رویداد که در ماه ژانویه ولادیمیر پوتین ده‌ها کارفرمای فرانسوی فعال در روسیه را به حضور پذیرفت، یک ژست سیاسی و اقتصادی قابل توجه بود که نشان دهد روسیه آنقدر‌ها هم که در غرب تصور می‌شود، منزوی نیست.

البته اگر مسکو و پاریس برای تقویت همکاری‌های دوجانبه تمایل داشته باشند، تنها مشکل در این زمینه تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپاست. پیش از این چند کشور اروپایی، شامل اتریش و جمهوری چک، نسبت به عدم تاثیر محدودیت‌های ضدروسی ابراز تردید کردند. احزاب ائتلافی که در حلا تشکیل دولت ایتالیا هستند نیز خواستار لغو تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه مسکو شده اند.

این کارشناس فرانسوی توضیح داد: «برخلاف آمریکا، تقریبا اتحادیه اروپا در این خصوص توافق نظر دارد که از گسترش تحریم‌ها علیه روسیه ممانعت شود. البته لغو تحریم‌های حاضر بدون بروز هیچ نوع پیشرفتی در روند حل و فصل بحران اوکراین، ممکن نخواهد بود، چرا که چنین اقدامی اعتبار اروپا را زیر سئوال خواهد برد؛ بنابراین تغییر این وضعیت بستگی به اقدام خاصی از سوی مسکو در جهت بهبود اوضاع در شرق اوکراین و رعایت توافقات مینسک در این زمینه خواهد داشت.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر