جانشین وزیر دفاع گفت: در جهت مقابله با ارتشهای سایبری دشمنان، تشکیلات گستردهای را در حوزه پدافند سایبری در سطح نیروهای مسلح ایجاد کردهایم.
به گزارش پایداری ملی، سردار قاسم تقیزاده جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در نخستین همایش ملی سامانههای شبیه ساز، اظهار داشت: در چند دهه اخیر پس از انقلاب اسلامی تلاش کردیم تا در حوزه نظامی مطابق با نیازهای احصا شده فعالیتهای لازم را انجام دهیم.
وی افزود: در دوران دفاع مقدس یعنی دهه اول انقلاب تلاش ما براین بود تا نیاز انتزاعی و فوری جبههها را تامین کنیم؛ لذا پروژههایی را که دنبال میکردیم به لحاظ فناوری عمدتا کوچک و غیرپیچیده بود.
سردار تقیزاده خاطر نشان کرد: در دهه هفتاد فرآیند مهندسی معکوس را در دستور کار قرار دادیم و در این فرآیند تلاش کردیم تا همواره به نحوه چگونگی دستیابی به پیشرفت را پی ببریم و لذا کمکم از حالت غیر هوشمند به تجهیزات و سلاحهای هوشمند و پیچیده در عرصه دریا، هوا، موشکی و رزم زمینی روی آوردیم.
جانشین وزیر دفاع در ادامه گفت: در دهه هشتاد دفاتر تحقیقاتی خود را در حوزه پدیدههای جدید تحقیقات علمی سلاحهای هوشمند که از پیچیدگی فناوری بسیار بالایی برخوردار بودند، ملزم کردیم و به دنبال چرایی تحقیق و چگونگی درایو کردن معادلات فرمولها و چرایی تولید این سلاح با پارامترها لحاظ شده در آن بودیم.
وی افزود: خوشبختانه در این رابطه موفق شدیم در دهه هشتاد اقدامات خوبی در عرصه صنعت موشکی زمین به زمین، دریایی و رزم زمینی و در صنعت هوایی کار بزرگی انجام دهیم و زیربنای ایجاد پایگاههای تحقیقاتی و نهادهای علمی و زمینه پیوند صنعت با دانشگاه ایجاد شد.
سردار تقیزاده اظهار داشت: در دهه نود با توجه با تدابیر و مطالبات مقام معظم رهبری مبنی بر هوشمندسازی و افزایش دقت سامانههای دفاعی و توسعه موشکهای پدافندی با دقت بالا و همچنین توسعه فناوریهای زیرساختی روی آورده که در این رابطه با کمک دانشگاههای کشور و سازمانهای صنعتی فعالیتهای لازم را در جهت دستیابی به این پارامترها انجام دادیم.
این مقام مسئول افزود: همچنین در جهت اجرای مطالبات مقام معظم رهبری، باید توجه بیشتری را نسبت به هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی در کنار مباحث علمی انجام میدادیم و لازمه این کار انجام تستهای گسترده زمینی با هزینههای گزاف برای دستیابی به تجزیه و تحلیل و نتایج دادهها بود؛ لذا به این نتیجه رسیدیم تا کمکم به سمت استفاده از پدیده شبیه سازها حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات جدی ما در عرصههای مختلف موشکی، دریایی، هوایی و رزم زمینی نبود یک زبان و ادبیات مشترک در آموزش است، افزود: استفاده از پدیده شبیه سازها به عنوان یک ادبیات مشترک در حوزه آموزش یکی از مهمترین کارکردهای ضروری سیمیلاتورها است. همچنین یکی از مهمترین کارکردهای شبیه سازها استفاده در حوزه تحلیل دادهها و شناخت و آزمایش زیرمجموعههای یک سیستم تسلیحاتی است که باید مد نظر قرار میگرفت و اهمیت سیمیلاتورها در حوزه آموزش، در توسعه طراحی، افزایش دقت و هوشمندسازی سامانهها بسیار ضروری ارزیابی میشود.
جانشین وزیر دفاع گفت: ما توانستیم با استفاده از این سامانهها به جای اینکه یک موشک را با هزینههای گزاف اقتصادی و بار سیاسی و زمانبری پرتاب کنیم این کار را در آزمایشگاه انجام دهیم و موفقیتهای چشم گیری را بدست آوریم.
سردار تقیزاده خاطرنشان کرد: توانستیم به فضل الهی موشک شهاب ۳ را در حوزه دقت و موارد دیگر در آزمایشگاه چیزی حدود ۱۸۳ مرتبه تست موفقیت آمیز داشته باشیم و امروز موشک شهاب ۳ ما با برد ۲ هزار کیلومتر و ضریب خطای بسیار کم در اختیار ما قرار دارد و دشمنان ما میدانند که حوزه موشکی جزو قدرت بازدارندگی ما محسوب میشود و ما به فضل الهی به تکنولوژی برتر صنعت موشکی دست یافتهایم و امروز جزو ۵ کشور برتر دنیا در حوزه صنعت موشکی هستیم.
وی افرود: در حوزه دریایی که پیچیدگی آن حتی از سامانههای موشکی و هوایی نیز بیشتر است امروز با استفاده از پدیده سیمیلاتورها به پیشرفتهای خوبی دست یافتیم و صنایع دریایی در حوزه تجاری، صنعت دفاعی توانسته شبیه سازهای مختلفی را طراحی و تولید کند و پیشرفتهای گستردهای دست یابد.
جانشین وزیر دفاع اظهار کرد: در نبردهای امروز قدرت تکنولوژی بسیار تعیین کننده است و دشمنان ما همواره خود را برای آخرین گزینه نیز آماده میکنند و ما همواره خود را برای دفاع آماده کرده و میکنیم.
سردار تقیزاده در واکنش به تحریم دانشگاهها گفت: دشمنان ما میپنداشتند که اگر دانشگاه صنعتی شریف و مالک اشتر را تحریم کنند دیگر دانشگاههای مانیز سرباز زده و عقبنشینی میکنند درحالیکه ما امروز حدود ۳۰۰ میلیارد تومان پروژه تحقیقاتی در سراسر دانشگاههای بهصورت خودکار تعریف کردیم و موفقیت دانشگاههایمان در این است که در کنار تحقیقات کاربردی در کنار تحقیقات بنیادین انجام میدهد.
وی با بیان اینکه امسال با کمک ستاد کل نیروهای مسلح اعتبار خوبی را در حوزه توسعه پروژههای تحقیقاتی در داخل وزارت دفاع و دانشگاههای کشور و همچنین شرکتهای دانش بنیان پیشبینی کردهایم، افزود: در جهت مقابله با ارتشهای سایبری دشمنان، تشکیلات گستردهای را در حوزه پدافند سایبری در سطح نیروهای مسلح ایجاد کردهایم.