۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۴
کد خبر: ۳۴۱۲۳
لاریجانی در دیدار روسای کارگروه های مرکز نمایندگان ادوار:
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تا صادرات کشور راه اندازی نشود، مشکلات حل نمی شود که البته در بودجه برای این موضوع مشوق هایی در نظر گرفته شده است.

به گزارش پایداری ملی، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز (یکشنبه) در دیدار روسای کارگروه های ۱۵ گانه مرکز نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نمایندگان مجلس در همه ادوار سرمایه کشور هستند و در گذشته نشست های نمایندگان ادوار برگزار می شد که البته مستمر نبود.

وی با بیان اینکه در آیین نامه مجلس، مرکز نمایندگان ادوار مصوب شده است، بیان کرد: در این مرکز نیازهای نمایندگان پیگیری و از ظرفیت فکری آنها استفاده می شود.

برای علاج بحران آب باید فکری کرد تا به کشاورزان صدمه ای وارد نشود

وی با بیان اینکه کشور با چالش های متعدد و مهمی روبرو است، افزود: برخی از این چالش ها مزمن شده و اگر علاج نشود، ممکن است مشکل ساز شوند. به عنوان مثال درخصوص مسئله آب، کارهایی شده اما برای علاج آن باید به گونه ای فکر کرد که به کشاورزان صدمه ای وارد نشود و جلوگیری از مهاجرت ها و تهیه آب آشامیدنی نیز مورد توجه قرار بگیرد.

لاریجانی با بیان اینکه وسیع شدن دولت سبب شده تا بخش عمده بودجه جاری کشور به این حوزه اختصاص یابد، ادامه داد: بانک ها نیز مشکل ساز شده اند که البته مقدار زیادی از مشکلات فعلی کشور به مدیریت ها بازمی گردد.

تا صادرات کشور راه اندازی نشود، مشکلات حل نمی شود

رئیس قوه مقننه کشور با تاکید بر لزوم واگذاری پروژه های نیمه کاره عمرانی به بخش خصوصی گفت: تا صادرات کشور راه اندازی نشود، مشکلات حل نمی شود که البته در بودجه برای این موضوع مشوق هایی در نظر گرفته شده است. همچنین آسیب های اجتماعی مشکلاتی ایجاد کرده که حتی مقام معظم رهبری نیز در این زمینه جلساتی را برگزار می کند.

وی با بیان اینکه فعال سازی بخش اقتصادی دیپلماسی را در گذشته نداشتیم، اظهار داشت: باید در این حوزه سازوکاری تعیین شود و صرف تعیین فردی در این زمینه مشکلی را حل نمی کند. برای فعال شدن دیپلماسی در حوزه اقتصادی باید با کمک برخی صاحب نظران مدلی طراحی شود.

کنکور و نحوه ارتباط دانشگاه با بخش های تولیدی ازمشکلات مهم آموزش عالی است

لاریجانی با اشاره به مشکل صندوق های بازنشستگی بیان کرد: نمایندگان ادوار باید بنا بر سوابقی که دارند در زمینه مشکلات موجود کمک های خود را ارائه کنند تا باری از دوش ملت برداشته شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی به مشکلات حوزه آموزش عالی اشاره کرد و گفت: کنکور و نحوه ارتباط دانشگاه با بخش های تولیدی از جمله مشکلات مهم آموزش عالی است که تا رابطه دانشگاه ها با بخش های عملی اصلاح نشود، شاهد تحول نخواهیم بود.

نمایندگان ادوار به مسائل اصلی کشور متمرکز شوند

وی با بیان اینکه پیشنهاد من به مرکز نمایندگان ادوار این است که اولویت هایی را تعیین و به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد بدهند، افزود: هر کارگروهی اولویت خود را تعیین کند و براساس آن پیگیری های لازم را انجام و به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

دکتر لاریجانی با تاکید بر اینکه ذهن نمایندگان ادوار باید به مسائل اصلی کشور متمرکز شود، تصریح کرد: حل مسائل کلان و متوسط کشور به در اختیارداشتن اطلاعات فراوانی نیاز ندارد و بیشتر به ابتکار، تفکر و وقت نیاز دارد. همچنین باید مدل هایی طراحی و مشکلات اصلی کشور مرتفع شود.

در ابتدای این دیدار حسن زمانی رئیس مرکز نمایندگان ادوار و مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از مجلس هشتم، مرکز نمایندگان ادوار تشکیل شده و سبحانی نیا به عنوان رئیس کانون نمایندگان ادوار فعالیت کرد، که البته مرکز نمایندگان ادوار اکنون در کمیسیون آیین نامه به تصویب رسیده و برای اجرا ابلاغ شده است.

رئیس مرکز نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: ۱۵ کارگروه در این مرکز مشغول به کار هستند که ۵۰۰ نماینده ادوار را تحت پوشش قرار می دهند و با کمک معاونت قوانین از نمایندگان ادوار استفاده می شود.

در ادامه این نشست کریم زارع رئیس کارگروه آموزش و تحقیقات مرکز نمایندگان ادوار گفت: در بسیاری از کشورها، شخصیت های علمی جدای از مسائل اداری، کلیاتی را در مورد مسائل مختلف در اختیار دولت و مجلس قرار می دهند که امیدواریم مرکز نمایندگان ادوار نیز در این زمینه عملکرد موثری داشته باشد.

زارع بیان کرد: این کارگروه ۱۶ جلسه در ۷ ماه گذشته برگزار کرده و از نظرات متخصصان علمی نیز استفاده شده است.

در ادامه هراتی رئیس کارگروه فرهنگی مرکز نمایندگان ادوار گفت: برخی مسئولان معتقد به تصمیم سازی با حضور متفکرین نیستند، اگر هسته نمایندگان ادوار مجلس نهادینه شود، می تواند به قوه مفکره نظام تبدیل شود.

سیدمهدی هاشمی نیز در این دیدار گفت: متاسفانه قوانینی که مجلس مصوب کرده، اجرا نمی شود، برای مثال پروژه های نیمه کاره به بخش خصوصی واگذار نشده یا به ندرت واگذار شده است.

همچنین عباس رجایی با بیان اینکه قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی برای اجرا مورد توجه قرار نمی گیرد، گفت: کمیسیون های تخصصی مجلس می توانند به صورت مشخص اجرای قوانین را از طریق وزارتخانه های مربوطه پایش کنند.

وی ادامه داد: جایگاه واقعی باید برای مرکز نمایندگان ادوار در نظر گرفته شود.

راه چمنی رئیس کارگروه اجتماعی مرکز نمایندگان ادوار بیان کرد: ۲ هزار مدیر اجرایی سابق داریم و ۱۷۰۰ نماینده ادوار مجلس نیز در کشور وجود دارند که می توان این ۳۷۰۰ نفر را سرمایه نظام تلقی کرد و ابتکار تاسیس مرکز نمایندگان ادوار بسیار مطلوب بوده است.

اسماعیل جلیلی رئیس کارگروه اقتصادی مرکز نمایندگان ادوار مجلس گفت: هم ذهن سازی در مسائل اقتصادی بین این کارگروه و بخش اقتصادی دولت انجام شده که رضایت نمایندگان ادوار را به دنبال داشته است. نظرات نمایندگان ادوار باید در کمیسیون های تخصصی به عنوان عضو ثابت مورد توجه کمیسیون ها قرار گیرد.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر