به گفتهی وی، سالانه چهار میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان کرمانشاه تولید میشود.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه جمعیت دامی استان کرمانشاه را چهار میلیون و504 هزار واحد دامی دانست و گفت: سالانه 363 هزار تن انواع تولیدات دامی و 14 هزار تن انواع محصولات شیلاتی در این استان تولید میشود.
حیدری میزان کل صادرات کشاورزی سال 90 استان کرمانشاه را 439 هزار تن به ارزش 269 میلیون دلار دانست.
وی با بیان اینکه هماکنون 5500 نیروی متخصص در بخشهای مختلف کشاورزی در استان کرمانشاه فعالند، ادامه داد: خوشبختانه استان کرمانشاه، پتانسیلهای منحصر به فردی در حوزهی تولیدات کشاورزی دارد و امید میرود شرایطی فراهم شود تا این استان بتواند بخش عمدهای از تولیدات مورد نیاز کشور را تولید کند.
«کیومرث شهبازی» مدیرکل شیلات استان کرمانشاه نیز از وضعیت شیلات استان کرمانشاه گزارشی ارائه کرد و با اشاره به روند رو به رشد تولید آبزیان در استان کرمانشاه گفت: میزان کل تولیدات شیلاتی استان کرمانشاه در سال 89، هفت هزار و 500 تن بود و این رقم در سال 90 به 10 هزار و 500 تن رسید.
به گفتهی شهبازی، میزان تولیدات شیلاتی استان کرمانشاه در سال 91 به 14 هزار تن رسید.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه پیشبینی کرد میزان تولیدات شیلاتی استان کرمانشاه امسال به بیش از 17 هزار تن برسد و در ادامه گفت: استان کرمانشاه با در اختیار داشتن منابع آبی منحصر به فرد، رودخانهها، چشمهها، سرابها و سدهای در حال ساخت یکی از مناطق مستعد آبزِیپروری است که تنوع اقلیمی فوق العادهای دارد.
شهبازی افزود: هماکنون 497 مزرعه پرورش ماهی در استان کرمانشاه وجود دارد که از این تعداد 492 مزرعه با تولید 10 هزار و 700 تن به ماهیان سردابی اختصاص دارد، همچنین 73 مزرعهی گرمابی با تولید 2295 تن در سال در این استان وجود دارد.
وی تعداد سدهای موجود در استان را در 1390 شش سد دانست و گفت: این تعداد در سال 91 به 10 سد افزایش یافت.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه ادامه داد: هماکنون 17 سد در استان کرمانشاه در حال ساخت هستند که با آبگیری و به بهرهبرداری رسیدن این سدها شاهد تحول چشمگیری در بخش تولید محصولات شیلاتی خواهیم بود.
به گفتهی وی، تنوع اقلیمی موجود در استان کرمانشاه شرایط را برای پرورش انواع آبزیان فراهم کرده است، بهطوریکه هماکنون یکی از بزرگترین طرحهای ماهیان گرمابی کشور در شهرستان قصرشیرین قرار دارد.
شهبازی ادامه داد: قرار گرفتن طرحی عظیم در نقطهی صفر مرزی با اهداف تولیدی در این استان منحصر به فرد است، ضمن اینکه این پروژه میتواند به عنوان پدافند غیرعامل مطرح شود.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه مجتمع پرورش ماهی شهدای شهرستان قصرشیرین را یکی از پروژههای نمونه کشوری قلمداد کرد.
شهبازی مجتمع شهدای قصرشیرین به مساحت 8100 هکتار را یکی از پروژههای شاخص استان برشمرد و از آمادهی واگذار بودن فاز دوم این مجتمع با مساحت 2700 هکتار سخن گفت.
به گفتهی وی، همهی عملیات زیرساختی فاز دوم این مجتمع انجام شده و در آیندهای نزدیک با اولویت بهرهگیری فارغالتحصیلان بیکار رشتههای شیلات و دامپروری به بهرهبرداری میرسد.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در زمینهی پرورش ماهیان زینتی نیز در استان خوب کار شده است، به وجود بازار مطمئنی در عراق اشاره کرد و گفت: بدنبال آن هستیم در آیندهای نزدیک شهرک ماهیان زینتی در شهرستان قصرشیرین راهاندازی شود.
شهبازی با اشاره به پتانسیل استان در تولید ماهیان خاویاری، شمار مزارع خاویاری استان را نیز پنج مزرعه دانست.
وی افزود: استان کرمانشاه ظرفیتهای خاصی در خصوص تولید میگوی آب شیرین دارد، تا آنجا که سال پیش موفق شدیم دو میلیون قطعه پست لارو میگو را تولید و به استانهای همجوار صادر کنیم.
مدیر کل شیلات استان کرمانشاه سرانهی مصرف آبزیان را در سال 73 در استان کرمانشاه 250 گرم دانست و گفت: در آن زمان استان کرمانشاه کمترین سرانهی مصرف آبزیان را در کل کشور داشت.
شهبازی افزود: با تلاشهایی در راستای فرهنگسازی مصرف آبزیان این رقم هماکنون در استان کرمانشاه به هفت کیلوگرم رسیده است.
وی ادامه داد: گرچه هنوز تا رسیدن به میانگین کشوری سرانهی مصرف آبزیان فاصله داریم، اما در برخی شهرستانهای استان مثل سرپل ذهاب سرانه مصرف آبزیان حدود 10.5 کیلوگرم و بیش از میانگین کشوری است.
مدیر کل شیلات استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به اینکه سال پیش بخش عمدهی ماهیان گرمابی تولید شده در استان به کشور عراق صادر شد، کیفیت خوب محصولات تولیدی استان کرمانشاه را علت بازار پسندی ویژه این محصولات در کشور عراق دانست و گفت: با توجه به ارگانیک بودن ماهیان گرمابی تولید شده در استان کرمانشاه این محصولات مورد توجه عراق قرار گرفته است، تا آنجا که ما توانستیم جای پای محکمی را در این زمینه باز کنیم.
به گفتهی وی، صادرات ماهیان سردآبی به عراق هنوز نیازمند سرمایهگذاری و فرهنگسازی است.
شهبازی پروژهی «ریجاب» را نخستین مزرعهی ماهیان سردآبی استان دانست که در سال 83 با تولید سالانه سه تن آغاز بهکار کرد و افزود: هماکنون بیش از 280 مزرعهی پرورش ماهی در «ریجاب» وجود دارد که تولید سالانه 7140 تن را دارد.
به گفتهی مدیرکل شیلات استان کرمانشاه، سال پیش 12 طرح از محل اعتبارات طرح توسعهی کشاورزی در استان کرمانشاه اجرا شده که پس از پیگیریهای مستمر بخش فراوانی از این طرحها در حال افتتاح هستند.