۱۶ دی ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۰
کد خبر: ۳۱۸۸۴
مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت توانیر گفت: در بحث استفاده از فضای سایبری در حوزه صنعت برق کنتورهای برق هوشمند را داریم و در حوزه دیسپاچینگ، کنترل ها و اتوماسیون دیسپاچینگ را داریم؛ ولی در ابتدای راه هستیم.
به گزارش پایدار ملی، محمد ابراهیم نژاد مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت توانیر اظهار داشت: امروز بحث سایبر فارغ از مزایا، امکانات و بسترهای خوبی که در زیرساختهای جامعه در همه حوزه ها ایجاد می کند، می تواند موجب آسیب پذیری هایی شود که این آسیب پذیری تهدیداتی است که نهفته در ذات و ماهیت فضای سایبری است.

این مقام مسئول افزود: زمانی این تهدیدات اهمیت مضاعف پیدا می کند که این تهدیدات بر زیرساختهای ملی یک کشور تطابق پیدا کند.

مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه "امروز فضای سایبری به معنی عام به یک یوتیلیتی مثل صنعت آب، صنعت برق و صنعت گاز تبدیل شده و بر همین اساس توسعه آن در دستور کار قرار گرفته"، گفت: ما قطعا در آینده ای نه چندان دور فضای سایبری را به عنوان یک یوتیلیتی در هر جایی که حرکت کنیم در اختیار خواهیم داشت؛ بنابر این نگاه به این حوزه بسیار با اهمیت است.

ابراهیم نژاد ادامه داد: در صنعت برق دنیا در پروژه هایی تحت عنوان شبکه های برق هوشمند در حال به کارگیری از فضای سایبری هستند و ما هم در ایران چاره ای نداریم که از این امکانات و ظرفیت ها با تأکید بر رویکرد بومی سازی استفاده کنیم که این فرآیند در کشور ما آغاز شده است.

مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت توانیر تصریح کرد: مباحث خوبی در صنعت برق در حوزه اتوماسیون و به کارگیری سیستم های هوشمند مبتنی بر فضای سایبری مطرح است و اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته و قطعا ما بحث امنیت، پایداری و تاب آور بودن صنعت برق را در فضای سایبری با به کارگیری توانمندی و بضاعت دانشمندان ایرانی دنبال می کنیم.

وی افزود: امید داریم در آینده ای نه چندان دور با رویکرد مثبتی که در این صنعت وجود دارد، بتوانیم شاهد صنعت برقی پایدار و تاب آور باشیم و قطعا در مدیریت بحران صنعت برق و تسهیل در مدیرت بحران در حوادثی چون زلزله کرمانشاه از فضای سایبری بهره مند خواهیم شد و از این امکانات بیش از پیش برخوردار خواهیم شد.

ابراهیم نژاد در تشریح کاربردهای فضای سایبری در صنعت برق گفت: در بحث استفاده از فضای سایبری در حوزه صنعت برق کنتورهای برق هوشمند را داریم و در حوزه دیسپاچینگ، کنترل ها و اتوماسیون دیسپاچینگ را داریم؛ ولی در ابتدای راه هستیم.

وی افزود: در کشورهایی چون امریکا و کشورهای اروپایی کنتورهای دوطرفه جامعی در صنعت برق در تمامی حوزه های تولید، انتقال و توزیع و حتی فشار ضعیف دارند و بنابراین آینده صنعت برق قطعا از مسیر توسعه فضای سایبری می گذرد.

مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت توانیر تصریح کرد: ایران هم در این عرصه حرکت کرده و قطعا این رویکرد توسعه پیدا خواهد کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر