به گزارش خبرنگارپایداری ملی، محمد صفدریان پیش از ظهر چهارشنبه، در سمینار آموزشی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل که ویژه مدیران کل راه و شهرسازی و روسای بحران و بهسازی شهری استان ها در اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: ایران یک کشور زلزله خیر است و هر ۱۰ سال یکبار شاهد وقوع زلزله بالای هفت ریشتری هستیم و ما اگر پهنه بندی خطر زمین لرزه را در نظر بگیریم و ساخت و سازها را ایمن بسازیم این حداقل اقدامی است که می توانیم در این راستا صورت دهیم که بخش قابل توجهی از پیگیری و مقاوم سازی به حوزه راه و شهرسازی بر میگردد.
وی بیان داشت: پیشگیری از وقوع حوادث بخش عمده پدافند غیرعامل است که تنها منحصر به پهنه بندی خطر زمین لرزه نیست و لازم است پهنه بندی اثر ساختگاه و پهنه بندی خطر روان آبها هم در نظر گرفته شود.
مدیرکل پدافند غیرعامل استان اصفهان تصریح کرد: با توجه به اینکه در کنار رودخانه و مسیر آب ها آبادی ها و شهرها شکل می گرفت بنابراین یکی از مواردی که باید دقت نظر داشت توجه به پدافند و خطر روان آب ها است.
وی در این زمینه ادامه داد: به ویژه در شهرهای ساحلی که خطر بالا آمدن سطح آب های زیر زمینی و روان آب ها وجود دارد، خاک هم تحت تاثیر روان آب ها مقاومت خود را از دست داده و سبب فروریختن ساختمان می شود.
صفدریان با اشاره به اینکه پهنه بندی اثر ساخت و ساز یکی دیگر از انواع پهنه بندی است که باید در مدیریت بحران به آن توجه شود، اضافه کرد: در زلزله اخیر کرمانشاه، شاهد بودیم که ساختمانهای بلندمرتبه بیش از ساختمانهای کم ارتفاع، دچار فروریزی می شود.