۲۰ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۰
کد خبر: ۳۱۳۶۱
امیر دریادار سیاری:
با فرود هواپیمای مسافربری فوکر 100 هما به فرودگاه شهدای هفتم آذر جاسک و با حضور مسئولان کشوری, لشکری و استانی، این فرودگاه به بهره‌برداری رسید.
به گزارش پایداری ملی، امیر دریادار سیاری معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی در این مراسم اظهار کرد: اکنون مهم‌ترین مرز ما سواحل مکران است، چون دروازه طلایی به آب‌های آزاد است که ارتباط با دنیا را فراهم می‌کند.

وی افزود: دریا و ساحل در طول تاریخ منبع ثروت بوده است، اما قدرت‌ها و استکبار جهانی به‌مرور زمان ما را از سواحل دور کردند.

وی با اشاره به موفقیت راهبردی کشور با توسعه سواحل مکران افزود: تنها 20درصد توسعه سواحل مکران می‌تواند منجر به توسعه استان شود اما ثمره اصلی این توسعه به کشور بازمی‌گردد.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی تصریح کرد: رهبر انقلاب اسلامی اهمیت توسعه سواحل مکران و اقتدار نیروی دریایی برای امنیت در سواحل، شرق تنگه هرمز، و حضور در آب‌های آزاد را به‌صراحت اعلام فرموده است.

سیاری با بیان اینکه امروز ناوهای نیروی دریایی ارتش مایل‌ها از مرزهای آبی کشور فراتر رفته و اقتدار نظام اسلامی را به دنیا نشان می‌دهند، ابراز کرد: توسعه سواحل مکران برای پیشرفت دریا محور کشور بسیار مهم است.

امیر دریادار خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در این مراسم اظهار کرد: همان‌گونه که آگاهی دارید، امروزه حمل‌ونقل به‌عنوان جزو لاینفک زندگی انسان، بستر مهمی را برای رشد و پیشرفت در اختیار جامعه بشری قرار می‌دهد و مبنایی برای ارزیابی میزان توسعه‌یافتگی تلقی می‌گردد.

وی اضافه کرد: حمل‌ونقل هوایی علاوه بر سرعت بخشیدن به جابجایی‌ها، ظرفیت‌های ملی را در ابعاد مختلف در دسترس قرار داده و به اشتراک‌گذاری آن را تسهیل می‌کند، به‌نحوی‌که مناطق کمتر برخوردار با بهره‌مندی از این ظرفیت، به شکل انبساطی به ظرفیت‌های قابل به اشتراک‌گذاری مناطق بیشتر برخوردار دسترسی پیدا می‌کنند و این موضوع کمک قابل‌توجهی به کاهش محرومیت‌ها و محدودیت‌ها می‌نماید.

وی ادامه داد: حمل‌ونقل هوایی، علاوه بر افزایش آسایش و رفاه برای هم‌وطنان عزیزمان در سواحل مکران، سرزمین آفتاب و دروازه طلایی اتصال کشور به دریاهای آزاد جهان، حاشیه امنیت اجتماعی را افزایش داده و بندر راهبردی جاسک را بیش‌ازپیش برای تبدیل شدن به یک گره مواصلاتی چندوجهی که به ظرفیت‌های گذرگاهی و ترانزیتی ملی، منطقه‌ای و جهانی متصل است، نزدیک می‌کند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: درواقع فرودگاه شهدای هفتم آذر بندر راهبردی جاسک را می‌توان مبدأ تاریخ جدید برای جهش و توسعه تمدن دریایی در سواحل مکران تلقی کرد که شکل‌گیری چرخه‌های قابلیت‌ساز تمدنی و مولد قدرت دریایی را تسهیل می‌نماید و به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران کمک می‌کند تا با برخورداری از ظرفیت‌های مکران توسعه‌یافته، آن‌گونه که انتظار می‌رود، تبلور اقتدار ملت و نظام در دریا باشد؛ از طرفی سیستم حمل‌ونقل برای برطرف کردن نیازهای بشر به‌وجود آورده است، به همین دلیل فارغ از رویکردها و جنبه‌های اقتصادی آن، نباید تبعیض بین انسان‌ها و نسل‌ها قائل شد، در برخورداری از این ظرفیت، برقراری عدالت اجتماعی و توسعه متوازن حائز اهمیت است.

امیر دریادار خانزادی خاطرنشان کرد: رویکردی که به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و کوششی مسنجم از سوی نیروی دریایی و حوزه‌های مختلف ملی و تأکید خاص مقام معظم رهبری، نقش ارزشمندی در برقراری عدالت اجتماعی، برخورداری از ظرفیت‌های ملی و محرومیت‌زدایی از چهره سواحل مکران ایفا کرده و به فعال شدن قابلیت‌های آن در ابعاد مختلف کمک می‌کند؛ این موضوع فرصتی مناسب برای توسعه گفتمان اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، دفاعی و امنیتی را با تمرکز بر دریا و بندر راهبردی جاسک برای تأثیرگذاری کلان و پیوند زدن منافع و امنیت جمعی به منافع ملی برای شکوفایی اقتصادی و پیشرفت از طریق برقراری امنیت و صلح پایدار فراهم می‌کند.

وی عنوان کرد: امروز که به میمنت اجرایی شدن فرمان مقام معظم رهبری در برخورداری مردم بندر راهبردی جاسک از فرودگاه و رفاه بیشتر، شادمان هستیم، بر خود واجب می‌دانم یاد و خاطره عزیزانی را همچون شهید دریادار شیرانی زنده نگاه دارم که با مجاهدت خاموش و ایثار فراوان، نقش مهمی در توفیق امروز ایفا کرده است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم با بهره‌مندی از همه ظرفیت‌ها و همگام با همه شما عزیزان در حوزه‌های ملی و بخش‌های خصوصی متعهدانه در مسیر رشد و پیشرفت سواحل مکران گام‌های مصمم و اثربخشی را برداریم.

امیر دریادار جعفری معاون مهندسی و پدافند غیرعامل نیروی دریایی ارتش نیز در این مراسم اظهار کرد: برای توسعه فرودگاه برج کنترل و ایستگاه مخازن سوخت ساخت شده و ترمینال آن توسعه یافته است.

وی افزود: طول باند فرودگاه نیز از هزار و ۸۰۰ متر به ۲ هزار و ۵۴۰ متر افزایش یافته و قابل نشست‌وبرخاست برای هواپیماهای نظامی و غیرنظامی است.

وی با بیان اینکه هواپیماهای کلاس فوکر ۱۰۰ و اِن دی با ظرفیت جابجایی ۱۰۰ تا ۱۲۰ مسافرمی توانند از فرودگاه شهدای هفتم آذر جاسک پرواز کنند، اضافه کرد: با بهره‌برداری از فرودگاه هفتم آذر جاسک یک گام مهم دیگر تا آبادی سواحل مکران برداشته شد.

معاون مهندسی و پدافند غیرعامل نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ترمینال فرودگاه با ظرفیت ۱۶۰ نفری در حال تکمیل است، تصریح کرد: فرودگاه هفتم آذر نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با توجه به ابعاد باند برای نشست‌وبرخاست هواپیماهای نظامی ساخته شده بود که با تدابیر مقام معظم رهبری به‌صورت دومنظوره به بهره‌برداری رسید.

جعفری خاطرنشان کرد: بهره‌برداری از فرودگاه هفتم آذر نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی موجب شکوفایی و تسهیل برنامه‌های توسعه و پیشرفت منطقه می‌شود و افزایش توان و امکانات منطقه را به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه فرودگاه یکی از مهم‌ترین عوامل زیرساختی در آبادانی هر منطقه است، گفت: با توسعه فرودگاه جاسک گامی بلند در راستای اجرایی شدن تدابیر و رهنمودهای فرماندهی معظم کل قوا در لزوم آبادسازی و توسعه سواحل مکران برداشته می‌شود.

فریدون همتی استاندار هرمزگان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه تأمین زیرساخت‌ها برای دستیابی به افق توسعه جاسک ضروری است، اظهار کرد: مراحل مقدماتی احداث نیروگاه برق ۱۴۰۰ مگابایتی توسط روسیه در منطقه مکران از قبیل مکان‌یابی آن صورت گرفته و در مرحله واگذاری زمین قرار دارد که با احداث این نیروگاه یکی از زیرساخت‌های اصلی توسعه در منطقه انجام خواهد شد.

وی افزود: قرار است تأمین آب شرب شهر و روستا از طریق آب‌شیرین‌کن‌ها صورت بگیرد که در صورت اجرا شدن آن، آب‌های شیرین پشت سدها و روان آب‌های استان در بخش کشاورزی استفاده خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه شرق استان هرمزگان ظرفیت و استعداد خوبی در بخش کشاورزی دارد که باید با رفتن به سمت تأمین آب شرب شهرها و روستاها از طریق آب‌شیرین‌کن، آب پشت سدها را به این بخش هدایت کرد، افزود: برنامه توسعه بندر جاسک در دستور کار اداره بنادر و دریانوردی قرار دارد که در این بخش نیز اقداماتی در حال انجام است.

استاندار هرمزگان با بیان اینکه استفاده از ظرفیت‌های دریایی جاسک مانند پرورش میگو،صید و صیادی را یکی دیگر از برنامه‌ها خواند و اضافه کرد: مسائل و مشکلات صیادان جاسکی درزمینهٔ صید ماهیان بومی منطقه در حال پیگیری است و جلسات متعددی با سازمان شیلات کشور در این خصوص داشته‌ام که امیدوارم بتوانیم نظر مردم جاسک در این مورد را جلب و مشکل را حل کنیم.

همتی با بیان اینکه باید جاسک به آن جایگاهی که موردنظر مقام معظم رهبری است برسد و  دولت نیز به این منطقه توجه ویژه‌ای دارد، عنوان کرد: نیروی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در استان در کنار دولت و مردم قرار دارد و علاوه بر انجام‌وظیفه ذاتی خود در جهت عمران و آبادانی همکاری خوبی با دولت دارند.

امیر دریادار دوم عباسی فرمانده منطقه دوم دریایی ولایت نیروی دریایی ارتش نیز در این مراسم تصریح کرد: امروز با فرود نخستین پرواز ملی از تهران در فرودگاه شهدای هفتم آذر جاسک این فرودگاه به بهره‌برداری رسید.

وی  افزود: این فرودگاه که پیش‌ازاین فقط با کاربری نظامی در اختیار هوادریای نیروی دریایی ارتش بود، پس از گسترش زیربنا و امکانات فرودگاهی ظرفیت نشست‌وبرخاست هواپیماهای ملی و استفاده عموم مردم پیدا کرد.

وی با بیان اینکه فرودگاه یکی از مهم‌ترین عوامل زیرساختی در آبادانی هر منطقه است، خاطرنشان کرد: با این اقدام ارزشمند نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران گامی بلند در راستای اجرایی شدن تدابیر و رهنمودهای فرماندهی معظم کل قوا در لزوم آبادسازی و توسعه سواحل مکران برداشته می‌شود.

به گزارش ایسنا، آیین افتتاح فرودگاه شهدای هفتم آذر جاسک، صبح امروز(دوشنبه) با حضور امیر دریادار سیاری (معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران)، امیر دریادار خانزادی (فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران)، امیر دریادار جعفری (معاون مهندسی و پدافند غیرعامل نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی)، آیت‌الله حسینی بوشهری (نماینده مجلس خبرگان رهبری)، همتی (استاندار هرمزگان)، امیر دریادار دوم عباسی (فرمانده منطقه دوم دریایی ولایت نیروی دریایی ارتش)، سید مصطفی ذوالقدر (نماینده مردم شرق هرمزگان در خانه ملت)، فاطمه ذوالقدر (نماینده مردم تهران در خانه ملت)، عابدزاده (رئیس سازمان هواپیمایی کشور)، شرفبافی (مدیرعامل هما) و سایر مقامات کشوری، لشکری و استانی برگزار شد.





گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر