۱۹ آذر ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۴
کد خبر: ۳۱۳۳۴
دامنه اقدامات غیر رزمی نیرو‌های مسلح، در سال‌های اخیر با شتاب قابل توجهی روبه‌روست. سپاه و ارتش همزمان با تلاش برای ارتقا توان رزمی خود در انجام فعالیت‌های محرومیت‌زدایی، امدادرسانی و خدمت‌رسانی به مردم نیز نقش بی‌بدیلی ایفا می‌کنند.
به گزارش پایداری ملی، دامنه اقدامات غیررزمی نیرو‌های مسلح، در سال‌های اخیر با شتاب قابل توجهی روبه‌روست. سپاه و ارتش همزمان با تلاش برای ارتقا توان رزمی خود در انجام فعالیت‌های محرومیت‌زدایی، امدادرسانی و خدمت‌رسانی به مردم نیز نقش بی‌بدیلی ایفا می‌کنند.

در اصل ۱۴۷ قانون اساسی کشورمان آمده است: «‎‎‎‎‎دولت‏ باید در زمان‏ صلح‏ از افراد و تجهیزات‏ فنی‏ ارتش‏ در کارهای‏ امدادی‏، آموزشی‏، تولیدی‏، و جهاد سازندگی‏، با رعایت‏ کامل‏ موازین‏ عدل‏ اسلامی‏ استفاده‏ کند در حدی‏ که‏ به‏ آمادگی‏ رزمی‏ آسیبی‏ وارد نیاید».

شاید بارزترین نمونه کمک نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران به دولت، در یک ماه اخیر و پس از وقوع زلزله استان کرمانشاه جلوه کند. امدادرسانی گسترده و مستمر سپاه و ارتش به زلزله‌زدگان غرب کشور که از ۲۱ آبان آغاز شده، در هفته گذشته با «رزمایش بهداشت و درمان ارتش در شرق و جنوب شرق کشور» و همچنین «افتتاح ۴ هزار و ۱۵۰ پروژه محرومیت‌زدایی سپاه» همراه بود.

افتتاح ۴ هزار و ۱۵۰ پروژه محرومیت‌زدایی
در مراسمی که روز سه‌شنبه هفته گذشته (۱۴ آذر) در مجتمع الغدیر نیروی زمینی سپاه برگزار شد، ۴ هزار و ۱۵۰ پروژه عمرانی محرومیت‌زدایی نیروی زمینی سپاه در مناطق مرزی کشور به بهره‌برداری رسید.

نیروهای مسلح در خدمت مردم؛ از گسترش خدمات‌رسانی تا ارتقاء توان رزمی
 
تجهیزات فنی و نیروهای انسانی ارتش و سپاه در خدمت مردم/ نیروهای مسلح پیشتاز محرومیت زدایی و امدادرسانی در کشور
سردار محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه در این مراسم که با حضور اقوام و عشایر مختلف کشورمان برگزار شد، با بیان اینکه «امید است سال آینده شاهد افتتاح ۷ هزار پروژه محرومیت‌زدایی باشیم»، اظهار کرد: «مشکلات اقتصادی و معیشتی در کشور منجر به ایجاد ناامنی می‌شود و هر کجا که فقر باشد، پیامد‌های ناگوار و خطرناکی را همچون ناامنی به دنبال خواهد داشت؛ لذا سپاه با انجام فعالیت‌های محرومیت‌زدایی به دنبال برقراری امنیت پایدار به خصوص در مناطق مرزی است.»

وی با بیان اینکه «محرومیت زدایی یکی از اقدامات بسیار مهمی است که سپاه مظلوم انجام می‌دهد و دشمنان از آن به عنوان کار اقتصادی یاد می‌کنند و در فضای مجازی آن را به صورت منفی انعکاس می‌دهند»، تاکید کرد: انجام پروژه‌های محرومیت زدایی، همه اش هزینه کردن است و سپاه هیچگونه سودی از این اقدامات نمی‌برد. سه تا چهار برابر بودجه‌ای که از دولت می‌گیریم را به همراه منابع و تجهیزات خودمان، صرف پروژه‌های محرومیت زدایی در مناطق مختلف کشور از جمله مناطق مرزی می‌کنیم.

رزمایش ۴ روزه «بهداشت و درمان» ارتش
رزمایش ۴ روزه «بهداشت و درمان ارتش» از سیزدهم لغایت شانزدهم آذر، طی هفته گذشته توسط نیرو‌های چهارگانه ارتش (زمینی، هوایی، دریایی و قرارگاه پدافند خاتم‌الانبیاء) در مناطق محروم و کم‌برخوردار «چابهار، پسابندر، سواحل مکران، ایرانشهر، خاش و کنارک استان سیستان و بلوچستان» و همچنین منطقه «سربیشه خراسان جنوبی» برگزار شد.

نیروهای مسلح در خدمت مردم؛ از گسترش خدمات‌رسانی تا ارتقاء توان رزمی
 
تجهیزات فنی و نیروهای انسانی ارتش و سپاه در خدمت مردم/ نیروهای مسلح پیشتاز محرومیت زدایی و امدادرسانی در کشور
امیر سرتیپ دوم پزشک «جلیل رجبی» فرمانده بهداشت، درمان، امداد و آموزش پزشکی کل ارتش در خصوص دستاورد‌های رزمایش بهداشت و درمان محمد رسول‌الله (ص) اظهار داشت: در جریان این رزمایش بیش از ۵۰ هزار نفر از محرومان شرق و جنوب کشور، در بیمارستان‌های صحرایی ارتش مورد ویزیت رایگان عمومی و تخصصی قرار گرفتند. همچنین ٥٠٠ نفر از این عزیزان از انواع خدمات دندان‌پزشکی، بهره‌مند شدند و ١٥٠ نفر نیز تحت عمل‌های مختلف جراحی قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه در این رزمایش به بیش از ٢ هزار نفر انواع خدمات پاراکلینیکی ارائه شد، گفت: در مجموع ارزش ریالی خدمات ارائه شده در این رزمایش طبق تعرفه دولتی حدود سه میلیارد تومان برآورد شده است. ضمن اینکه در طول اجرای این رزمایش با حضور نیرو‌های ارتش در روستا‌های منطقه بیش از چهار هزار بسته بهداشتی و آموزشی بین مردمتوزیع کردند.

امدادرسانی فوری
امدادرسانی فوری نیرو‌های ارتش و سپاه به زلزله زدگان، از همان دقایق و ساعات اولیه بعد از وقوع زلزله نمود داشت. ساعاتی از وقوع زلزله استان کرمانشاه نگذشته بود که سپاه و ارتش جمهوری اسلامی ایران، با برآورد ابتدایی از خسارات وارده، تقسیم کاری میان خود ترتیب دادند به نحوی که ارتش به امدادرسانی شهر سرپل ذهاب (به عنوان پرخسارت‌ترین شهر) و سپاه نبز به امدادرسانی روستا‌های این شهرستان بپردازد. مهمترین استدلال این تقسیم کار نیز وجود پایگاه نظامی ارتش در شهر سرپل ذهاب و آشنایی بیشتر با شهر بود.

نیروهای مسلح در خدمت مردم؛ از گسترش خدمات‌رسانی تا ارتقاء توان رزمی
 
اگر نمی‌آمدند...
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ ۲۹ آبان ۱۳۹۶ در جمع مردم شهرستان زلزله‌زده‌ی سرپل‌ذهاب کرمانشاه اظهار کردند: «بنده معتقدم مسئولین بخش‌های مختلف بایستی مجاهدت خودشان را و تلاش خودشان را مضاعف کنند؛ همچنانی که در ساعات اوّل، ارتش در شهرها، سپاه در روستاها، به کمک در زیر آوار ماندگان شتافتند و حضور آن‌ها مؤثّر بود و اگر نمی‌آمدند غصّه‌ی ما و داغ ما خیلی بیش از این میشد و تلفات ما خیلی بیش از این میشد».

حضور میدانی فرماندهان
حضور فرماندهان کل ارتش و سپاه در مناطق زلزله‌زده غرب کشور در چند نوبت و همچنین حضور نسبتا دائمی فرماندهان نیروی زمینی سپاه و ارتش و سرکشی از روند امدادرسانی‌ها، باعث شده تا همگان سپاه و ارتش را طلایه‌داران امدادرسانی به زلزله زدگان غرب کشور بدانند.
 
نیروهای مسلح در خدمت مردم؛ از گسترش خدمات‌رسانی تا ارتقاء توان رزمی

سرلشکر «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سرلشکر «محمدعلی جعفری» فرمانده کل سپاه، سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش، سردار «حسین سلامی» جانشین فرمانده کل سپاه، امیر «محمد حسین دادرس» جانشین فرمانده کل ارتش، سردار «محمد پاکپور» فرمانده نیروی زمینی سپاه، امیر «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی ارتش، سردار «عبادالله عبداللهی» فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص)، امیر «یوسف قربانی» فرمانده هوانیروز ارتش، سردار «غلامحسین غیب پرور» رئیس سازمان بسیج مستضعفین و سردار «علی فضلی» جانشین سازمان بسیج مستضعفین، از جمله فرماندهان شاخص نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی بودند که با حضور میدانی در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه، اوضاع و احوال آسیب‌دیدگان را از نزدیک بررسی کرده و بر مدیریت امدادرسانی نظارت کردند.

اسکان موقت زلزله‌زدگان
«ارائه رایگان خدمات بهداشتی و درمانی به زلزله‌زدگان»، «تامین داروی بیماران خاص این مناطق»، «پخت و توزیع غذای گرم میان حادثه‌دیدگان» و «آماده‌سازی و تسطیح زمین برای استقرار کانکس»، از جمله اقدامات در حال انجام ارتش و سپاه، در فاصله یک ماه پس از وقوع زلزله ۲۱ آبان است.

در حال حاضر عمده توان نیرو‌های ارتش و سپاه که در مناطق حادثه‌دیده مسئولیت دارند، آماده‌سازی و تعبیه کانکس برای استقرار موقت زلزله زدگان است؛ اقدامی که با سرعت مناسبی در حال پیشرفت است.

سردار «عبادالله عبداللهی» فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) سپاه در روز ۱۴ آذر با بیان اینکه «روزانه ۳۰۰ الی ۴۰۰ کانکس با تجهیزات کامل توسط تریلی‌ها از تهران به مناطق زلزله‌زده غرب کشور ارسال می‌شوند»، اظهار کرد: «تلاش ما این است که ظرف کمتر از ۴۵ روز آینده، همه اهالی زلزله‌زده استان کرمانشاه، برای اسکان موقت خود دارای کانکس شوند».

همچنین امیر «جواد مولایی» جانشین فرمانده قرارگاه غرب ارتش در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، با بیان اینکه کارگاه کانکس‌سازی ارتش در قره‌بلاغ مستقر شده است، عنوان کرد: در حال حاضر مسئولیت تامین ۲ هزار کانکس را در داخل شهر سرپل‌ذهاب بر عهده گرفتیم و روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ کانکس را تحویل می‌دهیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر