۰۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۰
کد خبر: ۳۱۰۷۳
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان بر لزوم ارتقا امنیت فضای مجازی و حفظ حریم خصوی افراد تاکید کرده و گفت لازم است نگاه جدیدی به مقوله مرزهای جهان شمول بین چارچوب های حقوقی برای نرم افزارهای کاربردی خدمات فضای مجازی ایجاد شود.
به گزارش پایداری ملی، محمد جواد آذری جهرمی روز جمعه در سخنرانی خود در پنجمین کنفرانس بین المللی فضای مجازی که در دهلی نو برگزار شد با اشاره به گسترش سریع استفاده از فضای مجازی درجهان گفت: هم اکنون زندگی روزانه میلیاردها نفر در سراسر جهان بیش از پیش به فناوری اینترنت و خدمات مبتنی بر آن وابسته شده است.

وی با اشاره به دستاوردهای ایران در توسعه فضای مجازی گفت: در چهار سال گذشته در ایران ظرفیت اینترنت بین المللی کشور برای استفاده محلی به میزان 15 درصد، ظرفیت شبکه آی پی داخلی به میزان 20 درصد، شمار استفاده کنندگان از خدمات پهنای باند به میزان ده درصد و ظرفیت ترانزیت شمال-جنوب به میزان 15 درصد افزایش یافته است.

آذری جهرمی در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد که در حال حاضر در ایران 19 مرکز اطلاعات استانی در حال کار است و خدمات مبتنی بر اینترنت نیز سه برابر شده است.

او افزود: بیش از 23 هزار تیم تولید کننده نرم افزار در ایران شکل گرفته، 4500 شرکت استارت آپ تولیدات خود را در نمایشگاه الکامپ 2017 ارائه کرده و 150 هزار شغل جدید مرتبط با فضای مجازی در کشور ایجاد شده است.

به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان، هر چند تولید محتوای بومی نیز چهار برابر شده و اندازه بازار خدمات و محصولات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز سه برابر شده است، ایران برای سه برابر کردن نرخ این افزایش در پنج سال آینده برنامه ریزی کرده است.

وی با اشاره به اینکه مردم ایران از افزایش چنین خدماتی به دلیل افزایش اشتغال منافع بسیاری برده اند، گفت تاثیرات محیط زیستی گسترش فضای سایبری نیز قابل توجه است. به عنوان مثال، با توسعه استفاده از خدمات مبتنی بر اینترنت استفاده از انرژی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه تاکید کرد که ایران قصد دارد در چهار سال آینده علاوه بر گسترش بسیار چشمگیر خدمات و نرم افزارهای اینترنتی، فناوری های جدید و نرم افزارهای کاربردی بدیعی در زمینه هایی مانند آی او تی، تحلیل اطلاعات کلان، هوش مصنوعی، شهرهای هوشمند و دولت موبایلی را به بازار عرضه کرده و امنیت فضای مجازی خود را ارتقا دهد.

وی گفت ایران معتقد است همه این موارد فرصت های استثنایی برای توسعه دیجیتال، اداره مدبرانه و سهولت زندگی در ایران ارائه می کنند.

آذری جهرمی در ادامه سخنان خود با تاکید بر جنبه های خوب اینترنت، گفت نگرانی های عمیقی هم در این حوزه وجود دارد که باید به آنها پرداخته شود. امروزه جهان شاهد آن است که از اینترنت برای گسترش نفرت، تبلیغ اطلاعات غلط، هماهنگی عملیات تروریستی و دعوت به خشونت استفاده می شود و در همان حال احترام به حریم خصوصی افراد به سرعت در حال محو شدن است چرا که اطلاعات شخصی افراد توسط تعدادی از نرم افزارهای کاربردی و موتورهای در سطح جهانی با انگیزه های اقتصادی جستجو جمع آوری می شوند.

وی گفت: چنین رفتارهایی توجیه ناپذیرند و به همین دلیل نیاز است تا راه های مناسب و موثر برای مقابله و کاهش آنها کشف شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران افزود: نگرانی های اساسی درباره حفظ حریم خصوصی افراد و امنیت اطلاعات وجود دارد که حل آن نیازمند یک نگاه جدید به این موضوع در چارچوب قوانین بین المللی در ارائه نرم افزارهای کاربردی و خدمات اینترنتی می باشد.

وی در خاتمه اظهار امیدواری کرد که گفتگوی بین المللی و اقدامات مشترک افراد ذینفع در موضوع فضای مجازی به امنیت بیشتر کاربران و کاهش ابعاد منفی استفاده از فضای مجازی منجر شود.
آذری جهرمی چهارشنبه شب برای شرکت در پنجمین اجلاس بین المللی فضای مجازی وارد دهلی نو پایتخت هند شد.

در این همایش دو روزه وزیران، رهبران و مالکان صنایع فعال در این حوزه و همچنین دانشگاهیان درباره 'اکو سیستم' فضای مجازی در جهان به بحث و تبادل نظر پرداختند.
شعار کنفرانس امسال این اجلاس بین المللی 'فضای مجازی برای همه' بود. 

بیش از 3500 نفر از 120 کشور در این کنفرانس شرکت کردند و علاوه بر ایران ، وزیران ارتباطات فرانسه، هلند، مکزیک و انگلستان در آن سخنرانی کردند. 
این همایش با سخنرانی ناندرا مودی نخست وزیر هند افتتاح شد.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر