معاون درمان وزارت بهداشت گفت:باید از اتفاقات در مواقع بحرانی درس بگیریم و به نقاط آسیبپذیر بیمارستانها بیشتر توجه کنیم.
به گزارش پایداری ملی، قاسم جانبابایی معاون درمان وزارت بهداشت؛ با اشاره به لزوم آمادگی مراکز درمانی و بیمارستانها برای مقابله با بحران گفت: هر لحظه ممکن است یکی از بحرانهای محیطی مانند قطعی آب، برق، گاز، حوادث طبیعی چون سیل و زلزله بروز کند یا رخدادهای انفجاری اتفاق بیفتد و با حج زیادی از مصدومان مواجه شویم، به همین دلیل بیمارستانها باید برای مقابله با رویدادهای ناگهانی آمادگی لازم را داشته باشند.
وی ادامه داد : باید از اتفاقات گذشته در مواقع بروز شرایط بحرانی درس بگیریم و به نقاط آسیبپذیر بیمارستانها بیشتر توجه کنیم، در یک بیمارستان ممکن است برق نقطه آسیبپذیری باشد و با یک قطعی برق آسیبهای زیادی به زیرساختهای مراکزدرمانی و دستگاههای پیشرفته و هایتک برسد.
جانبابایی با اشاره به خطر تهدیدات بیولوژیکی در ایران گفت: ایران امنترین کشور در ناامنترین منطقه است و این موضوع خطر تهدیدات بیولوژیک را تأیید میکند.
وی افزود: تهدیدات بیولوژیکی قابل پیشبینی است به عنوان مثال همین بیماری آنفلوانزایی که هر یکی دو سال اپیدمی میشود یا تب کریمه کنگو ممکن است اکنون خیلی پرسر و صدا و حاشیهدار نباشند اما اگر اپیدمی این 2 بیماری شیوع پیدا کند و بیمارستانها و مراکز درمانی زیرساختهای لازم برای آمادگی مقابله با این اپیدمیها را نداشته باشد خطرات زیادی سلامت مردم و خدماترسانی مراکز درمانی را تهدید میکند.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت :اگر بیمارستانها ظرفیت لازم برای ایزولاسیون در هنگام بروز اپیدمیها را نداشته باشند ممکن است عفونت در بیمارستان و بین مردم پخش شود و در این صورت نمی توانیم به بیماران که به دلیل ابتلا به عفونت حال وخیمی دارند خدماتی مطلوب بدهیم.