۱۲ آبان ۱۳۹۶ - ۰۱:۴۶
کد خبر: ۳۰۵۸۱
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان با بیان اینکه گیلان در حوزه تهدیدات زیستی مورد توجه قرار دارد، گفت: در سازمان پدافند غیرعامل کشور، استان گیلان به عنوان پدافند زیستی مورد توجه قرار دارد که در این زمینه اقدامات خوبی در حوزه مگس زیتون و گیاه مهاجم سنبل آبی انجام گرفته است.
به گزارش خبرنگار پایداری ملی، منطقه گیلان، مهندس امیر مرادی در نشست با خبرنگاران با بیان اینکه سازمان پدافند غیرعامل کشور به دستور رهبر معظم انقلاب در آبان سال1383 تشکیل شد، اظهار کرد: پدافند غیرعامل نوعی دفاع غیر نظامی است که به بکارگیری جنگ افزار نیازی ندارد و با اجرای آن می توان از وارد شدن خسارات مالی به تجهیزات و تاسیسات حیاتی و حساس نظامی و غیرنظامی جلوگیری کرد. 
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان با بیان اینکه پدافند غیرعامل به معنای کاهش آسیب پذیری در هنگام بحران بدون استفاده از اقدامات نظامی و با بهره گیری از فعالیت های غیر نظامی است، افزود: اقدامات پدافند غیرعامل شامل پوشش، پراکندگی، تفرقه و جابه جایی، مکان یابی، اعلام خبر، قابلیت بقا و سازه های امن و... می باشد. 

گیلان در حوزه تهدیدات زیستی مورد توجه قرار دارد/ اجرای 300 برنامه استانی در هفته پدافند غیرعامل

مرادی با تاکید بر اینکه در پدافند غیرعامل تمام نهادها، نیروها، سازمان ها، صنایع و حتی مردم عادی می توانند نقش موثری ایفا کنند، افزود: انواع پدافند غیرعامل شامل عمومی، سایبری، زیستی، انرژی و آب، پرتویی، شیمیایی، فنی، اقتصادی و مردم محور می شود. 

وی ادامه داد: بیشتر برنامه های پدافند غیرعامل جنبه آموزشی و رزمایشی دارد و در سه سطح مدارس، دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی با حضور اساتید متخصص کشوری عملیاتی می شوند؛ در حوزه های تخصصی شامل سایبری، کاربری سازه، انرژی و آب، کشاورزی و امنیت غذایی، بهداشت و درمان و سلامت، پدافند مردم محور با همکاری سازمان های مردم نهاد طی دوره های عمومی و تخصصی آموزش های لازم انجام می گیرد. 

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان، با بیان اینکه پدافند غیرعامل تهدیدات انسان ساز و غیر نظامی را شناسایی و مقابله می کند، تصریح کرد: کشور ما همواره مورد آسیب دشمنان قرار دارد که لازم است در همه زمینه ها آماده باشیم تا بتوانیم با تهدیدات غیر نظامی هم به موقع مقابله کنیم. 

مرادی، با بیان اینکه گیلان در حوزه تهدیدات زیستی مورد توجه قرار دارد، گفت: در سازمان پدافند غیرعامل کشور، استان گیلان به عنوان پدافند زیستی مدنظر است که در این زمینه اقدامات خوبی در حوزه مگس زیتون انجام گرفته، به حدی که امسال میزان آسیب ناشی از این مگس به زیر یک درصد رسیده است؛ در حوزه تالاب هم با گیاه مهاجم سنبل آبی مواجه هستیم که تالاب های رشت، شفت، انزلی و لنگرود را تحت پوشش قرار دادیم که توانستیم بخش عظیمی از این گیاه را با همکاری سازمان های مردم نهاد امحاء کنیم. 

وی با اشاره به ساخت ربات جمع آوری سنبل آبی توسط دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه گیلان، گفت: از دستگاه «ربات شناور جمع آوری سنبل آبی» که به همت نخبگان همین استان تولید شده و نمونه آن در کشور موجود نیست، روز یکشنبه آینده در تالاب عینک رشت رونمایی می شود. 

مرادی تصریح کرد: در حوزه انرژی و آب کار بسیار بزرگی در استان انجام شده است که منجربه بهره برداری از دستگاهی در نیروگاه لوشان شده که 120 مگاوات ساعت برق تولید می کند. همچنین با تفاهم نامه ای که با سازمان انتقال خون استان داشتیم ساخت یک پالایشگاه خونی را در استان برنامه ریزی کرده ایم. در حوزه بهداشت و درمان هم بر داروهای وارداتی به استان نظارت هایی صورت می گیرد. 

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان بیان کرد: در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی در این فصل با آفت شب پره زمستانه مواجه هستیم که شمشادهای استان را مورد هجوم قرار داده اند و در این راستا اقدامات خوب یانجام گرفته و با نهالستان های استان جهت خزانه گیری شمشادها هماهنگی صورت گرفته است. 

وی اضافه کرد: در حوزه انرژی و آب باید به سمت سیکل ترکیبی برویم و بتوانیم از منابع ملی در جهت ایجاد نیروگاه بهره بگیریم، همچنین برای شناسایی تهدیدات و آشنایی مدیران با مبحث «تغییر اقلیم و امنیت ملی»، یک همایش ملی را در دانشگاه گیلان برنامه ریزی کرده ایم. 

مرادی، با بیان اینکه خطر خشکسالی کشور ما را تهدید می کند، گفت: باید برای مدیریت آب باران برنامه داشته باشیم زیرا از 8 میلیاردمترمکعب بارانی که داریم فقط 2 میلیارد مترمکعب آن احصاء می شود. 

مدیرکل پدافندغیرعامل استانداری گیلان خاطرنشان کرد: پدافند غیرعامل نقش اصلی در هماهنگی دستگاه های اجرایی را در یک جا دارد، پدافند غیرعامل گیلان توانسته یک انسجام در بین دستگاه های اجرایی ایجاد کند. 

در حوزه دانشگاهی هم از پایان نامه هایی که با حوزه پدافند غیرعامل شاکل انرژی، آب، زیستی و کشاورزی در ارتباط باشد حمایت می کنیم. مراکز تحقیقاتی زیادی در استان وجود دارند که از آنان در راستای محورهای پدافند غیرعامل بهره می گیریم. 

وی با بیان اینکه امسال در هفته پدافند غیرعامل 300 عنوان برنامه را در نظر گرفته ایم، افزود: پدافند غیرعامل استانداری گیلان توانسته به سبب مشارکت دستگاه های اجرایی و تعامل با دانشجویان و نخبگان و همچنین به کمک سازمان های مردم نهاد، در عرصه فرهنگ سازی و پذیرش محتوای پدافند غیرعامل رتبه ممتاز کشور را کسب کند. 

مرادی ادامه داد: این اداره کل توانسته با برنامه ریزی های مدون و با انسجام کارگروه های تخصصی و برگزاری همایش های ملی، رزمایش ها و مانورها با حضور مسئولین کشوری و لشکری و همچنین اساتید برجسته بین المللی در همه رشته ها و شناسایی چالش های استانی و تبدیل آنها به فرصت در پیشگیری از دسیسه ها و تهدیدات احتمالی دشمنان به عنوان استان پایلوت در کشور مورد توجه قرار گیرد. 

مدیرکل پدافندغیرعامل استانداری گیلان تصریح کرد: آموزش زنان سرپرست خانوار و راه اندازی سایت دوشنبه بازار برای حمایت از تلاش آنان، تهیه طرح جامع پدافند غیرعامل استان به صورت GIS ، تشکیل انجمن علمی پدافند غیرعامل و برگزاری نخستین مسابقه کتابخوانی آنلاین، استقبال از ساخت ربات و همچنین پژوهش های دانشجویی در حوزه پدافند غیرعامل از جمله اقداماتی است که به جد در حال پیگیری است. 
گفتنی است؛ در تقویم رسمی کشور 6 لغایت 12 آبان ماه هفته پدافند غیرعامل نامگذاری شده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر