۰۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۶
کد خبر: ۲۹۳۸۷
پایگاه خبری سی‌ان‌اس نیوز با اشاره به اظهارات مقامات کشورمان در مخالفت با بازرسی از سایت‌های نظامی، نوشت ایران به نماینده آمریکا در سازمان ملل سیلی زد.
به گزارش پایداری ملی، پایگاه خبری سی‌ان‌اس نیوز ضمن اشاره به مخالفت ایران با آمریکا در موضوع بازرسی از سایت‌های نظامی ایران، به تاریخچه‌ای از موضوع بازرسی از سایت‌های نظامی ایران اشاره کرد.

سی‌ان‌اس نیوز در مقاله‌ای با عنوان «سیلی زدن ایران به نیکی هیلی» آورده است: فیروزآبادی، که رئیس سابق ستاد مشترک نیرو‌های مسلح ایران است، روز یک‌شنبه گفت: سفر نیکی هیلی به وین بخشی از «توطئه» واشنگتن علیه ایران است و او (نیکی هیلی) دروغ می‌گوید.

سردار فیروزآبادی همچنین از دونالد ترامپ هم انتقاد کرد و گفت: انتقاد از برجام تلاش برای منحرف کردن توجه جهان از مناقشه‌های نژادی در آمریکاست. فیروز آبادی افزود: او (ترامپ) در این تلاش فتنه‌گرانه نیز شکست خواهد خورد.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، نیز انتقاد کرد و گفت: ایران تسلیم طمع‌ورزی دولت‌های خاص نخواهد شد.

قاسمی گفت: تهران هشدار‌های لازم را به آژانس بین المللی انرژی اتمی داد و آژانس تسلیم خواسته‌های غیرمنطقی و غیرواقع‌بینانه نخواهد شد. او گفت: ایران هیچ اجازه‌ای برای ورود به عرصه‌هایی را نخواهد داد که در برجام به عنوان خط قرمز مشخص شدند. بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید در چارچوب سیاست‌های داخلی ایران صورت گیرد.

در بخش دیگری از این مقاله درباره موضوع بازرسی‌های سرزده آمده است: اظهارات تهران مبنی بر اینکه برجام اجازه هیچ بازرسی از پایگاه‌های نظامی را نمی‌دهد، به یکی از حساس‌ترین موضوعات در توافقنامه هسته‌ای اشاره می‌کند که دولت اوباما به آن افتخار می‌کرد. توافقنامه سال ۲۰۱۵ تصریح می‌کند درخواست برای دسترسی، با رعایت حسن نیت و با در نظر گرفتن حقوق حاکمیتی ایران مطرح خواهد شد و در پائین‌ترین سطح لازم برای اجرای مسئولیت‌های راستی‌آزمایی آژانس، حفظ خواهد شد.

این توافقنامه همچنین می‌گوید درخواست‌ها با هدف مداخله در فعالیت‌های نظامی و دیگر فعالیت‌های مربوط به امنیت ملی ایران، مطرح نخواهند شد.

اگر آژانس بین المللی انرژی اتمی نگرانی‌هایی درباره «فعالیت‌ها و مواد هسته‌ای اعلام نشده... در مکان‌هایی دارد که اعلام نشده‌اند» باید دلایل این نگرانی‌ها را در اختیار ایران قرار دهد. ایران سپس باید ابهام زدایی کند و اگر نگرانی‌های آژانس رفع نشد در این صورت آژانس می‌تواند درخواست دسترسی بدهد. ایران هم در ادامه می‌تواند راه‌های جایگزین را برای رفع نگرانی‌های آژانس پیشنهاد کند، چند روز بیشتر هم برای مشورت و رای‌گیری طرف‌های توافقنامه درباره این مسئله در نظر گرفته شده است.

در نهایت، رویه‌ای که وجود دارد این گونه است که از زمان مطرح شدن نگرانی تا زمانی که ایران به بازرسان اجازه بدهد، فرصت این کشور کمتر از ۲۴ روز نخواهد بود.

باراک اوباما در آوریل ۲۰۱۵ گفته بود که ایرانی‌ها با یکی از سخت‌ترین و سرزده‌ترین بازرسی‌ها و با رژیم شفافی موافقت کردند که تاکنون در طول تاریخ، درباره برنامه هسته‌ای هیچ کشوری درباره‌اش مذاکره نشده است.

در بخش دیگری از این مقاله درباره موضوع «توافقنامه‌های محرمانه جانبی» آمده است: «موضوع دسترسی به سایت‌های نظامی به طور خاص به پارچین مربوط می‌شود، پارچین یک تاسیسات نظامی است که ایران برای بیش از یک دهه آژانس بین المللی انرژی اتمی را از ورود به این مکان منع کرد. موضوع دسترسی به پارچین در توافقنامه‌های جانبی برجام، که جنجالی هم شد، مطرح شد.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر