۰۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۰
کد خبر: ۲۹۲۴۴
رئیس امور تحقیقات سازمان مدیریت و برنامه ریزی:
رئیس امور تحقیقات و فناوری سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت: ایجاد نگرانی از فناوری های زیستی، از مصادیق تهدیدات بالقوه بیوتروریسم است که در آن از عوامل زیستی برای ایجاد وحشت استفاده می شود.
به گزارش پایداری ملی، دکتر بهزاد قره‌یاضی در کارگاه آموزشی «پدافند غیرعامل زیستی» اظهار داشت: مفهوم اصلی تروریسم، هراس افکنی و ایجاد وحشت است و با اینکه در بسیاری موارد در جریان ترور با اهداف سیاسی، قتلی هم صورت می گیرد ولی هدف اصلی تروریست‌ها بیش از حذف فیزیکی دشمن، ایجاد رعب و وحشت و ناامنی روانی است. 

وی افزود: استفاده داعش از شیوه های وحشیانه اعدام مثل سر بریدن یا سوزاندن و انعکاس جهانی تصاویر این جنایات در رسانه ها نشان می دهد هدف اصلی گروه های تروریستی از کاربرد شیوه های نامتعارف برای اعدام، ایجاد رعب و وحشت در مردم است.

قره یاضی تصریح کرد: منظور از بیوتروریسم هرگونه عملیاتی است که در آن از عوامل زیستی برای ایجاد وحشت استفاده می شود. در بیوتروریسم ممکن است از عوامل زیستی طبیعی یا مهندسی شده استفاده شود.

این متخصص مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی خاطرنشان کرد: از جمله علل توجه تروریست‌ها به استفاده از عوامل بیولوژیک، سهولت و ارزانی تولید و استفاده از آنها، هراس افکنی زیاد، عدم امکان ردیابی ساده و نداشتن عوامل مشهود - بعضا تا چند روز پس از انتشار -  و در نتیجه قربانی گرفتن تدریجی و در ادامه سریع آنهاست.

قره یاضی با بیان این که کاربرد عوامل زیستی در بیوتروریسم بیش از آن که جنبه نظامی داشته باشد با هدف ایجاد اضطراب و تشویش عمومی و تهدید امنیت ملی صورت می گیرد، اظهار داشت: امروزه با پیشرفت های مهندسی ژنتیک، امکانات فزاینده ای برای تروریست‌ها فراهم شده که استفاده از مهندسی ژنتیک در بی اثر کردن واکسن ها و مقاوم سازی عوامل بیماری زا به آنتی بیوتیک ها و عوامل ضد ویروس، تبدیل عوامل غیربیماری زا به بیماری زا، گسترش دامنه بیماری و سخت کردن شناسایی آنها از جمله روش های مورداستفاده در بیوتروریسم است.

وی تصریح کرد: آموزش مفاهیم و تربیت کارشناسان متبحر، مهارت در شناسایی و ردیابی سریع و خودکار (سه تا شش ساعت)، شناسایی ویژگی ها و مبدا عامل، شناسایی مناطق دارای قابلیت تهاجم و اتخاذ تدابیر لازم مانند تامین واکسن و سرم به میزان کافی و آمادگی برای رفع آلودگی، تقلیل و بلکه به صفر رساندن آثار تهاجم زیستی از جمله اقدامات پدافندی در مقابل تهدیدات بیوتروریستی است.

رئیس انجمن ایمنی زیستی ایران با اشاره به هشدار حکیمانه رهبر معظم انقلاب که فرمودند «ملتی که دستش از علم تهی باشد باید خودش را آماده کند که دیگران بر او فرمانروایی کنند»،  بر ضرورت  شناخت علمی دقیق تهدیدات زیستی و راهکارهای مقابله با آنها تاکید کرد و گفت: با این همه، امکان استفاده جنایتکارانه از عوامل زیستی نباید باعث شود که از پیشرفت در حوزه علوم و فناوری های زیستی غافل شویم زیرا هرگونه محدودیت و عقب ماندگی در این حوزه، آسیب پذیری ما را در برابر تهدیدات و عملیات بیوتروریستی افزایش می دهد.

قره یاضی، مخالفت با تولید محصولات کشاورزی حاصل از مهندسی ژنتیک به رغم واردات گسترده این محصولات از خارج را تهدیدی برای ایمنی و امنیت غذایی کشور، عنوان و خاطرنشان کرد: عوام فریبی و ایجاد نگرانی و ترس بی دلیل از فناوری های زیستی، تحریف مفاهیم در حوزه بیوتروریسم و دامن زدن به شایعات و ادعاهای غیرواقعی در خصوص سلامت محصولات غذایی که باعث می شود مردم، دیگر تهدیدات واقعی را هم جدی نگیرند از مصادیق تهدیدات بالقوه بیوتروریسم است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر