۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۷:۳۹
کد خبر: ۲۸۸۴
رییس انجمن ژنتیک پزشکی:
رییس انجمن ژنتیک پزشکی ایران گفت: فعالیت های لازم در حوزه کسب و توسعه دانش ژنتیک پزشکی از حدود 20 سال پیش در ایران آغاز شده و اکنون کشور ما از وضعیت بسیار مطلوبی در این زمینه برخوردار است.
جواد توکلی بزاز اظهار داشت: دراین مدت پیشرفت های قابل توجهی در حوزه تربیت نیروی انسانی متخصص و همچنین تاسیس مراکز ارایه خدمات آزمایش های تشخیص ژنتیکی در کشور ما صورت گرفته است.

وی با یاد آوری این موضوع که حدود دودهه پیش گروه آموزشی مستقلی با عنوان گروه ژنتیک یا ژنتیک پزشکی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور وجود نداشت، توضیح داد: در آن زمان در بخش وزارت علوم در مورد ژنتیک گیاهی و ژنتیک غیرانسانی فعالیت های درخوری صورت گرفته بود اما در زمینه نیروی انسانی متخصص در رشته ژنتیک پزشکی تنها تعداد محدودی از متخصصین ژنتیک پزشکی و انسانی در سطح کشور حضور داشتند که اکنون به عنوان پیشکسوتان این رشته ها مشغول ارایه خدمت به جامعه علمی کشور هستند.

توکلی افزود: به همین دلیل و در ادامه احساس نیاز به وجود نیروی متخصص در این زمینه از ابتدای دهه 70 سیاست های اصولی اتخاذ شد که در پی آن تاکنون حدود 50 نفر برای تحصیل در رشته ژنتیک پزشکی به خارج از کشور به ویژه کشور انگلیس اعزام شده اند.

وی ادامه داد: طی 15 سال اخیر این افراد به کشور بازگشتند و نتیجه ورود آنها تاسیس گروه های آموزشی ژنتیک پزشکی در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور بود.

توکلی با بیان اینکه این افراد به عنوان اعضای هیات علمی این دانشگاه ها مشغول به فعالیت شدند، افزود: ثمره فعالیت گروه های آموزشی ژنتیک پزشکی در سراسر کشور درسال های اخیر راه اندازی ˈرشته ژنتیک انسانی در مقطع کارشناسی ارشدˈ و ˈرشته ژنتیک پزشکی در مقطع دکترای تخصصیˈ در دانشگاه های علوم پزشکی بوده است.

مدیر گروه ژنتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در حال حاضر در 3 دانشگاه کشور رشته ژنتیک پزشکی در مقطع دکترای تخصصی و در دانشگاه های متعدد نیز در رشته ژنتیک انسانی در مقطع کارشناسی ارشد آموزش داده می شود.

توکلی افزود: اکنون کشور ما در زمینه تربیت و آموزش نیروی انسانی متخصص در رشته ژنتیک پزشکی و انسانی به بالندگی قابل توجهی رسیده است و سالیانه بیش از 50 نفر فارغ التحصیل در رشته ژنتیک پزشکی و انسانی به محققین این رشته ها در کشور می پیوندند.

وی اظهار داشت: حدود 15 سال اخیر در مقطع کارشناسی ارشد بیش از 150 نفر و در مقطع دکترای تخصصی نیز حدود 50 نفر فارغ التحصیل در رشته ژنتیک انسانی و پزشکی به جامعه علمی کشور وارد شده اند.

توکلی در خصوص تاسیس مراکز خدمات ژنتیکی نیز گفت: اکنون حدود 50 مرکز تخصصی در زمینه انجام آزمایش های تشخیصی ژنتیکی در استان ها و مراکز استان ها در سراسر کشور در بخش خصوصی و ده ها مرکز ارایه خدمات آزمایشگاهی ژنتیکی در بخش دولتی در بیمارستان های دولتی کشور مشغول ارایه خدمت است.

وی افزود: ارایه خدمات ژنتیکی شاید تا چند دهه پیش موضوعیتی نداشت اما امروزه در عرصه بین المللی، کشوری که نتواند در بعد آزمایش های ژنتیکی فعالیت کند، خدمات پزشکی آن از جامعیت لازم برخوردار نیست.

توکلی گفت: کشور ما در کنار تربیت نیروی انسانی متخصص، توانسته با انجام عمده آزمایش های ژنتیکی رایج و کلیدی در دنیا در عرصه ارایه خدمات ژنتیکی نیز به جامعیت لازم برسد و این زنجیره خدمات را تکمیل کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر