معاون اول رئیس جمهور با اشاره به مسئولیت هیات نظارت بر برجام گفت: اگر تشخیص داده شود که نقض برجام صورت گرفته، ایران عکسالعمل تند نشان میدهد.
به گزارش پایداری ملی، اسحاق جهانگیری صبح امروز در نشست مشترک اعضای شورای ملی گفتگوی دولت و بخش خصوصی با بیان اینکه ما در شرایط پیچیده جهانی و منطقه ای قرار گرفته ایم، اظهارداشت: نقش آفرینی هایی که گروههای افراطی دارند و لابی صهیونیسم که از آغاز شکل گیری جمهوری اسلامی دنبال این بود جریان جهانی را علیه ایران اجماع کنند، منطقه را با مشکل مواجه کرده است.
وی افزود: لابی صهیونیسم در این مدت تاثیرگذار بوده و توانسته است برخی کشورهای اسلامی را علیه ایران با خود همراه کند.
معاون اول رئیس جمهور در مورد دولت جدید آمریکا نیز گفت: شرایط منطقه ای و جهانی روند مخاطره آمیزی را به وضوح نشان می دهد و آمریکا به دنبال این است که جا بیندازد ایران ناقض برجام است و اجماعی در ۱+۵ و جامعه جهانی علیه ایران راه بیندازد که تاکنون نیز موفق نبوده است.
جهانگیری تصریح کرد: در کنار این توطئه ها، آمریکا سعی می کند فضای ایران را فضای پرریسک، پرخطر و بی ثبات نشان دهد.
وی با بیان اینکه هیات نظارت بر برجام توسط شورای عالی امنیت ملی تشکیل شده است، گفت: اگر در برجام طرف مقابل اقدامی کند که کمیسیون نظارت تشخیص دهد خلاف برجام عمل کرده، ایران نیز عکس العمل تند نشان خواهد داد.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه با بیان اینکه ایران چند هزار میلیارد طرح آماده در بخشهای نفت و گاز، صنعت، حمل و نقل و آب دارد که میتواند به دنیا عرضه کند، گفت: به غیر از آمریکاییها که ما هیچوقت کار اقتصادی با آنها نداشتیم، اروپا و آسیا مشتاق همکاری با ایران هستند.
جهانگیری با بیان اینکه ما باید بر سر مسائل محوری و مشترک توافق کنیم، افزود: فرض کنید همه قبول داریم برای عبور از چالشها باید دولت قوی شکل بگیرد؛ پس اگر میخواهیم چنین چیزی صورت گیرد، باید همه همراهی کنیم.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: مثلاً اگر همه توافق داریم که بیکاری یکی از مشکلات کشور است و باید برای رفع آن تلاش کنیم، یکی از لازمههای ایجاد اشتغال، سرمایهگذاری خارجی است. اما وقتی برای سرمایهگذاری به ایران میآیند، صدای عدهای در داخل درمیآید و گاهی اوقات نیز دستگاههای رسمی کشور که باید میداندار شوند، خود ندای مخالفت برمیآورند و شرکت دیگری جرأت نمیکند که برای سرمایهگذاری وارد ایران شود.
جهانگیری با بیان اینکه برای حل مسائل مردم باید به توافق و تفاهم برسیم، گفت: شورای گفتگوی ملی میان دولت و بخش خصوصی، یکی از این راهکارها برای رسیدن به تفاهم برای موضوعات محوری و مشترک است.
وی افزود: برای اینکه رشد اقتصادی فراگیر داشته باشیم، نیازمند این هستیم که توان بخش خصوصی را به میدان بیاوریم.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه اتاق بازرگانی در اعلام نظرات بخش خصوصی نقش محوری دارد، گفت: این نهادهای مدنی تشکیل میشوند که نظرات بخش خصوصی را جمعبندی کنند، اما مهمترین مسئله آن است که ما باید ابتدا در داخل خودمان گفتگو کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کاهش بهرهوری تصریح کرد: در بنگاههای اقتصادی موضوع بهرهوری مغفول مانده است؛ از برنامه سوم تاکنون تأکید شده که ۳۰ درصد از رشد اقتصادی باید از شاخص بهرهوری باشد؛ اما این موضوع هیچگاه محقق نشده است.
جهانگیری با انتقاد از روشهای صدور مجوز برای کسب و کار گفت: باید مجوزهایی که مانع کار است، لغو شود؛ تا یک گروهی مصمم برای حل مشکلات نشوند، مشکلات باقی خواهد ماند.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اقتصاد مقاومتی نیز گفت: آقا فرمودند «شما ستاد درست کنید که نافذ کلمه باشد»، اما نافذ کجا بود! مدیرکل خودمان هم مصوبه ستاد مقاومتی را اجرا نمیکند.
وی تصریح کرد: اگر اقتصاد مقاومتی قرار است انجام شود، باید همه به میدان بیایند. اگر میگوییم که اراده رهبری در این کار شکل گرفته، نباید کسی با اقتصاد مقاومتی مخالفت کند. اگر گفته شد که فلان تریبون یا قوه قضائیه یا سازمان بازرسی در کار اخلال ایجاد میکند، باید به این حرفها گوش داده شود و حرفش، حرف باشد (فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی).
جهانگیری با اشاره به کابینه دولت دوازدهم گفت: دولت دوازدهم به زودی تشکیل میشود و امیدواریم که با مشورتهایی که شخص رئیسجمهور انجام میدهد، کابینه خوب و مقتدری شکل گیرد.
معاون اول رئیسجمهور تأکید کرد: رئیسجمهور خود مسئول انتخاب وزراست و برای رسیدن به تصمیم نهایی نیز با افراد، نهادهای مختلف و با رهبر معظم انقلاب اسلامی و هر جا که لازم باشد، مشورت میکند؛ اما تصمیمگیر نهایی، شخص رئیسجمهور است و وزرا را ایشان انتخاب میکند.
وی ادامه داد: امیدواریم که کابینه جدید قادر باشد با بخش خصوصی رابطه درستی ایجاد کند.
جهانگیری اظهار داشت: ما تا پایان دولت وظیفه داریم که با تمام وجودمان کار کنیم و اگر رئیسجمهور مصلحت دید، باز با دولت جدید همکاری خواهیم کرد و اگر این مصلحت را ندید، در جای دیگر در پیشبرد امور کمک خواهیم کرد.
معاون اول رئیسجمهور همچنین با قدردانی از زحمات رحمانیفضلی خاطرنشان کرد: آقای رحمانیفضلی برای پیشرفت کارهای دولت مانند انتخابات، امنیت و مسائل اقتصادی خیلی زحمت کشیده است و همچنین کارهایی که به خاطر عدم انجام آنها بازخواست نمیشد، مانند همین برگزاری جلسه شورای گفتگو.