سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، گفت:در زمان تحریم ها بخشی از پول نفت ایران به صورت روپیه پرداخت شد، که با کاهش حدود ۳۰درصدی ارزش روپیه درآمدهای نفتی ایران به همین نسبت کاهش یافت.
به گزارش پایداری ملی، اسدالله قره خانی با اشاره به تهدیدات و اظهارات هند برای گرفتن پروژه میدان گازی "فرزاد بی" از ایران، گفت: قرارداد اکتشاف این میدان با هندی ها منعقد شده بود که این اکتشاف به سرانجام رسید و قرارداد بهره برداری از این میدان به هندی ها سپرده نشده است.
نماینده مردم علی آبادکتول در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه ایران صرفه و صلاح اقتصادی خود را برای انعقاد هر قراردادی در نظر می گیرد، افزود: ایران با خویشتنداری فرصت های کافی را برای تصمیم گیری هندی ها درباره بهره برداری از فرزاد بی فراهم کرد، اما شرایطی که هندی ها پیشنهاد دادند، معقولانه نبود.
تعیین سقف خاصی از خرید نفت برای چهار کشور هند، چین، کره جنوبی و ژاپن
قره خانی ادامه داد: هندی ها مدعی شده اند، که در زمان تحریم ها نفت ایران را خریداری کرده و از این طریق به کشور کمک کرده اند، لذا خواستار دریافت امتیاز ویژه هستند، اما واقعیت چیز دیگری است.
وی یادآور شد: در زمان تحریم ها برای چهار کشور هند، چین، کره جنوبی و ژاپن سقف خاصی تعریف شد، که از این رقم ثابت نمی توانستند بیشتر خرید کنند، لذا این موضوع یک رانت ویژه برای آنها از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا بود.
ضرر 30درصدی ایران از فروش نفت به هند با کاهش 30 درصدی روپیه
قره خانی با بیان اینکه هندی ها در زمان تحریم ها وجه نفت خریداری شده از ایران را پرداخت نکردند، افزود:برای پرداخت وجه مقرر شد که 50 درصد پول ملی هند و 50 درصد دلار داده شود، که روپیه حدود 30 درصد کاهش یافت و در واقع ایران 30درصد زیان دید.
وی ادامه داد:درآمدهای دلاری ایران نیز در زمان تحریم ها بلوکه و در حدود 8میلیارد دلار پس از برجام به صورت تدریجی ایران پرداخت شد، که بخشی از این پول به صورت اجناس همانند برنج هندی به ایران داده شد.
هندی ها می توانند در فضاهای دیگر برای سرمایه گذاری ورود کنند
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه هندی ها اقدامات مذکور را خدمت به ایران می دانند، اظهار کرد:ایران هیچ لزومی نمی بیند که از منافع ملی خود بگذرد و خلاف قواعد بین المللی میدان فرزاد بی را به ثمن بخس به هندی ها واگذار کند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه در شرایط برابر اولویت اعطای میادین با هندی ها است، تصریح کرد: زمانی که تفاوت فاحشی بین تقاضاها برای این میدان وجود دارد، ایران براساس منافع ملی خود زیربار درخواست هندی ها نمی رود، البته ایران روابط حسنه خود را با هندی ها حفظ می کند و هندی ها می توانند در فضاهای دیگر برای سرمایه گذاری ورود کنند.