رئيس پليس فتا استان آذربايجان شرقي در جمع کارکنان موسسه مالی اعتباری ثامن تبریز گفت: عمده برداشتهای غیر مجاز و جرائم اقتصادی از شهروندان به جهت عدم آگاهی از نحوه نگهداری و محافظت از اطلاعات بانکی میباشد.
به گزارش پایداری ملی، سرهنگ محسن محمودی با حضور در جمع کارکنان موسسه مالی اعتباری ثامن تبریز بیان کرد: امروزه امنیت در فضای مجازی با توجه به روند رو به رشد تکنولوژی و تجارت الکترونیک بسیار زیاد شده و خدمات و امکاناتی که در دنیای مجازی فراهم شده است بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. فروشگاههای اینترنتی، بانکداری الکترونیک، خبرگزاریها، آموزشهای الکترونیک، ارتباط با دیگران، نشر عقاید و افکارها و … همه در این دنیای مجازی بین مردم جا باز کرده است.
اين مقام انتظامي بانکداری الکترونیک را فرصتی برای دسترسی آسان به فعالیتهای بانکداری بیان کرد و افزود: در این نوع بانکداری علیرغم مزیتهایی مانند بهبود کارایی، سرعت، آسانی کار، عدم محدویت زمانی و مکانی و ... مخاطرات فراوانی را نیز به همراه دارد که برخی از این مخاطرهها عبارتاند از: سرقت و جعل شماره رمز کارت اعتباری، دسترسی به اطلاعات شماره حساب مشتری، تغییر اطلاعات شخصی و مواردی از این دست میباشد.
وی در ادامه یکی از مخاطرات بانکداری الکترونیک را درگاههای جعلی یا همان فیشینگ برشمرد و افزود: در این روش تبهکاران با طراحی و ایجاد درگاه جعلی بانکها (فیشینگ) افراد را با شیوه و شگردهای مختلف به این درگاه جعلی هدایت کرده و با به دست آوردن اطلاعاتی نظیر کلمه کاربری، رمز عبور، شماره 16 رقمی عابر بانک، رمز دوم و CVV2 اقدام به سرقت و خالی کردن حساب آنها میکنند.
رئیس پليس فتا آذربايجان شرقي خاطرنشان کرد: جهت بهره مندی از فن آوریهای نوین که یکی از آن، استفاده از بانکداری الکترونیک می باشد باید نحوه استفاده صحیح و درست آن را به طور دقیق یاد گرفته و مشخصات بانکی خود را نیز در اختیار دیگران حتی آشنایان قرار ندهیم.
وی افزود: کاربرانی که اطلاعات کافی در خصوص فضای سایبر و تهدیدات آن ندارند به جهت سهل انگاری و ساده انگاری در دام مجرمان سایبری گرفتار میشوند که یکی از راهکارهای آن بالا بردن سطح آگاهیهای عمومی در خصوص فضای مجازی است.
سرهنگ محمودی در پایان گفت: در صورت بروز مشکلات در فضاي سايبري، پليس فتا آمادگي مقابله با جرائم رايانهاي را دارد و از عموم مردم درخواست داريم در صورت مواجهه با جرائم رايانهای مراتب را سريعاً به وب سايت پليس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش تماس با ما گزارش کنند.