در این کارگاه آموزشی رازیان استاد دانشگاه از مرکز آپای دانشگاه سمنان نحوه انتشار، پیامدها و مشکلات سرایت ویروس و راههای مقابله با آنرا تشریح کرد.
وی در خصوص نحوه مقابله با باج افزار واناکرای گفت: تا امن فکر نکنیم، تراکنش امن نخواهیم داشت. بر این اساس باید در حفظ و حفاظت از بستر فناوری تلاش و دقت فراوانی اتخاذ گردد.
در ادامه کارشناسان فناوری اطلاعات با نحوه مقابله با بدافزارها و باج افزارها آشنا شده و راهکارهای محافظتی جهت جلوگیری از آلوده شدن سیتم ها به این ویروسها را بررسی نمودند.
باج افزار Wannacry بزرگترین حمله سایبری در قالب بدافزار باج گیری در سطح جهان منتشر شده و این باج افزار اقدام به رمزنگاری کلیه داده ها، فایلها و اطلاعات رایانه می نماید و براساس عملکرد آن دسترسی به آنها قطع و کلیه کارهای سیستمی مختل می شود و هدف اصلی این حمله سایبری باج گیری از کاربران در سطح بین المللی می باشد.
قابل ذکر است انتشار این بدافزار در سراسر جهان بیش از 100 کشور را درگیر کرده و به بیش از 80 هزار رایانه حمله سایبری داشته که اکثرا در حوزه سلامت، پزشکی، حمل و نقل و ... بوده است.
کشور ایران از لحاظ درگیری این باج افزار در رده 15 قرار گرفته. همچنین در سطح استان سمنان تاکنون گزارش مستدلی نسبت به انتشار این ویروس اعلام نگردیده است.
با تمهیدات و اقدامات اداره کل پدافند غیرعامل استان و همکاری دستگاههای ذیربط آمادگی کامل برای مقابله و جلوگیری از آلوده شدن سیستمها به این باج افزار انجام شده است.