به گزارش خبرنگار پایداری ملی، گیاه آمبروزیا به عنوان یک گونه علف هرز مهاجم آلرژی زا ی بسیار خطرناک که از آمریکای شمالی توسط عواملی ناشناخته وارد زیست بومی استان گیلان شده و اثرات منفی روی سلامت انسانها دارد دانههای گرده آمبروزیا از رایجترین منابع آلرژی فصلی میباشند. آبریزش بینی، تولید خلط، عطسه، خارش بینی، چشم، گوش و دهان، گرفتگی بینی، قرمزی و خیسی چشم، تورم اطراف چشم از علائم بروز آلرژی به دانهگرده این گیاه میباشند.
سالانه در کشورهایی مثل آلمان، هلند و دانمارک دانه های گرده آمبروزیا، باعث ایجاد حساسیت در 15 تا 60 درصد افراد می شوند آلمان در سال 32 میلیون دلار،مجارستان سالانه 110 میلیون یورو وسوئیس سالانه حدود 100 میلیون فرانک برای درمان آلرژی ناشی ازآمبروزیا هزینه می کنند.
این گیاه دارای قابلیت رشد سریع و استقرار در مکانهای دست کاری شده توسط انسان مانند زمینهای زراعی ،باغها، حاشیه جادهها، بزرگراهها و رودخانهها، قبرستانها و مکانهای شهری رها شده که زباله ریخته میشوند را دارد.تاثیرات منفی این گیاه در محصولاتی نظیر ذرت، هویچ، پیاز، کلم، کلزا، آفتابگردان، چغندرقند، سویا می تواند ایجاد خسارت کند.