یک عضو اتاق بازرگانی المان گفت: «ما شاهد یک حرکت رو به بالای ثابت هستیم... اما این آن موفقیت عظیمی نیست که ما فکرش را می کردیم.» بخشی از مشکل به برخی از تحریم های دولت آمریکا برمی گردد که همچنان پابرجا باقی مانده است.
به گزارش پایداری ملی به نقل از رویترز، در حالی که مبادلات تجاری بین ایران و آلمان پس از لغو تحریم ها در حال افزایش است، یکی از اقتصاددانان عضو اتاق بازرگانی و صنایع آلمان گفت، صادرات آلمان به ایران در سال گذشته میلادی 26 درصد افزایش یافته و در ماه ژانویه امسال نیز شاهد رشد بیش از 30 درصدی صادرات بوده ایم.
آمارهای اداره آمار فدرال آلمان نشان می دهد، مبادلات تجاری بین ایران و آلمان در سال 2016 به 2.9 میلیارد یورو رسیده که نسبت به رقم 2.4 میلیون یورویی سال 2015 افزایش نشان می دهد. صادرات آلمان به ایران 2.6 میلیارد یورو از این رقم را به خود اختصاص داده است.
ولکر تریر، اقتصاددان تجارت خارجی اتاق بازرگانی و صنایع آلمان گفت، هدف وی همچنان رسیدن حجم مبادلات تجاری دو کشور به رقم 5 میلیارد یورو تا پایان سال 2018 است.
وی افزود: «با این نرخ رشد، رقم 5 میلیارد یورو مطمئنا قابل حصول است.» تریر در عین حال گفت، پیش بینی قبلی مبنی بر رسیدن حجم مبادلات تجاری دو جانبه به 10 میلیارد یورو در طی 10 سال احتمالا مدت بیشتری زمان خواهد برد.
«ما شاهد یک حرکت رو به بالای ثابت هستیم... اما این آن موفقیت عظیمی نیست که ما فکرش را می کردیم و هنوز هم داریم در مورد آن رویا پردازی می کنیم.»
تریر در ادامه گفت، بخشی از مشکل این است که به دلیل برخی از تحریم های دولت آمریکا که همچنان پابرجا باقی مانده است، هیچ بانک بزرگی مایل به مشارکت در پروژه ها و تجارت با ایران نیست. بانک های آلمانی در آمریکا در صورت نقض این محدودیت ها، با ریسک جریمه های سنگین مواجه خواهند بود.
وی افزود، مسئله دیگر این است که بانک های ایرانی اغلب به استانداردهای بین المللی عمل نمی کنند.
این اقتصاددان آلمانی گفت، چند شرکت معدود آلمانی در عراق، کشور جنگ زده همسایه ایران مشغول تجارت بودند و سال ها طول کشید که تعداد زیاد دیگری از این شرکت ها چنین کاری را انجام دهند. وی افزود، چشم انداز فعالیت های آینده «چندان قابل توجه نیست.»