"رابرت هاروارد" در دهه 70 میلادی همراه با خانوادهاش در ایران زندگی میکرد و به زبان فارسی تسلط دارد.
به گزارش پایدرای ملی به نقل از بیزنس اینسایدر؛ "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا، نام "رابرت هاروارد" را به عنوان گزینه پیشنهادی برای جایگزینی "مایکل فلین" در سمت مشاور امنیت ملی این کشور معرفی کرد.
رابرت هاروارد یک دریادار بازنشسته ارتش است و از نزدیکان "جیمز متیس"، وزیر دفاع ترامپ، محسوب میشود.
هارورد 60 ساله، معاون فرمانده مرکزی ارتش آمریکا برای مدیریت جنگ در عراق و افغانستان بود که پُرکارترین بخش از ارتش آمریکا به حساب میآید.
هاروارد در دوران ریاست جمهوری "جرج بوش" عضو شورای امنیت ملی آمریکا بود. این شورا مسئول رسیدگی به چالشهای مربوط به اعمال تروریستی را برعهده دارد.
هاروارد همیشه در مشاغلی حضور داشته است که به "متیس" نزدیک بوده و هر دو پس از حملات تروریستی یازده سپتامبر در مرکز فرماندهی افغانستان (سالهای 2011 تا 2013) دوش به دوش یکدیگر خدمت کردهاند.
هاروارد بنا بر شغل پدرش که یک نظامی نیروی دریایی آمریکا بود، پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، مدتی را در تهران زندگی کرده است. وی تسلط خوبی به زبان فارسی دارد و حتی در ماموریت جنگ افغانستان با مقامات افغان به فارسی دری صحبت میکرد.
هاروارد در سالهای نوجوانی در محلهای ایرانی زندگی میکرد، همراه با ایرانی-آمریکاییها به مدرسه میرفت و در مسابقات ورزشی با تیمهای ایرانی رقابت میکرد. این تجارب موجب شد وی به گونهای عجیب با فرهنگ و مردم ایران در سالهای پیش از انقلاب سال 1979 آشنا کرد.
"جوزف کاندریل"، یکی از همکلاسیهای هاروارد در زمان اقامت در تهران میگوید: ما او را به اسم "بابی" صدا میکردیم. ما آمریکاییهایی بودیم که دوران نوجوانی خود را در ایران سپری کردیم و این کشور را هم خانه خود میدانیم. در این مدت مردم ایران را به خوبی شناختیم و از نزدیک با آنها معاشرت کردیم.
هاروارد هماکنون در یک کمپانی اسلحه و هوافضا مشغول به کار است که با امارات متحده عربی شراکت دارد. هنوز مشخص نیست هاروارد زندگی راحت و بدون دغدغه خود را در ابوظبی رها خواهد کرد و پیشنهاد ترامپ برای قرار گرفتن در پست مشاوره امنیت ملی آمریکا را میپذیرد یا خیر.
نزدیکان هاروارد در نیروی دریایی آمریکا معتقدند وی به دنبال موفقیت میرود بدون توجه به آنکه این مسیر تا چه اندازه سخت و دلهرهآور باشد.
در پاسخ به انتقادات برخی که هاروارد را مناسب سمت مشاوره امنیت ملی نمیدانند، دوستان وی اظهار داشتند تجربه هاروارد در عملیات ویژه ارتش بسیار بالا است؛ اما او در امور محرمانه شورای امنیت ملی نیز سابقه فعالیت داشته است.