یک فعال محیط زیست از نابودی جنگلهای بلوط منطقه "عثمانوند" به دلیل عبور خط لوله گاز ابراز نگرانی کرد.
زهرا میرمعینی،اظهار کرد: از حدود سال 92 کار قطع درختان منطقه عثمانوند برای عبور خط لوله گاز آغاز شد و علی رغم اینکه منابع طبیعی مدتی جلوی این کار را گرفت، اما اکنون دوباره کار تخریب این جنگلها از سر گرفته شده است.
وی ادامه داد: طبق قرارداد، پیمانکار باید قطع درختان برای عبور خط لوله را به عرض 17 متر انجام میداده، اما در برخی از مسیرها عرض قطع درختان به طور میانگین 50 تا 60 متر است و حتی در برخی از مناطق به 150 متر هم میرسد.
عضو هیات مدیره تشکل پیامآوران اردیبهشت از عدم نظارتی که بر قطع درختان این محدوده وجود دارد انتقاد کرد و افزود: نباید اجازه داده شود پیمانکار از محدودهای که برای او تعریف شده خارج شود.
میرمعینی معتقد است، اجرای این طرح تعداد زیادی از درختان بلوط جنگلهای عثمانوند را نابود میکند. درختانی که شُش منطقه زاگرس هستند و مانعی برای ورود ریزگردها به منطقه میباشند.
وی خاطرنشان کرد: قطع درختان به صورت پاک تراشی و در عمق انجام میشود تا اصول پدافند غیرعامل رعایت شود که این امر آسیب به جنگلها و محیط زیست را دو چندان میکند.
این فعال محیط زیست جنگلهای منطقه عثمانوند را منطقهای بکر دانست که زیستگاه بسیاری از گونههای جانوری از جمله خرس، انواع پرندهها و ... است و عبور جاده از این جنگل میتواند جانوران را در معرض شکار و نابودی قرار دهد.
میرمعینی با اشاره به اینکه این خط لوله گاز از عسلویه به عراق میرود و هدف آن صادرات است، خاطرنشان کرد: اجرای این طرح جنگلهای استان را نابود میکند.
عضو هیات مدیره تشکل پیامآوران اردیبهشت از تشکیل یک کمپین برای نجات جنگلهای عثماندوند خبر داد که با تجمیع تمام انجمنهای محیط زیستی استان ایجاد شده تا شاید بتوان جلوی نابودی این سرمایههای غیرقابل بازگشت را گرفت.
میرمعینی تاکید کرد: حداقل خواسته ما این است که اعتباری برای جبران بخشی از این خسارت به استان داده شود.