۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۹
کد خبر: ۲۵۱۹۷
رئیس مرکز پیشگیری فتا:
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری فتا ناجا گفت: بیش از 65 درصد گوشی های هوشمند آلوده است و جاسوسی و حملات پنهان از این طریق در حال انجام است.
به گزارش پایداری ملی، سرهنگ علی نیک نفس روز دوشنبه در کارگاه آموزشی تخصصی دانشجو و جهان مجازی در تبریز افزود: ضریب نفوذ موبایل در کشور در حدود 1.2 برابر شده و طبق آمار در شهریور ماه سال جاری آمار کاربران تلفن های هوشمند در کشور 1.5 برابر افزایش یافته است.

وی ادامه داد: توسعه استفاده از ابزار های هوشمند علاوه بر فرصت های ایجاد شده آسیب های زیادی را برای شهروندان ایجاد کرده است.

سرهنگ نیک نفس اظهار کرد: زمانی که هدفمندسازی یارانه ها اتفاق افتاد بیشترین پرونده های جرم اقتصادی در کشور رخ داد و از آن به بعد نیز حرکت تصاعدی داشته است.

وی اضافه کرد: در سال 1392 در کشور 260 میلیون کارت بانکی در دست مردم داشتیم که این رقم در اواسط سال جاری به 340 میلیون کارت بانکی به دست مردم رسیده است.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری فتا ناجا افزود: در شش ماهه نخست سال 1393 بیش از سه میلیارد تراکنش در کشور اتفاق افتاد که در سال جاری این رقم به چهار میلیارد و 790 میلیون تراکنش افزایش یافته است.

وی ادامه داد: 62 درصد جرایم رسیدگی شده در کشور توسط پلیس فتا انجام یافته که بیشتر آنها در زمینه جرایم غیرمجاز مالی بوده است.

سرهنگ نیک نفس اظهار کرد: پیش بینی می شود در سال آینده با جهش جرایم حریم خصوصی مواجه شویم که این به دلیل نبود آگاهی مردم در خصوص استفاده از فضای مجازی و گوشی های هوشمند است.

وی با اشاره به اینکه مهاجرت مجرمان از فضای فیزیکی به فضای مجازی در حال انجام است، گفت: در سال جاری نسبت به 9 ماه گذشته افزایش 73 درصدی در حوزه جرایم شاهد بودیم.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری فتا ناجا افزود: نزدیک به 50 میلیون ثبت نام در تلگرام از ایران رخ داده که از این تعداد در حدود 27 میلیون کاربر به صورت روزانه فعال هستند.

وی اضافه کرد: از یک هزار و 600 پرونده تشکیل شده در پلیس فتا به صورت تصادفی انتخاب و بررسی شد که در 83 درصد آنها فرد قربانی به صورت مستقیم در آن نقش داشته و به سادگی فریب خورده و یا اصول ایمنی را در این فضا رعایت نکرده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر