رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: کشورهایی که قادر به شناسایی تهدیدات در بازه زمانی کمتر هستند، قطعا در حفظ سلامت مردم نیز جلو تر از سایر کشورها عمل خواهند کرد، به همین دلیل یک جهادی در پدافندغیرعامل خاص رشته های تخصصی فراورده ایجاد شده است تا بتوانیم نسبت به تهدیدات آگاه باشیم و باید قدرت بالای در تولید واکسن و دارو در شرایط بحران داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار پایداری ملی، سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در رزمایش پدافند غیر عامل بسیجیان شرکت داروپخش گفت: پدافند غیرعامل نوعی دفاع بدون اسلحه محسوب می شود که مکمل دفاع نظامی است،در طول دوران جنگ نیز ما از پدافند غیرعامل در حوزه های مهندسی یا حوزه هایی که کمک کننده به دفاع نظامی ما بود، استفاده می کردیم؛ استفاده از آب به عنوان سپر دفاعی، ساخت دژ ها، ساخت استحکامات نظامی، جمع کردن مردم جنگ زده و .... نمونه های بارز استفاده از پدافند غیرعامل در زمان جنگ محسوب میشود.
" انتقال تهدید نظامی به اولویت های پایانی "
سردار جلالی با اشاره به تغییر تهدیدات نسبت به زمان جنگ گفت: امروزه تهدیدات از طیف نظامی به طیف تهدیدات ترکیبی حرکت کرده اند. با وجود انباشت و تولید قدرت ملی با اقداماتی چون سازماندهی نیروهای نظامی، ساخت تجهیزات جدید بومی با اتکا به وزارت دفاع کشور و نمایش قدرت با انجام مانور ها و رزمایش ها در حوزه امنیت کشور توانسته ایم، تهدید نظامی را به اولویت های پایانی انتقال دهیم.
" ایران جزیره ای امن در منطقه پُر آشوب خاورمیانه "
وی ادامه داد: به فرمایش مقام معظم رهبری ، توانسته ایم یک ارتش و سپاه قدرتمند ایجاد کنیم و عمق دفاعی کشور را در بخش های دریایی، هوایی و زمینی ارتقا ببخشیم. بسیج نیز توانسته در عمق بخشی داخلی و خارجی کشور امنیت ملی و پایداری را حفظ کند ، ماحصل این اقدامات، ایران را به جزیره ای امن در منطقه پُر آشوب خاورمیانه تبدیل کرده است.
" پایداری امنیت ملی ایران با ترکیب پدافند غیرعامل و دفاع نظامی "
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به اقداماتی که سازمان پدافند غیرعامل برای حفظ امنیت ملی انجام داده است خاطر نشان کرد: ساخت شهرک های موشکی مجموعه توان ایران را در برابر تهدیدات ناشی از دشمن،مصون کرده است و پاسخگوی هرگونه تهدیدات موشکی علیه سامانه های موشکی ما به شما می روند ، این ترکیب پدافند غیرعامل با دفاع نظامی برای حفظ و پایداری امنیت ملی ایران است.
" زیرساخت های نفوذ ناپذیر هسته ای مانع جنگ"
وی ادامه داد: اقدامات پدافندغیرعامل در سطح کشور شامل ساخت مجمتع فرودو برای اقدامات هسته ای، مجمتع تولید کیک زرد در اصفهان است که هرگونه اقدام نظامی علیه فعالیت های هسته ای کشور خنثی شود. به طور قطع میتوان گفت علت آنکه ابرقدرت های دنیا برای موضوع هسته ای در مقابل ما نشست های مختلف را تشکیل دادند ، به دلیل زیرساخت های نفوذ ناپذیر هسته ای ماست و اگر قادر بودند که با حملات برق آسا این تاسیسات را از بین ببرند، زمان خود را صرف مذاکرات هسته ای نمی کردند.
" پدافند غیرعامل محور مقاوم سازی در برابر تهدیدات "
سردار جلالی با تاکید بر اینکه پدافند غیرعامل مکمل پدافند عامل در تولید و افزایش قدرت ملی است و می تواند در تمام سازمان ها ، دنبال شود گفت: بر اساس گفته های مقام معظم رهبری، پدافند غیرعامل هدف بی اثر کردن تهدیدات دشمن را بر عهده دارد، اگر امروز تهدیدات به شکل نظامی خود را نشان دهند به صورت نظامی و اگر تهدیدات به سایبری و زیستی بود بر اساس حوزه های مرتبط مصون سازی را انجام می دهد. بنابراین پدافند غیرعامل یک نوع محور مقاوم سازی و مقاوم کردن در برابر تهدیدات در تمام حوزه ها شکل میگیرد.
" تهدیدات زیستی خاموش و آشکار "
رئیس سازمان پدافند غیرعامل در خصوص تهدیدات زیستی گفت: تهدیدات زیستی در دو دسته خاموش و آشکار وجود دارند. تهدید خاموش که امروز شاهد آن هستیم، فاعل تهدیدات زیستی مجهول است ، به این دلیل که مسئولیت آن را کسی برعهده نمی گیرد به آن لقب خاموش داده اند. تهدید آشکار یعنی آنکه عامل تهدید خود را معرفی کند و به صورت آشکار عنوان کند که این کشور با چنین تهدیدی به یک کشوری حمله کرد که بیشتر جنگ های زیستی در دوره جنگ جهانی دوم اتفاق افتاد.
" ایجاد آمادگی در برابر تهدیدات خاموش "
وی ادامه داد: یکی از محورهای اصلی پدافند غیرعامل ، ایجاد آمادگی در برابر تهدیدات خاموش است. بنابراین شرکت داروبخش و سایر شرکت های وابسته به دارو باید دارای دودسته آمادگی باشند؛ بخش اول آمادگی عمومی و در بخش دیگر تخصصی مورد نظر است. بخش عمومی افراد باید به عنوان یک نیرویی که در شرایط خاص قرار گرفته است ، اسلحه در دست گیرد و در بخش تخصصی به عنوان یک پزشک، داروساز و ... در برابر تهدیدات بیوتروریسم و بیولوژی با استفاده از دانش و تخصصات خود ، فعالیت کنند.
" شناسایی خود اتکا تهدیدات "
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: باید قابلیت هایی ایجاد کنیم که اگر تهدیدات زیستی به صورت پیشرفته در حوزه های انسان، دام و انسان- دام علیه کشور شکل گرفت ، بتوانیم خوداتکا این تهدیدات را شناسایی کنیم که نیازمند آزمایشگاه ها هستیم. آزمایشگاه های حوزه زیستی را می توان به شبکه های راداری نیروهای مسلح تشبیه کرد؛ شبکه های راداری نیروهای مسلح قادر است کوچکترین پرنده را در هوا شناسایی کند و در صورت احتمال تهدید مورد هدف قرار گیرد، آزمایشگاه ها نیز باید قادر باشد که تهدیدات حوزه زیستی را که عامدانه سلامت مردم و اوضاع غذایی کشور را مورد حمله قرار می دهد، شناسایی و تشخیص اقدامات برای مصون سازی صورت گیرد.
"لزوم تولید واکسن، دارو و فراورده های خونی "
رئیس سازمان پدافندغیرعامل گام بعدی تشخیص اقدامات، تولید واکسن، دارو و فراورده های خونی دانست و گفت: در جنگ های زیستی قدرت تولید دارو را می توان به قدرت تولید موشک در وزارت دفاع تشبیه کرد. به همین دلیل شرکت دارو پخش و سایر شرکت های مرتبط به حوزه دارو نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند.
" حرکت جهادی پدافندغیرعامل خاص رشته های تخصصی داروسازی"
جلالی در ادامه گفت: کشورهایی که قادر به شناسایی تهدیدات زیستی در بازه زمانی کمتری هستند، قطعا در حفظ سلامت مردم نیز جلو تر از سایر کشورها عمل خواهند کر، به همین دلیل یک جهادی در پدافندغیرعامل خاص رشته های تخصصی زیستی شده است تا بتوانیم نسبت به تهدیدات آگاهی بیشتر داشته باشیم و قدرت بالای دفاعی را در تولید واکسن و دارو در شرایط بحران ایجاد کنیم.
"مصون سازی با ایجاد رزمایش و تمرین"
سردار جلالی در پایان سخنان خود گفت: ایجاد آمادگی برای اینکه بتوانیم تلاش علمی، تجهیزات و فنی راهماهنگ کنیم تا در برابر تهدیدات زیستی و بیولوژی مصون بمانیم تمرین و رزمایش است، این رزمایش نیز به عنوان ایجاد یک آمادگی است تا روحیه و قدرت انجام فعالیت شما در شرایط بحران سنجیده شود.