طهمورث فتاحی مسئول دبیرخانه پدافند غیرعامل کارگروه تخصصی جهادکشاورزی منطقه چهارمحال و بختیاری- افزود: یکی از اهداف دشمن در شرایط بحران مختل کردن بخش تولید و محصولات غذایی با استفاده از تکنیکهای مختلف از جمله حملات بیولوژیک و نامتعارف است.
وی ادامه داد: بخش کشاورزی به عنوان محور اصلی، تأمین غذایی و به طورکلی زیست و حیات مردم را بهعهده دارد، بنابراین داشتن برنامه ریزی جامع و فراگیر و شناخت ویژگی تهدیدات در حوزه کشاورزی ضروری است.
فتاحی ادامه داد: آن چه امروز به آن نیازمندیم، شناسایی تهدیدات است یعنی با برنامه ریزی صحیح باید اولویتها را مشخص کرده و برنامههای عملیاتی مناسب آن را طراحی و اجرا کرد.
وی افزود: در برنامه پنجم توسعه، مهندسی پدافند غیرعامل در متن سیاستهای راهبردی کشور مورد توجه قرار گرفته و بدین منظور در کارگروه تخصصی پدافند غیرعامل تهدیدات علیه بخش کشاورزی، رصد و پایش و تجزیه و تحلیل و در نهایت متناسب با آن اقدام میشود.
فتاحی با اشاره به اهمیت همکاری دستگاههای عضو کارگروه و همکاری مراکز تحقیقاتی به خصوص در حوزه تهدیدات بیولوژیک و اگروتروریسم را بسیار مهم تلقی کرد و گفت: تشکیل جلسات کارگروه پدافند غیرعامل، تهیه راهبرد علمی و پژوهشی، برگزاری دوره های آموزشی سطحبندی مراکز تولید براساس اهمیت آنها و مطالعه و شناسایی نقاط آسیبپذیر به همراه تدابیر لازم برای مقابله با آسیبها در بخش کشاورزی و برگزاری مانور از ضروریات بخش کشاورزی استان است.
وی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی را به مجموعه اقدامات پیشگیرانه در حوزه دام و گیاه و صنایع تبدیلی و تکمیلی خواند و افزود: با اجرای آن میتوان اثر تهدیدات را کاهش و آسیبپذیری بخش کشاورزی را افزایش داد و میتوان خسارات و تلفات احتمالی ناشی از تهدیدات را به حداقل ممکن کاهش داد.