۲۳ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۷:۵۶
کد خبر: ۲۴۱۵
مدیر عامل شرکت ذخیره‌سازی گاز ایران :
سامی‌وند گفت: ذخیره‌سازی گاز یک طرح پدافند غیرعامل محسوب می‌شود که شرکت ذخیره سازی گاز ایران موظف است ماهانه گزارش عملکرد خود به سازمان پدافند غیر عامل کل کشور ارائه دهد.
مسعود سامی‌وند با اشاره به این‌که 98 درصد تولید گاز در جنوب کشور صورت می‌گیرد و بیشترین جمعیت در شمال کشور ساکن است، گفت: گازرسانی با توجه به چنین شرایطی کمی دشوار است بر همین اساس سیاست ذخیره‌سازی گاز در مناطق پرجمعیت در دستور کار قرار گرفت.

وی با اشاره به جایگاه دومی ایران در بین دارندگان منابع گاز گفت: طبق برنامه ایران باید سهم 10 درصدی از صادرات گاز جهان را به خود اختصاص داد. بر همین اساس ذخیره سازی گاز در دستور کار قرار گرفته است.

مدیر عامل شرکت ذخیره‌سازی گاز ایران تعهد به تامین گاز درخواستی کشورهای واردکننده گاز از ایران، امنیت گازرسانی داخلی و تزریق گاز به میادین نفتی برای افزایش برداشت را از مزیت‌های ذخیره‌سازی گاز عنوان کرد.

به گفته سامی‌وند، ذخیره‌سازی گاز یک طرح پدافند غیرعامل محسوب می‌شود که شرکت ذخیره سازی گاز ایران موظف است ماهانه گزارش عملکرد خود به سازمان پدافند غیر عامل کل کشور ارائه دهد.

وی با اشاره به این‌که در دی ماه سال 91 اولین مخزن ذخیره سازی گاز ایران و منطقه در سراجه قم به بهره‌برداری رسید، گفت: اگرچه طبق برنامه باید 1.5 میلیارد مترمکعب گاز ذخیره می‌شد اما توانستیم 700 میلیون مترمکعب گاز ذخیره کنیم که از این مقدار 290 میلیون متر مکعب گاز برداشت شد.

به گفته مدیر عامل شرکت ذخیره‌سازی گاز ایران، برداشت گاز از 20 بهمن 91 به دلیل عدم نیاز به گاز متوقف شد و از 17 فروردین 92 تزریق گاز به مخزن سراجه آغاز شد.

سامی‌وند گفت: روز گذشته هشت میلیون مترمکعب گاز به مخزن سراجه قم تزریق شد که یک رکورد محسوب می‌شود چرا که 14 درصد بیشتر از ظرفیت توربوکمپرسور آن بود.

وی ادامه داد: البته می‌توان روزانه 11 تا 12 میلیون متر مکعب به سراجه تزریق کرد اگرچه ظرفیت اسمی ذخیره سازی گازی آن 10 میلیون متر مکعب است.

مدیر عامل شرکت ذخیره‌سازی گاز ایران اظهار کرد: با راه‌اندازی اولین مخزن ذخیره سازی گاز کشور ایران توانست لایسنس ذخیره سازی گاز را کسب کند.

سامی‌وند با اعلام این‌که بهار امسال دومین مخزن ذخیره‌سازی کشور (شوریجه خانگیران) وارد مدار می‌شود، گفت: این تاسیسات نیز مانند تاسیسات سراجه کاملا ایرانی است و 80 درصد کالاهای آن در داخل تولید شده است.

وی با بیان این‌که اگر هر متر مکعب گاز را نیم دلار محاسبه کنیم، گفت: با راه‌اندازی دومین مخزن ذخیره‌سازی گازی کشور روزانه 20 میلیون دلار عاید کشور می‌شود و می‌توان گاز وارداتی به کشور را متوقف کرد.

به گفته مدیر عامل شرکت ذخیره‌سازی گاز ایران، ظرفیت ذخیره‌سازی مخزن شوریجه خانگیران 4.8 میلیارد متر مکعب است که در فاز اول 2.4 میلیارد متر مکعب آن به بهره‌برداری می‌رسد و در کل امکان برداشت 20 میلیون متر مکعب گاز در روز ممکن می‌شود.

سامی‌وند درآمد کشور از راه‌اندازی مخزن ذخیره‌سازی سراجه قم 140 میلیون دلار اعلام کرد و یادآور شد: این رقم جدا از درآمد حاصل از برداشت میعانات گازی است.

به گفته وی، در 80 روز برداشت از مخزن سراجه حدود روزانه 10 هزار بشکه میعانات گازی برداشت شد که این رقم در کل معادل 1.5 میلیارد دلار بود.

مدیر عامل شرکت ذخیره‌سازی گاز ایران اظهار کرد که با درآمد حاصل از مخزن ذخیره سازی سراجه در کمتر از دو ماه هزینه 220 میلیون دلاری این طرزح مستهلک شد.

سامی‌وند از بررسی 220 مخزن ذخیره‌سازی در کشور خبر داد و گفت: از این تعداد مخزن 40 مخزن شناسایی شد و در اولویت این شرکت قرار گرفت.

وی با اشاره به این‌که باید طبق محاسبات بین المللی 13 تا 14 درصد گاز تولیدی کشور ذخیره شود، گفت: این حجم از ذخیره‌سازی باید بتواند در صورت قطع گاز کل کشور نیاز یک ماه کامل کشور را تامین کند.

مدیر عامل شرکت ذخیره‌سازی گاز ایران یادآور شد که تا پایان برنامه پنجم توسعه کشور مراحل اجرای این تعداد از مخازن ذخیره‌سازی آغاز خواهد شد و در برنامه‌های آتی توسعه‌ای این مخازن به بهره‌برداری خواهد رسید.

سامی‌وند با اشاره به این‌که با راه‌اندازی مخزن ذخیره سازی شوریجه مقام ایران در امر ذخیره سازی گاز از نوزدهم جهان به پنجم ارتقاء خواهد یافت گفت:‌ با تکمیل 40 مخزن یاد شده ایران مقام اول را در زمینه ذخیره سازی گاز در جهان را به دست خواهد آورد.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر