محمد مسعودنیا با اشاره به سناریوی طراحی شده مانور افزود: این رزمایش ابتدا توسط تیمی از کارشناسان ایمنی توسط نرمافزار Phast شبیهسازی و پیامدهای آن در سطح مجتمع بررسی و به عنوان سناریو بحرانساز انتخاب و برای اجرا مدنظر قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: سناریو به نحوی طراحی شده که تمامی پالایشگاههای پارس جنوبی به نوعی فرایندی یا فیزیکی تحت تاثیر قرار گیرند؛ این سناریو چندگانه طراحی شده و توانسته تمامی مجتمع گاز پارس جنوبی را به حرکت در آورد.
مسعودنیا با بیان اینکه در این رزمایش منشأ بحران پالایشگاه چهارم فرض شده بود اذعان داشت: تخلیه اضطراری نیروها، کاهش تولید، قطع تولید، کمکرسانی، آماده باش مقابله با آتش سوزی و نشت گاز در تمامی پالایشگاههای مجتمع مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی یادآور شد: این رزمایش به منظور ارزیابی آمادگی تمام کارکنان در شرایط اضطراری و همچنین ارزیابی تیمهای واکنش و تجهیزات پشتیبانی مورد نیاز، تمرین و ارزیابی عملکرد تیمهای کمکرسان و معین از سایر مجتمعهای مجاور نظیر منطقه ویژه انرژی اقتصادی پارس، نفت و گاز پارس و پتروشیمی منطقه پارس و ارزیابی عملکرد تیمهای پدافندی بسیج مجتمع گاز پارس جنوبی طراحی و اجرا شد.
مسعودنیا با بیان اینکه رزمایشی تا کنون به وسعت و ابعاد این رزمایش در سطح مجتمع گاز پارس جنوبی برگزار نشده گفت: امید است با برگزاری مانورهای اینچنین نسبت به شناسایی نقاط قابل بهبود، اصلاح و بهینهسازی منابع اقدام و در مواجه با شرایط واقعی عملکرد مناسب صورت پذیرد.
بر اساس این گزارش، رزمایش پدافند غیر عامل هر ساله در یکی از پالایشگاههای پارس جنوبی برگزار میشود که رزمایش 91 با محوریت پالایشگاه چهارم برگزار شده است.