۱۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۷
کد خبر: ۲۴۰۶۵
سردار جلالی در کنفرانس ملی پدافند غیرعامل و توسعه پایدار:
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: در نظام مهندسی ما عنصر تهدید حذف گردیده و باید این عنصر را اضافه کنیم و این نیازمند دروس دانشگاهی است.

به گزارش خبرنگار پایداری ملی، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در کنفرانس ملی" پدافند غیرعامل و توسعه پایدار" با تسلیت ایام محرم با اشاره به واقعه عاشورا گفت: مستندی سال‌ها پیش بی بی سی درباره نقش عاشورا در انقلاب اسلامی درست کرده بود و به این نتیجه رسیده بودند که عاشورا پشتوانه محکمی برای جمهوری اسلامی است و هر تهدیدی را با این روحیه پاسخ میدهند.

وی افزود: اگر ما مؤلفه های قدرت نرم کشور را بررسی کنیم، متوجه خواهیم شد که عاشورا درس مهمی برای رویارویی وجبهه بندی میان حق و باطل است.

جلالی تاکید کرد: پدافندغیرعامل طبیعتا یک کلمه تهدیدات را درون ذات خود دارد و وقتی در موضوع پدافندغیرعامل مسئله تهدیدات را مطرح می کنیم هدفمان مقابله با آن است.

وی افزود: تعاریف زیادی از موضوع پدافند غیر عامل شده است و مقام معظم رهبری نیز در باب پدافند غیرعامل تاکید کردند که پدافند غیر عامل به معنای مصونیت بخشی کشور از درون است یعنی وقتی کشور توسط دشمن تهدید می شود این موضوع نباید اثری در کشور داشته باشد. موضوعی که بدون شک توقع وانتظار بالایی از پدافند غیرعامل است.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با بیان اینکه از مسئله پدافند غیرعامل تعاریف بسیاری مطرح است، گفت: در یک کلمه اگر بخواهیم پدافندغیر عامل را تعریف کنیم باید بر این موضوع تاکید داشته باشیم که پدافندغیرعامل به معنای آسیب ناپذیر کردن کشور در زمان تهدید است.

سردار جلالی با اشاره به اینکه پدافند غیر عامل باید با محوریت مردم شکل بگیرد تاکید کرد: هدف ارزشمند و عالی در پدافند غیر عامل حفظ جان مردم است البته در این بین بعضی وقتها افراد در راستای حفظ امنیت کشور و منافع ملی نیز جان خود را تقدیم می کنندو رابطه دو طرفه ای بین حفظ ارزش ها و منافع ملی و حفظ جان انسان ها وجود دارد.

وی با بیان اینکه موضوع پدافند غیر عامل درهمه کشورهای جهان جزو اهداف اصلی است گفت: خوب است که وزارت کشور که متولی امور مردم را بر عهده دارد همایش را پیرامون پدافند غیر عامل و مردم برگزار کند زیر در مسئله پدافند غیر عامل مردم نقش مهمی را ایفا می کنند.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با بیان اینکه بعد از بحث جامعه به موضوع توسعه در بحث پدافند غیر عامل باید توجه داشته باشیم، اظهار کرد: البته در موضوع توسعه مقام معظم رهبری تاکید دارند که ما باید به جای واژه توسعه از کلمه پیشرفت استفاده کنیم زیرا واژه توسعه به دلیل ادبیات علمی حاکم بر آن که الگوی غربی دارد سبب خواهد شد تا ما الگوی توسعه و پیشرفت کشور را بر اساس متد غربی پیگیری کنیم لذا رهبری تاکید کردند که واژه پیشرفت را به جای توسعه در بحث پدافند غیر عامل مدنظر قرار دهیم.

دکترجلالی با بیان اینکه برنامه پیشرفت کشور باید امنیت افزا بوده وبا موضوع امنیت گره بخورد، تاکید کرد: ما با توجه به اینکه با یک انباشتگی در موضوع توسعه شهری رو به رو هستیم باید برنامه جامعی را در موضوع پدافند غیر عامل مدنظر قرار دهیم و برنامه پیشرفت و توسعه شهرها را و همچنین تقاطع احتمال وقوع سناریوهای تهدید را با این مسئله تطبیق دهی و به کارهای فنی مؤلفه های شهرسازی برسیم.

وی با بیان اینکه ما باید در نظامات مهندسی خود عنصر تحلیل و توجه به بحث پدافند غیر عامل را مد نظر قرار دهیم، تاکید کرد: متاسفانه اگر حادثه ای درشهرهای کشورمان رخ بدهد ما چگونه این حوادث را کنترل خواهیم کرد عدم که این کنترل دارای دو بخش است ، اول بخش زیرساختی و آماده کردن زیرساخت شهری برای مقابله با حوادث و دوم بخش هدایتی یعنی چگونگی اداره شهر و مردم دربرابرحوادث و تهدیدات زیرا ناهماهنگی در ساختارهای شهری ما به وضوح مشاهده می شود و متاسفانه تا به امروز در این راستا اقدامی صورت نگرفته است و ما نتوانسته ایم رشته ای را در راستای زیرساختهای شهری در دانشگاه ایجاد کنیم.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با بیان اینکه ما باید برای مقابله با تهدیدات یک رویکرد مهندسی جامع را باید اتخاذ کنیم، گفت: اگر ما مسئله پایداری را به منظور حفظ کارکرد و تداوم عملکرد در برابر تهدید خودمان در موضوع پدافند غیر عامل مدنظر قرار دهیم مسئله بسیار مهم خواهد بود.

سردرا جلالی با اشاره به اینکه در حال حاضر دو گونه تهدیدات طبیعی وانسان ساخت جهان را در برگرفته منشا آن انسان است و تکنولوژی و دانش است بنابراین یک ماهیت پویا و دینامیک دارد و بایستی متمرکز شود روی تهدیدات پویای انسان ساخت است، گفت: تهدیدات طبیعی مشخصه روشنی دارند و با انسان دشمن نیستند منشاء آن طبیعت است و بلحاظ ماهیت ،ماهیت ثابت دارد و تغییرات در آن در حد صفر است ولذا می توان با تمرکز علمی بر آن احاطه کرد،ولی تهدیدات انسانی شود استراتژی در آنها شکل می گیرد از این رو شناخت این تهدیدات مهم است و باید برای مقابله با آن یک برنامه مهندسی جامع اتخاذ شود.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل تصریح کرد: در مقطع فعلی از نظر جمهوری اسلامی ایران رژیم صهیونیستی ، آمریکا و عربستان منشا تهدیدات علیه ایران محسوب می شوند که در این راستا بعضی وقتها عربستان در چاچوب جنگ نیابتی با حمایت مستقیم آمریکا در منطقه ایفای نقش می کند.

وی با اشاره به اینکه امروز اسرائیل و عربستان در حوزه نظام مجهز شده اند واولویت های آنها تغییر کرده است، خاطر نشان کرد: عربستان در شرایط فعلی سلاح های زیادی را انباشت و خریداری کرده است و رهبران عربستان نیز استراتژی خود را نسبت به ایران تغییر داده اند و درراستای جنگ نیابتی از سوی آمریکا علیه ایران تلاش و اقدام می کنند.

دکتر جلالی با اشاره به اینکه ما تحرکات عربستان را زیر ذره بین کامل قرار داده ایم گفت: مقامات آل سعود امروز در حوزه استراتژی تاکتیک ها و اهداف با جمهوری اسلامی ایران دشمنی می کنند از این رو اگر امروز کنفرانس امنیت سایبری از سوی مقامات عربستانی در منطقه برگزار می شود و یا اتفاقی در راستای انباشت سلاح و خرید تجهیزات نظامی از سوی عربستان شکل می گیرد به معنای این است که تهدیدات علیه ایران در حال شکل گیری است.

رئیس سازمان پدافندغیرعامل کشور با بیان اینکه امروز خلیج فارس صحنه جنگ میان ایران و عربستان است، گفت: مقامات آل سعود به خوبی می دانند با توجه به اینکه خلیج فارس برای دنیا و جهان اهمیت دارد وقوع جنگ در این منطقه در ابتدا عربستان سپس ایران و آمریکا و درنهایت دنیا را متضرر خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه ما باید سیاست بازدارندگی خود را مرتباَ تقویت کنیم، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران باید به صورت مرتب و منظم تصویری قوی و قدرتمند از توانمندی ها و قدرت وپیشرفت های خود درجهان ارائه دهد و آن پیام بازدارندگی،قدرت و اقتداررا به دنیا ارسال کند.

دکتر جلالی با بیان اینکه امروز ما در سه حوزه جنگ نظامی، اقتصادی و سایبری با تهدیداتی رو به رو هستیم، تاکید کرد: موفقیت اخیر وزارت نفت کشورمان در نشست اوپک در راستای کنترل قیمت نفت و وادار کردن عربستان به قبول این موضوع قابل تقدیر است چرا که سبب شده است ما در درون جنگ اقتصادی با عربستان به موفقیت دست پیدا کنیم.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل با اشاره به اینکه آل سعود همه سعی خود را به کار می بندد تا حتی در صورت ضرر به ایران زیان وارد کند ، گفت: وقتی ما در FATF شاهدیم که عضو ناظر منطقه ای FATFرژیم صهیونیستی و عربستان هستند باید حواسمان را جمع کنیم.

وی با اشاره به اینکه عربستان سعودی در طی سالهای اخیر ظرفیت های زیادی را در حوزه سایبری ایجاد کرده است، بیان کرد: حمله به زیرساختهای جمهوری اسلامی ایران و همچنین حضور در انتخابات از جمله مواردی است که ما باید نسبت به شناسایی تهدیدها وارد عمل شویم و دقتمان را افزایش دهیم.

سردار جلالی تاکید کرد: ما باید حوزه های تهدید را بشناسیم و در بحث بازدارندگی خودمان را تقویت کنیم.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر