مدیرکل پدافند غیرعامل آذربایجانشرقی گفت: اگر ما در سطح جامعه بتوانیم به آحاد جامعه آموزش دهیم در برابر تهدیدات مصون خواهیم ماند.
به گزارش پایداری ملی؛ احمد جهانسری در گفتگو با اهروصال مهمترین تهدیدات پدافند غیرعامل را مربوط به فضای سایبری دانست و اظهار داشت: اگر کاربران آموزش لازم را در ارتباط با فضای سایبری ببینند بهتر خواهند توانست از این فضا بهرهمند شود.
وی افزود: آمریکا با استفاده از تبلیغات وسیع در فضای سایبری مردم عراق را متقاعد کرده بود که تنها برای دستگیری صدام وارد عراق میشوند تا آنها سربازان خود را از دفاع باز دارند و این در حالی است که در طول ۱۵ سالی که وارد عراق شدهاند بیش از یک و نیم میلیون نفر از مردم عراق را قتل عام کردند که ۳ هزار نفر از این تعداد نخبگان و افراد تاثیرگذار جامعه بودند.
جهانسری افزود: جرم سایبری در دل جامعه ما هنوز جا نیفتاده است به طوری که مردم نمیدانند موقع رخداد جرم سایبری و تضییع حقوقشان از این طریق چه تکلیفی دارند و به چه نهادی باید شکایت کنند؛ سیستم قضایی هم در مراحل اولیه مقابله با جرائم سایبری قرار دارد.
وی با بیان اینکه پدافند غیرعامل موضوعی فرابخشی است و نیاز به همراهی همه آحاد جامعه دارد ، اظهارکرد: هدف از پدافند غیرعامل استفاده از فرصت های بهتر برای حفظ پایداری بیشتر در جامعه است.
جهانسری در تبیین تفاوت بین پدافند غیرعامل و مدیریت بحران تشریح کرد: پدافند غیرعامل برای پیشگیری از رخداد بحران و مقابله سهلتر با بحرانها بهوجود آمده است.
مدیرکل پدافند غیرعامل آذربایجانشرقی اظهار داشت: در سال ۹۰ بنا به پیشنهاد رئیس ستاد نیروهای مسلح ۸ آبان به عنوان روز پدافند غیرعامل در تقویم جمهوری اسلامی ایران ثبت شد و یک هفته از ۴ تا ۱۰ آبان به عنوان هفته پدافند غیرعامل برای گزارش رخدادها و اقدامات مرتبط با این مقوله تعیین شد.
این مسئول در ادامه صحبتهای خود خاطرنشان کرد: زمانی که جنگ تحمیلی شروع شد، ۲ استاندارد دفاعی غربی و شرقی وجود داشت و تحلیلها این بود که ایران به عنوان مدافع نمیتواند دوام آورد چرا که استانداردهای دفاعی غربی را قبول ندارد و منطقی است با استفاده از استانداردهای شرقی به دفاع بپردازد که در نهایت حضرت امام(ره) با خلق استاندارد جدید دفاعی جمهوری اسلامی ایران که حفظ جان، مال و ناموس وطن را از واجبات میدانست، به دفاع پداختند.
وی گفت: در حال حاضر دفاع غیرعامل ادامه دفاع جنگ ۸ ساله است که با تغییر رویکردهای جدید دشمن و ایجاد مؤلفههای جدید تهاجمی دشمن، پدافندغیرعامل جهت دفاع از کیان مملکت اهمیت بیشتری مییابد.
مدیرکل پدافند غیرعامل آذربایجانشرقی بر لزوم مصونسازی کشور با همدلی دولت و ملت تاکید و اضافه کرد: پدافند غیرعامل موضوعی فرابخشی و جامعپذیر است که متفکرین جامعه در مورد تعلیم مؤلفههای جدید و خدشهپذیری پایداری جامعه باید تلاش کنند تا با تثبیت امنیت و پایداری جامعه نشاط مردم نیز تامین میشود.
جهانسری با بیان اینکه یکی از وظایف اصلی پدافند غیرعامل پایش تهدیدها و تهیه راهکارهای مناسب مقابله با انواع تهدیدات است، یادآور شد: در حال حاضر با ۸ نوع تهدید سایبری، پرتوی، شیمیایی، زیستی، اقتصادی، مردم محور و آمادگی دفاعی مواجه هستیم.
وی تاکید کرد: با توجه به ضرورتهای انکارناپذیر باید به نهادینه کردن آموزشهای همگانی روی آوریم و بخش اعظم وظایف ما متوجه آحاد مردم و آشنا کردن جامعه با مؤلفههای تغییر حملات دشمن و همراه کردن بخش خصوصی است.
این مسئول ادامه داد: هدف سازمان پدافند غیرعامل کشور گفتمانسازی و فرهنگسازی مفاهیم غیرعامل است و اگر ما در سطح جامعه بتوانیم به آحاد جامعه آموزش دهیم در برابر تهدیدات مصون خواهیم ماند.
وی با اشاره به نقشی که حملات سایبری در ایجاد شایعه در جامعه و انحراف افکار عمومی دارد ، افزود: یکی از رویکردهای اصلی پدافند غیرعامل سایبری، شناسایی تهدیدها در این فضاست.
جهانسری ، بر ضرورت فرهنگ سازی و ارائه آموزش های لازم برای استفاده از وسایل الکترونیکی و ارتباطی تاکید کرد ، گفت: باز بودن تمام اپلیکیشن های تلفن های همراه که استفاده ای نیز در کشور ندارد، می تواند آسیب زا باشد.
وی با بیان اینکه پدافند غیرعامل به جای اقدامات سلبی بر آموزش تکیه دارد ، اظهار کرد: وجود کارخانه های مواد شیمیایی ، انبارهای نگهداری مواد آتش زا و پمپ بنزین در داخل شهرها مخالف با رویکردهای پدافند غیرعامل است.
جهانسری با بیان اینکه آشنایی عمومی در زمینه قوانین سایبری ضعیف است ، افزود: سیستم قضایی هم نیازمند تقویت سخت افزای و نرم افزای در خصوص رسیدگی به جرایم سایبری است.
مدیرکل پدافند غیرعامل آذربایجانشرقی از راهاندازی قرارگاه سایبری در طول هفته جاری خبر داد و گفت: این قرارگاه سیاستگذاری تهدیدات سایبری را بررسی و به جامعه ابلاغ خواهد کرد.