مانور جستجو و رفع آلودگی نفتی دریای خزر در بندر فریدونکنار برگزار شد.
به گزارش پایداری ملی، نماینده مردم فریدونکنار و بابلسر در مجلس شورای اسلامی در حاشیه برگزاری مانور جستجو و رفع آلودگی نفتی دریای خزر در بندر فریدونکنار گفت: انجام مانور امداد و نجات در دریای خزر آمادگی لازم در مواقع بحران را افزایش میدهد.
ولی الله نانواکناری با اشاره به حوادثی که احتمال آن در دریا وجود دارد و در این زمینه باید آموزشهای لازم داده شود، اظهار کرد: انجام مانور امداد و نجات در دریای خزر آمادگی لازم در مواقع بحران را افزایش میدهد. تمامی مسئولان باید آمادگی لازم در زمینه حوادثی همچون سیل، زلزله و آتشفشان را با مانورهای امداد و نجات بدست آورند تا در مواقع حوادث برای مقابل با آن موفق باشند.
نماینده مردم فریدونکنار و بابلسر در مجلس شورای اسلامی گفت: در فریدونکنار طی طوفانی که اتفاق افتاد سه روز با قطعی آب مواجه بودیم؛ لازمه مقابله با این حوادث نیز شرکت در این مانورها بود تا در مواقع بحران در سریعترین زمان ممکن عملیات امداد انجام شود.
این مسئول، تصریح کرد: شرایط مانورهای امداد و نجات باید برای عموم مردم در سطح شهر و روستا برنامه ریزی شود تا آنان نیز در هنگام مواجهه با حوادثی همچون سیل، زلزله و آتش آموزش ببینند.
وی یادآور شد: بندر فریدونکنار اولین بندری است که براساس اصل 44 به بخش خصوصی واگذار شده که این تشکیلات پایلوت مناسبی برای بخش خصوصی است.
به گزارش ایسنا، سعید کیاکجوری، معاون دریایی و بندری اداره کل بنادر استان مازندران نیز درباره پاکسازی لکه های نفتی و اهداف مورد طراحی مانور جستجو و رفع آلودگی نفتی دریای خزر در بندر فریدونکنار با اشاره به اینکه در بندر فریدونکنار تا به حال مانور مقابله با آلودگی آزمایش نشده بود که این مورد بسیار قابل توجه است، اظهار کرد: در مانور امداد و نجات هدف، آمادگی بیشتر کسانی بود که در فریدونکنار زندگی میکنند تا در مواقع بحران به سرعت وارد عمل شوند.
وی افزود: مقابله با آلودگی استانداری دارد که این استاندارد زیر 20 دقیقه است. این عملیات در زمان 13 دقیقه نهایی شد.
کیاکجوری با بیان اینکه شرکت راهوران در زمینه آمادگی ایجاد شرایط مانور بسیار همراه بودند، تصریح کرد: مسئولان باید بیشتر مشارکت میکردند چون برای این مانور یک ساعته حدود چندین ماه برنامه ریزی شد و برای این عملیاتها نیاز به حمایت تمامی دستگاههای دولتی است.
سید جواد اوصیا، مدیر جدید بندر فریدونکنار نیز با اشاره به اینکه از وظایف حاکمیتی سازمان، توجه به موضوع زیست محیطی آن است که در این بخش تمامی ارگان از جمله هلال احمر و آتش نشانی، دریابانی و همیار ناجی دخیل بودند، اظهار کرد: مانور امداد و نجات و مقابله با آلودگی که در سطح منطقهای، برای هماهنگی بین تمامی ارگانهای دولتی در هنگام مواجه با بحران و برای دستیابی به نقاط ضعف خود اجرا شد.
وی افزود: این مانور نخستین مانوری بود که در بندر فریدونکنار انجام شد امیدواریم این کار را برای هماهنگی بهتر بین دستگاههای ذیربط سالیانه انجام شود.
اوصیا با بیان اینکه بنادر متور اقتصادی در هر منطقهای محصوب میشوند و آرزوی هر شهر و دیاری داشتن بندری همچون فریدونکنار است، تصریح کرد: با همت سازمان بنادر، زمینه و زیرساخت بندر فریدونکنار ایجاد شد و به عنوان نمونه و پایلوت برای اجرای اصل 44 این بندر را در اختیار بخش خصوصی قرار دادند.
مدیر جدید بندر فریدونکنار، گفت: امیدواریم در آینده شرکت راهوران بتواند زیر ساختهای بهتری را فراهم کند. انتظار از مسئولان شهر و راهبران این است که با ارائه تسهیلات و تخفیفهای ویژه، صاحبان کالای جدید را جذب کنند زیرا این بندر باید سالیانه یک میلیون تن کالا را صادر یا وارد کند.