۲۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۶
کد خبر: ۲۳۷۵۲
پلیس فتا هشداد داد
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا در خصوص جدیدترین شگرد هکرها جاسوسی با اپلیکیشن های تلفن های هوشمند به شهروندان هشدار داد.
به گزارش پایداری ملی، رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به روند رو به رشد استفاده از تلفن های هوشمند گفت: اگر شما از تلفن‌های هوشمند استفاده می کنید، احتمالاً از برنامه های کاربردی موبایل برای بازی، دسترسی به اخبار، کتاب‌ها، آب و هوا و... نیز استفاده می‌کنید اما دسترسی آسان به این نرم افزارها و ساده بودن دانلود و اغلب رایگان بودن این برنامه‌ها نباید منجر به دانلود هر برنامه بدون در نظر گرفتن مسائل امنیتی شود.

سرهنگ علیرضا آذردرخش اظهار داشت: بسیاری از دارندگان گوشی های هوشمند این روزها با دانلود اپلیکیشن های مختلف موبایلی از سایت ها و فروشگاه های مختلف خود را در معرض سوءاستفاده قرار می دهند.

وی گفت: برخی از کاربران نسبت به دانلود حساسیت داشته و به نوعی معتاد به دانلود می باشند و بدون توجه به مشکلات احتمالی همواره اقدام به دانلود برنامه های غیرضروری می کنند.

این مسئول با اشاره به ارسال ویروس و بدافزار واز طریق دانلود از سایت های غیرمعتبر تاکید کرد: اپلیکیشن های مورد استفاده و میزان استفاده کاربران از این ابزارها بسیار مهم بوده و کاربران باید در نظر داشته باشند از دانلود اپلیکیشن های غیرضروری خودداری کنند.

وی با بیان اینکه برخی اپلیکیشن های موبایلی موجود در این سایت ها و فروشگاه ها از کدهای مخرب استفاده کرده و کنترل گوشی کاربر را در اختیار می گیرند، افزود: فهمیدن این موضوع نیز بسیار مشکل است چرا که کدهای این اپلیکیشن ها با ترکیب میلیون‌ها کد مختلف دیگر در سیستم عامل باعث می شوند از گوشی کاربران جاسوسی صورت گیرد.

سرهنگ آذردرخش تاکید کرد: کاربران عزیز قبل از دانلود باید بدانند این برنامه ها چه دسترسی هایی از کاربران می گیرند؛ لذا باید ابتدا از وضعیت دسترسی ها کسب اطلاع کرد و سپس اقدام به دانلود کرد.

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا در پاسخ به این سوال که برنامه‌های کاربردی به چه نوع داده‌هایی می‌توانند دسترسی داشته باشند؟ گفت: برخی از نرم افزارها در حین نصب از شما مجوز دسترسی به دفترچه تلفن یا فهرست مخاطبین ایمیل، فهرست تماس‌ها، داده اینترنت، داده‌های تقویم، داده‌هایی درباره مکان دستگاه و شناسه‌های دستگاه و نیز اطلاعاتی درباره چگونگی استفاده از برنامه های کاربردی را از کاربر می گیرند.

سرهنگ آذردرخش تاکید کرد: برخی از دسترسی ها در راستای نوع فعالیت اپلیکیشن نبوده و هیچ ضرورتی ندارد که به اطلاعات خصوصی و مهم شما دسترسی داشته باشد. لذا در صورت مواجهه با اینچنین برنامه ها، از نصب کردن آنها خودداری کنید.

وی نصب آنتی ویروس ها و بروزرسانی آنها را بسیار مهم دانست و گفت: قبل از اینکه ویروس ها به سیستم ما نفوذ کنند باید اقدامات ایمنی مناسب را انجام داد و یکی از این اقدامات مناسب، نصب آنتی ویروس معتبر و بروز مداوم است تا بتواند مانع نفوذ بدافزارها به سیستم ما شود.

سرهنگ آذردرخش در نهایت از کاربران عزیز درخواست کرد: در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرسcyberpolice.ir بخش سامانه پاسخگویی به فوریت های سایبری به ما گزارش دهند.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر