۱۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۸
کد خبر: ۲۳۰۱۷
در آستانه دیدار سه‌جانبه رؤسای جمهور ایران، روسیه و آذربایجان؛
پوتین گفت: ایران شریک قدیمی روسیه است. ما بر این باوریم که روابط دوجانبه دو کشور می‌تواند از کاهش تنش‌های ایران که در پی امضای برجام حاصل شد، منتفع شود.»
به گزارش پایداری ملی، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در آستانه دیدار سه جانبه خود با روسای جمهور ایران و آذربایجان در مصاحبه‌ای با خبرگزاری دولتی آذربایجان، آذرتاک، با تاکید بر لزوم شکل‌گیری یک منطقه آزاد تجاری بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران گفت که چنین منطقه آزادی می‌تواند اثرات زیادی بر گسترش تجارت و سرمایه‌گذاری‌های دوجانبه داشته باشد.
 
رئیس‌جمهوری روسیه گفت: «ایجاد منطقه آزاد تجاری بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران می‌تواند عزمی جدی در انعقاد قراردادهای تجاری و سرمایه‌گذاری بین روسیه و ایران به‌وجود آورد. گروه تحقیقات مشترک که جزئیات پارامترهای یک توافق احتمالی را مورد مطالعه قرار خواهد داد، هم اکنون کار خود را آغاز کرده است.» به گزارش خبرگزاری رسمی روسیه، رئیس‌جمهوری روسیه افزود: «ما همچنین به تقویت همکاری‌هایمان با تهران در امور منطقه علاقه‌مندیم و آن را عاملی مهم در برقراری ثبات و امنیت در سرزمین پهناوری می‌دانیم که از آسیای مرکزی و منطقه خزر تا خاورمیانه گسترانده شده است.
 
ما همچنان از عضویت ایران در سازمان همکاری‌ شانگهای حمایت می‌کنیم.» او افزود:‌ «ایران شریک قدیمی روسیه است. ما بر این باوریم که روابط دوجانبه دو کشور می‌تواند از کاهش تنش‌های ایران که در پی امضای برجام حاصل شد، منتفع شود.»
 
او در بخش دیگری از سخنانش گفت: «در وهله نخست ما تمایل داریم که همکاری‌های تجاری و اقتصادی‌مان را ادامه دهیم. طی سفرم به ایران در روز 23 نوامبر سال گذشته و صحبتم با رهبری و رئیس‌جمهوری ایران، دریافتم که مقامات ایران نیز چنین رویکردی دارند. بنابراین با تلاش مشترک تصمیم گرفتیم حجم مبادلات دوجانبه را افزایش دهیم. طی پنج ماه نخست سال میلادی جاری، حجم مبادلات تجاری دو کشور تا 70 درصد افزایش یافت و به 855 میلیون دلار رسید.»
 
پوتین گفت:«پروژه‌های بزرگ مشترک در حوزه نفت و گاز و صنایع هوافضا و برق در حال گسترش‌‌اند. به‌عنوان مثال روسیه قصد دارد دو وام به ارزش 2/ 2 میلیار یورو به ایران تخصیص دهد تا صرف احداث یک نیروگاه حرارتی در بندرعباس و برق‌رسانی به خط ریلی گرمسار-اینچه‌برون در شمال شرقی ایران شود.» او افزود: «در برخی حوزه‌ها به‌ویژه در حوزه فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز، ماهیت همکاری ایران –روسیه استراتژیک شده است. نخستین نیروگاه ایران بوشهر، بر پایه فناوری روسیه احداث شد. طرح احداث 8 نیروگاه دیگر با بهره‌گیری از متخصصان روس در ایران نیز مورد توافق قرار گرفته است.»
 
پوتین افزود که کشورش بر همکاری‌های بیشتر برای اجرایی شدن برجام از جمله فرآیند غنی‌سازی اورانیوم و تبدیل تجهیزات در جهت تولید ایزوتوپ‌های پایدار تاکید می‌کند.

منبع: دنیای اقتصاد
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر