سردار سرلشکر "سیدیحیی صفوی" در مراسم یادواره شهید "اسماعیل صادقی" از فرماندهان سپاه علیابن ابیطالب(ع) و شهدای خیابانهای فاطمی و شهدا قم که در مسجد امیرالمومنین(ع) برگزار شد، اظهار کرد: عظمت شهر مقدس قم و فداکاری و رشادتهای فرزندان شجاع این شهر در دوران انقلاب اسلامی و پس از آن در دوران هشت سال جنگ تحمیلی و در دفاع از خاک میهن در مقابل متجاوزان بر هیچکسی پوشیده نیست.
وی با بیان اینکه در روایات مختلف شهر قم توسط امامان معصوم(ع) توصیف شده است، به یکی از این روایات اشاره کرد و گفت: در روایتی از امام معصوم آمده است که در روز حشر همه در سرزمین بیتالمقدس جمع میشوند، به جز مردم سرزمینی که قم نام دارد و هر کس آنجا باشد، در قبر خود حسابرسی خواهد شد.
مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به اینکه شهر مقدس قم در جنگ تحمیلی شش هزار شهید تقدیم انقلاب کرده است ابراز داشت: از این شش هزار شهید سرافراز، 200 تن متعلق به این منطقه از قم هستند که میتوانند به عنوان گنجینههایی پایانناپذیر، الگو بخش، تحولبخش و الهامبخش برای نسل جوان باشند و وظیفه ما این است که هدف، راه، اخلاق، رفتار، عملکرد، رشادتها و شجاعتهای این مردان الهی را در جامعه مطرح کنیم.
صفوی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران نظامی ایدئولوژیک است که در داخل و خارج دشمنانی دارد، اظهار داشت: آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی نیز نظامی ایدئولوژیک دارند در واقع جنگ امروز، جنگ ایدئولوژی است و در دنیای امروز نظامی استوار خواهد ماند که بر حق باشد.
وی ادامه داد: شهیدان کشور ایران و شهر مقدس قم همچون ستارگان درخشانی هستند که برای همیشه صراط مستقیم و راه سعادت دنیا و آخرت را برای ما روشن کردهاند، دفاع مقدس به خاطر حقانیتی که داشت از حیات دائمی برخوردار شد و این ویژگی جاودانه شدن مشمول شهدای این جنگ نیز شد و به همین دلیل با گذشت 24 سال از جنگ تحمیلی هنوز عطر شهیدان فضای کشور را در بر گرفته است.
مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رشادتهای مردم قم در دوران انقلاب ابراز داشت: در روز 19 دی سال 56 مردم قم در حمایت از امام خمینی(ره) به خیابانها آمدند و آن روز نظامیان دست به کشتار مردم زدند. مردم قم در تمام صحنههای انقلاب اسلامی حضور داشته و در پیروزی این انقلاب عظیم پیش قراول بودند.
صفوی افزود: در دفاع مقدس نیز مردم شهر مقدس قم خطشکن بودند و جوانان لشکر 17 علیابن ابیطالب(ع) از شجاعترین و مؤمنترین نیروها بودند و از هیچ خطی عبور نکردند، مگر آن را بشکنند، این لشکر توانست تا عمق 30 کیلومتری نفوذ کرده و به دجله و فرات برسد و پشتیبانی این لشکر با شما مردم انقلابی و ولایتمدار بود.
وی ادامه داد: خداوند نسلی را برای این کشور خلق کرد که انقلاب را به پیروزی رساندند و در جنگ نیز حماسهساز شدند، این نسل، نسلی عجیب و خدایی بود و امیدواریم نسلهای آینده نیز راه آنان را ادامه دهند.
مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه برای شناخت شخصیت یک فرد باید سه عامل اصلی اندیشه و فکر، خصوصیات اخلاقی و رفتاری و عملکردش را سنجید، به تبیین ویژگیهای شهید صادقی پرداخت و گفت: شهید اسماعیل صادقی در سن 27 سالگی در عملیات بدر به درجه شهادت نائل شد، وی با سن کم ریاست ستاد لشکری را بر عهده داشت که حدود 10 هزار نفر نیرو در آن فعالیت میکردند.
صفوی افزود: شهید صادقی از نظر فکری، فردی انقلابی بود که تفکراتش را بر مبنای اسلام ناب محمدی پایه ریزی کرده بود، از نظر نظامی نیز جزو نوابغ بود و بسیار خوب عملیات را طراحی و هدایت میکرد. تفکر نظامی شهید صادقی و دیگر فرماندهان سپاه علیابن ابیطالب(ع) بسیار بالاتر از نیروهای عراقی بود و از نظر اخلاق و رفتار، مدیریت، تواضع و عملکرد همگی نابغه بودند و در طول انقلاب و جنگ تحمیلی خود را وقف کشور کردند.