سند برنامههای راهبردی حزب دموکرات ایالات متحده در سال ۲۰۱۶ میلادی روز پنجشنبه ۲۱ جولای منتشر شد.
به گزارش پایداری ملی، در بخش «ایران» این سند، راهبردها و برنامههای حزب دموکرات آمریکا درباره جمهوری اسلامی در سال 2016 ــ و بهخصوص برای انتخاب ریاست جمهوری آمریکا که پایان سال جاری میلادی برگزار خواهد شد ــ بیان شده است.
همانطور که در ترجمهی این سند خواهید دید، خوی دشمنی ایالات متحده با جمهوری اسلامی، به شدیدترین شکل ممکن در برنامههای حزب دموکرات آمریکا قابل مشاهده است. این سند ثابت میکند که جمهوریخواهان و دموکراتها در دشمنی با نظام جمهوری اسلامی مشترک و همعقیدهاند؛ تنها در مواردی بسیار جزئی اختلافات تاکتیکی و تکنیکی دارند.
جهت آشنایی بیشتر با نگاه آمریکاییها و بطور خاص دموکراتها به ایران و ایرانی، ترجمه بخش ایران سند راهبردی حزب دموکرات آمریکا در سال 2016 در ادامه آمده است:
«ما از توافق هستهای با ایران حمایت میکنیم، چون اگر ایران را مجبور به اجرای آن کنیم، مطمئناً همه راههای ایران برای دستیابی به سلاح هستهای را بدون توسل به زور و حملهی نظامی میبندد. ما دیدگاه دونالد ترامپ که معتقد است باید معاملهای را که بصورت مسالمتآمیز برنامه هستهای ایران را بیخاصیت میکند کنار بگذاریم، قویاً رد میکنیم. ما راه دولت فعلی را ادامه میدهیم تا مطمئن شویم که ایران هرگز به سلاح هستهای دست نخواهد یافت؛ همچنین اگر ایران به سمت دستیابی به سلاح هستهای حرکت کند، برای اقدام نظامی سخت علیه این کشور، لحظهای مردد نخواهیم شد.»
«دموکراتها همچنین به عملکرد خسارتبار ایران در منطقه رسیدگی خواهند کرد و اگر لازم باشد، قطعاً تحریمهای غیرهستهای را تشدید خواهند کرد. ایران حامی اصلی تروریسم است. ایران حقوق بشر مردم خودش را نقض میکند، هولوکاست را انکار میکند، اعلام میکند که میخواهد اسرائیل را نابود کند، و تقریباً در تمام جنگها و درگیریهای خاورمیانه نقش دارد. دموکراتها ایران را عقب خواهند راند و از اقدامات بیثباتکننده این کشور، از جمله حمایت از گروههای تروریستی مانند حماس و حزبالله، ممانعت خواهند کرد؛ با برنامه موشکهای بالستیک ایران مقابله خواهند نمود؛ قابلیتها و توانمندیهای دوستان آمریکا در حاشیهی خلیج را تقویت خواهند کرد؛ و مطمئن خواهند شد که اسرائیل همواره توان دفاع از خویش را داشته باشد. در نهایت، دموکراتها دریافتهاند که مردم ایران آیندهای روشنتر و مشارکت بیشتر در جامعهی بینالمللی را برای کشورشان خواستارند. ما از هر فرصتی برای مبادلات فرهنگی، دانشگاهی و هر حوزهی ممکن دیگر با مردم ایران استفاده خواهیم نمود.»